المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : انا محتاج فيجا



jarko_2009
18-10-2012, 01:21
السلام عليكم



-اقصى ميزانية للفيجا و البور : 1200 جنية

-استخدامات الجهاز : استخدم الجهاز للالعاب الجديدة و عايز اشغلها على اعلى مستوى high

-حجم الشاشة : 18 بوصة lcd benq t705

resolution : 1280x1024 (recommended

-القطع الي عايز اشتريها : فيجا و البور المناسب ليها

-القطع الي عندي اساسا:

رامات 4 جيجا :ddr3 kingston

المزربورد : gigabyte ultra durable 2/G41MT-s2p 2011

البروسسور : pentium (R) dual - core cpu e5700 3GHz 2mp cache lga775 .65w

ميعاد الشراء : بعد 10 ايام

مكان الشراء : الاسكندرية

و ساكن في الاسكندرية

sherif_ahmed
18-10-2012, 05:36
مرحباً بك أخي الكريم
في عرب هارد وير
ممكن ملأ النموذج


نموذج الموضوع يكون كالتالى:

-
يجب الإلتزام بهذا النموذج حرفياً فى أى طلب من طلبات تجميع الاجهزة، أى موضوع لم يلتزم بهذا النموذج سيتم حذفه مباشرة!


- أقصى ميزانية محددة:
- استخدامك للجهاز:
- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها:
- القطع التي تنوي شراءها:
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم:
- ميعاد شراء الجهاز:
- مكان الشراء:
- محل سكنك: ( يكفى إسم البلد او المحافظه و لا يشترط العنوان بالتفصيل )

ملحوظة:
لا يسمح باستخدام أكثر من 3 ألوان في الموضوع، أو أن يزيد حجم الخط عن 3 .

المنتدى وُجد لمساعدتك ، فاحرص على انجاحه بإلتزامك بقوانينه وشروطه .


إدارة عرب هاردوير.

ممكن موديل اللوحة الأم بالضبط
ممكن عن طريق هذا البرنامج
هنــــــــــــــــــــــــــــــــا (http://fs36.filehippo.com/5782/e58f15fcee9448b99e51418c020b0782/spsetup118.exe)

Mahmoud Essam
18-10-2012, 17:18
أنصحك بهذه القطع :
SAPPHIRE VAPOR-X HD 7770 GHz EDITION OC 1GB GDDR5 : 870 LE
SeaSonic S12II Bronze 520W 80 PLUS Certified PSU : 400 LE
TOTAL : 1270 LE
و لكن هذا الكرت سوف يحدث بينه و بين المعالج عنق زجاجة بسبب ضعف المعالج و لكى تتخلص من عنق الزجاجة يجب كسر المعالج على الاقل لتردد 3.4 و لكن للاسف البوردة الخاصة بك لا تدعم كسر السرعة . يعنى ممكن فى العاب تلاقى تقطيع بس دة مش هيبقى سببه الكرت لان هذا الكرت اكثر من كافى لدقتك و لكن العيب هيكون فى عنق الزجاجة بين المعالج و الكرت .

jarko_2009
18-10-2012, 19:07
أنصحك بهذه القطع :
SAPPHIRE VAPOR-X HD 7770 GHz EDITION OC 1GB GDDR5 : 870 LE
SeaSonic S12II Bronze 520W 80 PLUS Certified PSU : 400 LE
TOTAL : 1270 LE
و لكن هذا الكرت سوف يحدث بينه و بين المعالج عنق زجاجة بسبب ضعف المعالج و لكى تتخلص من عنق الزجاجة يجب كسر المعالج على الاقل لتردد 3.4 و لكن للاسف البوردة الخاصة بك لا تدعم كسر السرعة . يعنى ممكن فى العاب تلاقى تقطيع بس دة مش هيبقى سببه الكرت لان هذا الكرت اكثر من كافى لدقتك و لكن العيب هيكون فى عنق الزجاجة بين المعالج و الكرت .


انا عارف الكلام ده و في ناس قالك ان البوردة دي بتدعم كسر السرعة
علشان كدة انا عايز واحده تكون اقل منها بحاجة بسيطة يعني الي قبلها علطول
وشكرا

Mahmoud Essam
18-10-2012, 20:21
انا عارف الكلام ده و في ناس قالك ان البوردة دي بتدعم كسر السرعة
علشان كدة انا عايز واحده تكون اقل منها بحاجة بسيطة يعني الي قبلها علطول
وشكرا

