المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : [مصر] جهاز ب 3000 جنيه للالعاب



zoromeme
16-07-2012, 12:25
- أقصى ميزانية محددة: 3000 او زيادة بسيطه
- استخدامك للجهاز: للألعاب
- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها: أفضل شئ يمكن الوصول إليه
- القطع التي تنوي شراءها: جهاز كامل و شاشة ان امكن
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم:


مكونات الجهاز القديم:


Processor Pentium 3.0GHz
1x Ram 2GB DDR3
Motherboard :Biostar
Monitor : 15 inch CRT
(2X HDD (1- IDE 40GB) &(2-Sata 80GB


- ميعاد شراء الجهاز: اقرب وقت
- مكان الشراء: اي مكان
- محل سكنك: مصر

Mahmoud Essam
16-07-2012, 15:45
شكرا أخى الكريم على إلتزامك بقوانين المنتدى و إليك هذه التجميعة :
Intel® Core™ i3-2120 3.30GHz Processor : 700 LE
Gigabyte GA-H61M-S2P-B3 Socket 1155 : 350 LE
Kingston 2GB DDR3 1333MHz CL9 : 80 LE
Western Digital (WD) Caviar BLUE 500GB SATA 6GB/s 16MB Cache HDD : 380 LE
SAPPHIRE HD 7770 GHz Edition OC 1GB GDDR5 : 850 LE
Samsung SyncMaster S19B300B 19 inch LED LCD monitor : 550 LE
Thermaltake V3 BLACK EDITION mid tower + 450w PSU : 380 LE
TOTAL : 3290 LE
بالنسبة للرام انتَ لديك قطعة رام 2GB و فى التجميعة قطعة رام 2GB يبقى المجوع 4GB بس ياريت لو تذكر لنا موديل و اسم الرامة 2GB اللى عندك . ثانى شئ الهارد IDE مش هيشتغل على البوردة الجديدة لأن البوردة ليس بها منفذ IDE و الهاردات الساتا هتشتغل ان شاء الله و لو التجميعة سعرها عالى شوية ابقى شيل منها الهارد 500 و بعد فترة ابقى اشتريه . ارجو ان يكون ردى قد افادك و اى سؤال انا تحت امرك .

zoromeme
16-07-2012, 19:23
بالنسبة للرام انتَ لديك قطعة رام 2GB و فى التجميعة قطعة رام 2GB يبقى المجوع 4GB بس ياريت لو تذكر لنا موديل و اسم الرامة 2GB اللى عندك . .


الف شكر على اهتمامك : بالنسبه للرام KingStone 2GB 133

طيب لو خلينا الهارد بس شلنا الشاشه مؤقتا ينفع نزود ال processor او فيرجن اقوى من ال motherboard ؟؟؟؟؟
و اداء الجهاز بشكل عام هيبقى عامل ازاي ؟؟؟

Mahmoud Essam
16-07-2012, 20:26
الشكر لله يا أخى و لو هتشيل الشاشة يبقى تجيب بروسيسور Intel® Core™ i5-3450 3.1GHz 6MB Cache بسعر 1185 ج بدلا من الموجود فى التجميعة و هيكون المجموع : 3225 ج و لو عايز نصحتى لو يهمك اداء الجهاز هات بروسيسور Intel® Core™ i5-3450 3.1GHz 6MB Cache لانه رباعى و معظم الالعاب القادمة سوف تحتاج معالج رباعى و بالنسبة للشاشة ممكن تشلها مؤقتا و تجبها فى المستقبل القريب ان شاء الله . اى سؤال انا تحت امرك .

zoromeme
16-07-2012, 22:45
ربنا يكرمك ......
بالنسبه لل Motherboard لو حبيت تجيب حاجه بتدعم USB 3.0 و SATA 6 GB ممكن السعر يزيد قد ايه ؟؟؟
اسف بسأل كتير

sherif_ahmed
16-07-2012, 23:18
ربنا يكرمك ......
بالنسبه لل Motherboard لو حبيت تجيب حاجه بتدعم USB 3.0 و SATA 6 GB ممكن السعر يزيد قد ايه ؟؟؟
اسف بسأل كتير

تفضل أخي الكريم

ASRock H61iCafe Socket 1155 ..... 480 LE
هذه اللوحه تتدعم الــ I3
وليس المعالج 3450

sherif_ahmed
16-07-2012, 23:36
إليك إقتراح

Intel® Core™ i5-2500 3.3GHz Processor ..... 1165 LE
ASRock H61iCafe Socket 1155 ..... 480 LE
Kingston 2GB DDR3 1333MHz CL9 ..... 75 LE
SAPPHIRE HD 7770 GHz Edition OC 1GB GDDR5 ..... 870 LE
Thermaltake V4 BLACK EDITION mid tower + 450w PSU ..... 380 LE
Total ..... 2970 LE
مع إفتراض أن الهارد عندك الـــ 80جيجا 2X الساتا
حالتها جديده ومشكلة المساحه سهل التغلب عليها

