المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : طلب تعديل مواصفاات جهاز من Core(TM) i3-2100 CPU الى Core(TM) i5-2500 CPU



manche
19-10-2012, 21:49
السلام عليكم اخوتى فى الله

أرجوو من السادة الخبراء لنصيحة فى تعديل هذه المواصفات حيث انى لا اعرف جيدا هل هذه البوردة تقبل تغير الى ايكو 5 ام لا ؟
بحيث انى لا اضطر الى شراء هذا البروسيسور و بوردة أخرى
علما بأن مواصفات الجهاز كا الاتى
System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model: H61M-S2P-B3
BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
Processor: Intel(R) Core(TM) i3-2100 CPU @ 3.10GHz (4 CPUs), ~3.1GHz
Memory: 8192MB RAM
Card name: AMD Radeon HD 6700 Series
Manufacturer: Advanced Micro Devices, Inc.
Chip type: AMD Radeon Graphics Processor (0x68BF)
Display Memory: 746 MB
Dedicated Memory: 1010 MB
Shared Memory: 3831 MB
ب الاضافة الى افتراض تعديل بتزورد حجم الرامات ام لاء
و هل هذه البوردة ستقبل كسر السرعة بعد اضافة الايكور 5
و كسر سرعة بطاقة AMD Radeon HD 6700
و الرجاء كتابة سعر البروسيسور داخل مصر فى الوقت الحالى
و شكرا جزيلا

Mahmoud Essam
20-10-2012, 00:43
أخى لماذا تحدث الى I5 فمعالج I3 مازال يعمل بكامل قوته و مفيش لعبة بتقف امامه و انصحك انك تحدث المعالج لما يبقى ادائه ضعيف لكن الان أدائه ممتاز و لو بتعانى من تبطئ او اى شئ فى الالعاب يبقى لازم تذكر دقة شاشتك و موديل كرت الشاشة بالكامل ؟

MISS.NOUR
20-10-2012, 18:48
لا تقم بتغيير البروسيسور الا لو هتجيب كارت شاشه اقوى من البروسيسور زى الفئات العليا 670 و 690 و 7970 و 7870

لان ادائه حتى الان قوى جدا ما شاء الله ف لو قومت بالتحديث الان ما هو الا اهدار للمال بدون سبب

ASSASINO
21-10-2012, 06:43
عليكم السلام
نعم يمكنك التحديث الى احد معالجات i5 ... ولكن اولاً اذكر لنا ما هى دقة العرض التى تستخدمها ( او حجم الشاشة التى لديك ) .. كذلك موديل البطاقة الرسومية التى لديك بالتحديد هل 6770 ام 6790 ؟ وما هو استخدامك للجهاز ؟
ورجاء الالتزام بقوانين القسم وقم بتعبئة نموذج الطرح هذا لنستطيع مساعدتك وحتى لا يصبح موضعك مخالف لقوانين القسم
http://arabhardware.net/forum/showthread.php?t=137126
نموذج الموضوع يكون كالتالى:
- يجب الإلتزام بهذا النموذج حرفياً فى أى طلب من طلبات تجميع الاجهزة، أى موضوع لم يلتزم بهذا النموذج سيتم حذفه مباشرة!

- أقصى ميزانية محددة:
- استخدامك للجهاز:
- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها:
- القطع التي تنوي شراءها:
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم:
- ميعاد شراء الجهاز:
- مكان الشراء:
- محل سكنك: ( يكفى إسم البلد او المحافظه و لا يشترط العنوان بالتفصيل )

ملحوظة: لا يسمح باستخدام أكثر من 3 ألوان في الموضوع، أو أن يزيد حجم الخط عن 3 .

manche
21-10-2012, 12:20
أخى لماذا تحدث الى I5 فمعالج I3 مازال يعمل بكامل قوته و مفيش لعبة بتقف امامه و انصحك انك تحدث المعالج لما يبقى ادائه ضعيف لكن الان أدائه ممتاز و لو بتعانى من تبطئ او اى شئ فى الالعاب يبقى لازم تذكر دقة شاشتك و موديل كرت الشاشة بالكامل ؟

اختى هدى
شكرا ع مرورك الكريم
ثانيا حضرتيك الفكرة انى التعديل هيكون افضل بكتير عشان بكرة و بعدوا مش اتعب و اغير تانى او حتى استنا عشان
يضعف ولا يتعب مع انى الجهاز ملوش شهور قليلة بس طبعا لما اخلينى فى المعلجات القريبة احسن ما اكون بعيد خالص
و الاى 5 اثبت كفائتة بكتير جدا فى الالعاب اكتر من 7 او 3 ممكن اغير ل7 بس انا طالب 5 ب التحديد


لا تقم بتغيير البروسيسور الا لو هتجيب كارت شاشه اقوى من البروسيسور زى الفئات العليا 670 و 690 و 7970 و 7870

لان ادائه حتى الان قوى جدا ما شاء الله ف لو قومت بالتحديث الان ما هو الا اهدار للمال بدون سبب

أختى نور سلام الله عليكى
احب اوضح شئ ب النسبة للخبرة الشخصية الى اعرفة انى كل ما ذاد كفائة البروسيسور ذاد كفائة البطاقة الرسومية طبعا دا غير
انى هيخلينى اقعد فترة كبيرة جدا على بال ما اغير و لو فكرت اغير يبقى اغير فى الكرت بس لانى هيكون البروسيسور مناسب فى ذات الوقت
عملية تقديم تاريخ مش اكتر ببص لقدم و كل ما يكون البروسيسور اقوى هيخلى اال Rate Computer Performance
هيعلى و يزيد من كفائة عمل النسخة ع الجهاز مجرد افضالة فى التعديل للافضل و برضوا عشان اسبق الزمن
و شكرا ع افادت حضريتك