أخى الكريم بوردة G41 لا تدعم كسر السرعة لان اللوحات التى تدعم كسر السرعة تكون فى اسم شريحتها الرئيسية مبتدئ بحرف E فى اللوحات القديمة زى E43 و E45 و فى اللوحات الجديدة لازم يبتدئ بحرف Z أو P او X زى P67 او Z77 او X79 . فهذه الحروف تدل على ان هذه اللوحات تدعم كسر السرعة لكن لوحات زى H61 و G41 لا تدعم كسر السرعة . بالنسبة للفيجا فلو حضرتك هتغير المعالج فى وقت قريب يبقى اشترى هذه الفيجا و لو حضرتك مش هتغير المعالج يبقى اشترى Gigabyte AMD Radeon HD 7750 OC 1GB GDDR5 بسعر 640 ج لانك لو اشتريت كرت HD 7770 و بقيت على نفس المعالج بتاعك يبقى هتضيع فلوس على الفاضى لانك لن تستفيد من كامل قوة الكرت لكن لو هتغير المعالج فيما قريب يبقى اشترى HD 7770 .

sherif_ahmed
18-10-2012, 20:27
أعتقد أن اللوحة الأم تقبل كسر السرعة
بس المكشلة أعتقد أنها هتكون ضعيفة في الكسر
وكمان هتحتاج مشتت

http://www10.0zz0.com/2012/10/18/18/521174119.jpg


هو الصراحة من وجهة نظري
امامك حلان الأول
تجيب الكارت المذكور وفي أول فرصة تتوفر فيها ميزانية تجيب
معالج ولوحة أم
الحل التاني
إنك تجيب معالج حديث + اللوحة الأم
وتنتظر حتي توفر ميزانية وتشتري كارت

jarko_2009
18-10-2012, 21:28
أخى الكريم بوردة G41 لا تدعم كسر السرعة لان اللوحات التى تدعم كسر السرعة تكون فى اسم شريحتها الرئيسية مبتدئ بحرف E فى اللوحات القديمة زى E43 و E45 و فى اللوحات الجديدة لازم يبتدئ بحرف Z أو P او X زى P67 او Z77 او X79 . فهذه الحروف تدل على ان هذه اللوحات تدعم كسر السرعة لكن لوحات زى H61 و G41 لا تدعم كسر السرعة . بالنسبة للفيجا فلو حضرتك هتغير المعالج فى وقت قريب يبقى اشترى هذه الفيجا و لو حضرتك مش هتغير المعالج يبقى اشترى Gigabyte AMD Radeon HD 7750 OC 1GB GDDR5 بسعر 640 ج لانك لو اشتريت كرت HD 7770 و بقيت على نفس المعالج بتاعك يبقى هتضيع فلوس على الفاضى لانك لن تستفيد من كامل قوة الكرت لكن لو هتغير المعالج فيما قريب يبقى اشترى HD 7770 .


Gigabyte AMD Radeon HD 7750 OC 1GB GDDR5 بسعر 640 ج
الفيجا ده هتشغلي الالعاب الجديدة على ال high ولا لا
زي:
assasin creed
need for speed
battlefield 3
الالعاب الي هي 2012 /2013

طيب الفيجا دي تشتغل عندي كويس؟
sapphire HD 7750 1 GB oc GDDR5

وشكرا جدا على اهتمامك

jarko_2009
18-10-2012, 21:29
أعتقد أن اللوحة الأم تقبل كسر السرعة
بس المكشلة أعتقد أنها هتكون ضعيفة في الكسر
وكمان هتحتاج مشتت

http://www10.0zz0.com/2012/10/18/18/521174119.jpg


هو الصراحة من وجهة نظري
امامك حلان الأول
تجيب الكارت المذكور وفي أول فرصة تتوفر فيها ميزانية تجيب
معالج ولوحة أم
الحل التاني
إنك تجيب معالج حديث + اللوحة الأم
وتنتظر حتي توفر ميزانية وتشتري كارت

:) الف شكر يا معلم

Mahmoud Essam
18-10-2012, 22:02
Gigabyte AMD Radeon HD 7750 OC 1GB GDDR5 بسعر 640 ج
الفيجا ده هتشغلي الالعاب الجديدة على ال high ولا لا
زي:
assasin creed
need for speed
battlefield 3
الالعاب الي هي 2012 /2013

وشكرا جدا على اهتمامك


لو مش هتغير الشاشة الى شاشة اعلى فى الدقة يبقى HD 7750 هيشغل الالعاب زى NFS THE RUN و Battle Field 3 على اعلى الاعدادات و الالعاب اللى نازلة فى 2013 ان شاء الله . و لعبة ASSASSIN CREED اصلا لا تحتاج الى جهاز قوى لتشغلها .

jarko_2009
18-10-2012, 22:06
لو مش هتغير الشاشة الى شاشة اعلى فى الدقة يبقى HD 7750 هيشغل الالعاب زى NFS THE RUN و Battle Field 3 على اعلى الاعدادات و الالعاب اللى نازلة فى 2013 ان شاء الله . و لعبة ASSASSIN CREED اصلا لا تحتاج الى جهاز قوى لتشغلها .