Mahmoud Essam
16-07-2012, 23:38
ربنا يخيلك يا أخى zoromeme (http://arabhardware.net/forum/member.php?u=107619) و زى ما قال اخى sherifdish (http://arabhardware.net/forum/member.php?u=11122216) بوردة ASRock H61iCafe Socket 1155 بها sata 3 و usb 3 و تدعم معمارية ساندى بريدج اللى معالج i3 2100 منها و لكنها لا تدعم معمارية ايفى بريدج اللى معالج i5 3450 منها و لكن لو عايز بوردة بها sata 3 و usb 3 و 2Pci Express و تدعم معمارية ايفى بريدج دعما كاملا يعنى تدعم معالج i5 3450 هناك بوردة Gigabyte GA-B75M-D3H Socket 1155 بسعر 550 ج ديه فيها كل الامكانيات التى سبق ذكرها . اى سؤال انا تحت امرك .

zoromeme
16-07-2012, 23:51
شكرا جدا ليكم جدا
رأي الشخصي ان Gigabyte GA-B75M-D3H Socket 1155 أفضل من ASRock H61iCafe Socket 1155 خصوصا فرق السعر مش كبير و تدعم I5 3450
صح كدا ؟؟؟؟

Mahmoud Essam
17-07-2012, 00:00
و انا اتفق معك فى الرأى اخى الكريم ان GIGABYTE افضل من ASRock لان بوردة جيجا بايت يوجد بها مخرجين Pci Express واحد سرعته 16x و الثانى سرعته 4x و تدعم Pci express 3.0 و ivy bridge دعما كاملا .

zoromeme
17-07-2012, 00:10
تمام جدا كدة طلب أخير : مكان الشراء ؟؟؟
و شكرا جدا لمجهودكم خصوصا hoda_algamed

Mahmoud Essam
17-07-2012, 00:37
بص يا أخى احسن مكان للشراء مول سوق العصر فى شركتين هناك واحدة اسمها High End و الثانية اسمها Maxmium Hardware دول احسن شركتين فى مول سوق العصر و يا ريت تقولنا اية القطع اللى استقريت على شرائها .

zoromeme
17-07-2012, 11:09
ان شاء الله


Intel® Core™ i5-3450 3.1GHz 6MB Cache
Gigabyte GA-B75M-D3H Socket 1155
Kingston 2GB DDR3 1333MHz CL9
Western Digital (WD) Caviar BLUE 500GB SATA 6GB/s 16MB Cache HDD
SAPPHIRE HD 7770 GHz Edition OC 1GB GDDR5
Thermaltake V3 BLACK EDITION mid tower + 450w PSU

هأجل شاشة لأقرب وقت ان شاء الله

و الف شكر لكم ......

zoromeme
18-07-2012, 21:35
في اي تعديل على التجميعة دي قبل الشراء ؟؟؟؟؟

sherif_ahmed
18-07-2012, 22:23
في اي تعديل على التجميعة دي قبل الشراء ؟؟؟؟؟

تماااااااااااااااام
بس إذا تقدر تجيب الرامه دي

G.skill Ripjaws 4GB (1 x 4GB) DDR3 1600 CL9 ..... 175 LE
مقدرتش مش مشكله

zoromeme
18-07-2012, 22:36
تماااااااااااااااام
بس إذا تقدر تجيب الرامه دي

G.skill Ripjaws 4GB (1 x 4GB) DDR3 1600 CL9 ..... 175 LE
مقدرتش مش مشكله


شكرا ليك ......

هو انا فعلا كنت بفكر اجيب Ram 4 GB بس كنت هجيب Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz CL9 (http://www.********.com/product.php?id=13118) بحيث ان ال Bus بتعها 1333MHz زي القديمه ولا رأيك إيه ؟؟؟؟

sherif_ahmed
18-07-2012, 23:16
شكرا ليك ......

هو انا فعلا كنت بفكر اجيب Ram 4 GB بس كنت هجيب Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz CL9 (http://www.********.com/product.php?id=13118) بحيث ان ال Bus بتعها 1333MHz زي القديمه ولا رأيك إيه ؟؟؟؟

هي تشتغل مفيش مشكله
بس أنت عندك المعالج واللوحه الأم تتدعم باص الــ 1600
فتستفيد من الميزه دي