عليكم السلام
نعم يمكنك التحديث الى احد معالجات i5 ... ولكن اولاً اذكر لنا ما هى دقة العرض التى تستخدمها ( او حجم الشاشة التى لديك ) .. كذلك موديل البطاقة الرسومية التى لديك بالتحديد هل 6770 ام 6790 ؟ وما هو استخدامك للجهاز ؟
ورجاء الالتزام بقوانين القسم وقم بتعبئة نموذج الطرح هذا لنستطيع مساعدتك وحتى لا يصبح موضعك مخالف لقوانين القسم
http://arabhardware.net/forum/showthread.php?t=137126
نموذج الموضوع يكون كالتالى:
- يجب الإلتزام بهذا النموذج حرفياً فى أى طلب من طلبات تجميع الاجهزة، أى موضوع لم يلتزم بهذا النموذج سيتم حذفه مباشرة!

- أقصى ميزانية محددة:
- استخدامك للجهاز:
- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها:
- القطع التي تنوي شراءها:
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم:
- ميعاد شراء الجهاز:
- مكان الشراء:
- محل سكنك: ( يكفى إسم البلد او المحافظه و لا يشترط العنوان بالتفصيل )

ملحوظة: لا يسمح باستخدام أكثر من 3 ألوان في الموضوع، أو أن يزيد حجم الخط عن 3 .

أخى اساسينو شكرا لمروك الكريم و نأسف على عدم تدقيق الموضوع لانى مكنتش اعرف ب الظبط القوانين اى
تانى شئ ب النسبة لدقة عرض الشاشة 1280
x1024
ب النسبة لموديل البطاقة الرسومية 6770
و اخيرا استخدام الجهاز فى 3D MAX & Photoshop CS5 & SonyVegas & Macromedia Flash
دا غير طبعا انى الجيمز بحب الالعاب الابوشنز ع الالترا و يمكن اغير الكرت
يمعنى تقدر تقول جرافيكس و ألعاب

ASSASINO
21-10-2012, 16:51
أخى اساسينو شكرا لمروك الكريم و نأسف على عدم تدقيق الموضوع لانى مكنتش اعرف ب الظبط القوانين اى
تانى شئ ب النسبة لدقة عرض الشاشة 1280
x1024
ب النسبة لموديل البطاقة الرسومية 6770
و اخيرا استخدام الجهاز فى 3D MAX & Photoshop CS5 & SonyVegas & Macromedia Flash
دا غير طبعا انى الجيمز بحب الالعاب الابوشنز ع الالترا و يمكن اغير الكرت
يمعنى تقدر تقول جرافيكس و ألعاب


العفو اخى الكريم
بالنسبة للالعاب فجهازك الحالى قادر على تشغيل جميع الالعاب الحالية على الترا مع دقة العرض المستخدمة ولن تحتاج لتغيير البطاقة الرسومية فى الوقت الحالى ... ولكن بما ان ضمن استخدامك برامج التصميم فانصحك بالاتجاه الى احد معالجات i7 اذا كانت الميزانية سامحة بذلك ... وارجو منك تعديل مشاركتك الاولى والالتزام بنموذج الطرح الموضح بالاعلى او قم بتعبئة النموذج فى المشاركة التالية لك لنستطيع مساعدتك وحتى لا يكون موضوعك مخالف للقوانين
نموذج الموضوع يكون كالتالى:

- أقصى ميزانية محددة:
- استخدامك للجهاز:
- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها:
- القطع التي تنوي شراءها:
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم:
- ميعاد شراء الجهاز:
- مكان الشراء:
- محل سكنك: ( يكفى إسم البلد او المحافظه و لا يشترط العنوان بالتفصيل )

ملحوظة: لا يسمح باستخدام أكثر من 3 ألوان في الموضوع، أو أن يزيد حجم الخط عن 3 .

Mahmoud Essam
21-10-2012, 23:00
أخى الكريم اريد إخبارك بشئ و هو بالنسبة لاستخدام الالعاب فمعالج I3 قادر على تشغيل جميع الالعاب فى الوقت الحالى بس عيب I3 هو انك لو بتستخدم دقة عالية زى FullHD لازم تشترى مع هذه الدقة على الاقل كرت HD 7850 عشان تشتغل الالعاب على هذه الدقة و اعلى الاعدادت و هنا تظهر مشكلة I3 هو انه يفعل عنق زجاجة بينه و بين كرت زى HD 7850 و فيما اعلى من كروت الشاشة فلذلك ننصح بشراء معالج I5 لان فى هذه الحالة I5 احلى لانه مش هيحدث بينه و بين اى كرت عنق زجاجة دة بجانب ان I5 طبعا احسن فى المستقبل لكن فى حالتك مش محتاج تحدث الى I5 (بالنسبة لاستخدام الالعاب) لانك تستخدم دقة قليلة و كرت مثل HD 6770 اكثر من كافى لها و مثل هذه الكروت المتوسطة لا تفعل عنق زجاجة مع معالج I3 فلذلك I3 اكثر من كافى فى الوقت الحالى بالنسبة لاستخدامك و هو الالعاب و دقة شاشتك و كرت الشاشة الخاص بك . لكن لو استخدمك بقى برامج تصميم مثل 3DMAX و غيرها من برامج التصميم التى تدعم تعدد الانوية يبقى انصحك بالانتقال الى I7 لان فى هذه الحالة I7 هيبقى احلى من I5 و طبعا من I3 لان لايوجد فرق بين I7 و I3 فى استخدام الالعاب لكن يوجد فرق فى استخدام برامج التصميم . و ارجو منك الالتزام بقوانين المنتدى الموضحة فى مشاركة أخى ASSASINO . و اسمى حودة (محمود) و ليس هدى .:)