sapphire HD 7750 1 GB oc GDDR5

والفيجا دي تشتغل عندي ولا لا و دي احسن و الي حضرتك قولتيلي عليها

و معلش انا تعبتك معايا

Mahmoud Essam
18-10-2012, 22:41
sapphire HD 7750 1 GB oc GDDR5

والفيجا دي تشتغل عندي ولا لا و دي احسن و الي حضرتك قولتيلي عليها

و معلش انا تعبتك معايا

اخى Sapphire HD 7750 OC سعرها عالى يعنى 740 ج طيب متزود عليها 60 ج و تشترى HD 7770 فهى احسن منها . بس يا أخى انا عايز اقولك على حاجة بص لما بطاقة HD 7770 تعمل عنق زجاجة مع المعالج الخاص بك هيبقى ادائها اكيد مثل او اعلى من HD 7750 من غير عنق زجاجة لان عمر عنق الزجاجة ما هيخلى كرت HD 7770 يبقى ادائه اقل من HD 7750 على نفس المعالج . لان HD 7770 اصلا افضل من HD 7750 . بس انا نصحتك انك تشترى كرت HD 7750 ليه ؟ عشان انتا مش هتستفاد بقوته مع المعالج الخاص بك فمادام مش هتستفاد بقوته يبقى توفر الفلوس و تشترى HD 7750 و لكن هذا ليس معناه ان كرت HD 7770 هيبقى ادائه اقل من HD 7750 مع معالجك لا هوه هيقدم نفس الاداء او اعلى شوية بس مادام الاداء متقارب بينهم مع معالجك يبقى تشترى الارخص و توفر فلوس لكن لما تشترى كرت زى Sapphire HD 7750 OC و سعره 740 ج يبقى الافضل انك تزود و تشترى HD 7770 بسعر 800 ج . لكن انا كان قصدى على GIGABYTE HD 7750 OC ان سعرها 640 ج يعنى بينها و بين HD 7770 فارق سعر كبير نسبيا و هو 160 ج .

jarko_2009
18-10-2012, 22:49
اخى Sapphire HD 7750 OC سعرها عالى يعنى 740 ج طيب متزود عليها 60 ج و تشترى HD 7770 فهى احسن منها . بس يا أخى انا عايز اقولك على حاجة بص لما بطاقة HD 7770 تعمل عنق زجاجة مع المعالج الخاص بك هيبقى ادائها اكيد مثل او اعلى من HD 7750 من غير عنق زجاجة لان عمر عنق الزجاجة ما هيخلى كرت HD 7770 يبقى ادائه اقل من HD 7750 على نفس المعالج . لان HD 7770 اصلا افضل من HD 7750 . بس انا نصحتك انك تشترى كرت HD 7750 ليه ؟ عشان انتا مش هتستفاد بقوته مع المعالج الخاص بك فمادام مش هتستفاد بقوته يبقى توفر الفلوس و تشترى HD 7750 و لكن هذا ليس معناه ان كرت HD 7770 هيبقى ادائه اقل من HD 7750 مع معالجك لا هوه هيقدم نفس الاداء او اعلى شوية بس مادام الاداء متقارب بينهم مع معالجك يبقى تشترى الارخص و توفر فلوس لكن لما تشترى كرت زى Sapphire HD 7750 OC و سعره 740 ج يبقى الافضل انك تزود و تشترى HD 7770 بسعر 800 ج . لكن انا كان قصدى على GIGABYTE HD 7750 OC ان سعرها 640 ج يعنى بينها و بين HD 7770 فارق سعر كبير نسبيا و هو 160 ج .



طيب الف شكر
وانا هشتريها البور سبلاي ده:

Antec 450w ب 250 جنيه

هيشتغل مع GIGABYTE HD 7750 OC كويس ؟

ولا هيحتاج حاجة اعلى

Mahmoud Essam
18-10-2012, 23:17
طيب الف شكر
وانا هشتريها البور سبلاي ده:

Antec 450w ب 250 جنيه

هيشتغل مع GIGABYTE HD 7750 OC كويس ؟

ولا هيحتاج حاجة اعلى

لا هيشتغل تمام . و اى سؤال احنا فى المنتدى تحت امرك ؟

jarko_2009
18-10-2012, 23:21
لا هيشتغل تمام . و اى سؤال احنا فى المنتدى تحت امرك ؟



الف مليار شكر يا معلم و ان شاء الله هشتري الي حضرتك نصحتني بيهم :ah7:

sherif_ahmed
18-10-2012, 23:25
Antec 450w ب 250 جنيه

GIGABYTE HD 7750 OC



مزود الطاقة مناسب أخي الكريم
والكارت جيد

jarko_2009
18-10-2012, 23:44
مزود الطاقة مناسب أخي الكريم
والكارت جيد



الحمد لله
و الفضل لله و للاستاذ hoda_algamed (http://arabhardware.net/forum/member.php?u=11272074)