المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : عايز اشترى بروسيسور ومازربورد وباور سبلاى فى حدود 1500 جنيه ( مصر )



الحياة وهلة
31-12-2012, 22:42
السلام عليكم
عايز نصيحتكو فى اختيار بروسيسور ومازربورد وباورسبلاى فى حدود 1500 جنيه

انا حاليا شغال بجهاز مواصفاته كالاتى
INTEL PENTIUM 4
MOTHER : G41 GIGABYTE
RAM KINGSTON 800 - 1333 DDR3 4G
شاشة 17 بوصة

اقصى ميزانية : 1500 جنيه

استخدام الجهاز : الالعاب

القطع اللى هاخدها من الجهاز القديم : الرامات والهارد

ميعاد الشراء : بعد اسبوعين ان شاء الله

المكان : الجيزة - مصر

المهم عايز اغير البروسيسور والبوردة والباورسبلاى

فى دماغى اجيب INTEL CORE I5
بس مش عارف اجيب انهى نوع منه

وعايز اعرف هل المازربورد GIGABYTE H61 هتشتغل كويس مع ال CORE I5 ولا ايه

وعايز باور سبلاى ماركة كويسة

ياريت تساعدونى

mmels
31-12-2012, 23:07
ينقل الي القسم المناسب

GTX
31-12-2012, 23:47
صعب شراء i5 و لوحة و باور بهذة الميزانية
اقل i5 من بمعمارية sandy bridge موجود في مصر سعرة بـ1100 و اقل لوحة h61 فيها منافذ pci بــ335 و سحتاج باور جيد و هذا لن يقل عن 250
ايضا بدأت الاسعار بالاترتفاع فمثلا كان المعالج i5-3470 من ثلاث ايام بـ1170 بألامس اصبح 1200 و الرام 4gb 1333 ارتفعت الى 145 من 125 و اتوقع ان اسعار بقية الموكونات ستزيد في الايام المقبلة
عموما اذا كنت قادر على زيادة الميزانية لشراء i5 اخبرنا

M o h a m a d
01-01-2013, 00:03
عليكم السلام
بهده الميزانية تستطيع أخد معالج i3 ولوحة بشريحة H61 وباور بقوة 350W
لكنك لم تدكر نوع كرت الشاشة

الحياة وهلة
02-01-2013, 15:06
صعب شراء i5 و لوحة و باور بهذة الميزانية
اقل i5 من بمعمارية sandy bridge موجود في مصر سعرة بـ1100 و اقل لوحة h61 فيها منافذ pci بــ335 و سحتاج باور جيد و هذا لن يقل عن 250
ايضا بدأت الاسعار بالاترتفاع فمثلا كان المعالج i5-3470 من ثلاث ايام بـ1170 بألامس اصبح 1200 و الرام 4gb 1333 ارتفعت الى 145 من 125 و اتوقع ان اسعار بقية الموكونات ستزيد في الايام المقبلة
عموما اذا كنت قادر على زيادة الميزانية لشراء i5 اخبرنا

سألت على سعر ال i5 من 3 ايام قالى 1050 بس مقاليش رقمه كام بالظبط
وال h61 قالى 320 جنيه وبرضو ماعرفش موديل كام بالظبط

وقالى عندى باور سبلاى foxconn 350 w سعره الاصلى 230 جنيه بس انا جايبه تصفيه من شركة وببيعه ب 120 جنيه
وبصراحة اول مرة اسمع عن ال foxcconn دا ومش عارف كويس ولا تعبان بس الراجل عامل يمدحلى فيه

الحياة وهلة
02-01-2013, 15:08
عليكم السلام
بهده الميزانية تستطيع أخد معالج i3 ولوحة بشريحة H61 وباور بقوة 350W
لكنك لم تدكر نوع كرت الشاشة

انا اعرف ان ال i3 فيه 2 نواة بس
وانا عايز بروسيسور 4 نواة عشان الالعاب التقيلة
بالنسبة لكارت الشاشة هعتمد على البلت ان مؤقتا لحد ما ربنا يسهلها واجمع فلوس لكارت محترم

الحياة وهلة
02-01-2013, 15:10
انا بس عايز اعرف هل البوردة h61 هتشغل ال i5 بكامل قوته ولا لا ؟
واجيب انهى فيرجن منها بالظبط عشان مايتضحكش عليا ؟
والباور ال foxconn دا كويس ولا ايه ؟

متجر عرب هاردوير
03-01-2013, 10:27
انا بس عايز اعرف هل البوردة h61 هتشغل ال i5 بكامل قوته ولا لا ؟
واجيب انهى فيرجن منها بالظبط عشان مايتضحكش عليا ؟
والباور ال foxconn دا كويس ولا ايه ؟

لا تقلق اخى الكريم اللوحه ستكون مناسبه للمعالج
حضرتك تقدر تجيب اللوحه من اى من الشركات الشهيره asus -gigabyte -msi -asrock
انا ارشحلك

GIGABYTE GA-P61A-D3 (http://store.arabhardware.net/hardware/motherboards/gigabyte-ga-p61a-d3-2-0-motherboard-atx-lga1155-socket-h61-usb-3-0-gigabit-lan-hd-audio-8-channel.html)
بسعر 416 جنيه من متجر عرب هاردوير
الباور اذا كان غير مزيف او تجارى , ولن تستعمل بطاقه رسوميه خارجيه سيكون مناسب

الحياة وهلة
04-01-2013, 03:40
لا تقلق اخى الكريم اللوحه ستكون مناسبه للمعالج
حضرتك تقدر تجيب اللوحه من اى من الشركات الشهيره asus -gigabyte -msi -asrock
انا ارشحلك

GIGABYTE GA-P61A-D3 (http://store.arabhardware.net/hardware/motherboards/gigabyte-ga-p61a-d3-2-0-motherboard-atx-lga1155-socket-h61-usb-3-0-gigabit-lan-hd-audio-8-channel.html)
بسعر 416 جنيه من متجر عرب هاردوير
الباور اذا كان غير مزيف او تجارى , ولن تستعمل بطاقه رسوميه خارجيه سيكون مناسب




الحمد لله اشتريت
core i3 2120 3.3ghz 3mcash

ومازربورد
gigabyte h61 s2p

عايز اعرف رأى حضراتكم فى البروسيسور دا والبوردة دى

وشغال بالباور القديم الحمد لله تمام من غير اى مشاكل

واستفسار تانى معلش

البيوس بتاع البوردة قديم اعمله ابديت ولا مش مهم ؟

وفى حاجة غريبة فى برنامج everest

مش بيظهرلى اى بيانات فى خانة ال chipset

وهل خاصية intel vertulazation technology اخليها disable زى ماهى ولا اشغلها

وهل فى اى اعدادات فى البيوس المفروض اعملها ولا اسيب كل حاجة زى ماهى ؟؟

انا عارف ان أسألتى كتير بس انا عشمان فيكو تفيدونى

الحياة وهلة
05-01-2013, 21:16
مش عارف اقول ايه يعنى لما الاقى موضوع تافه ويخش 100 واحد يرد عليه عشان اللى كاتباه بنت
لكن لو دكر زى حالاتى ولا حد يعبره !!