المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : تحديث كيسة قديمة



Mahmoud 979
01-02-2013, 18:10
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

- أقصى ميزانية محددة: 200
- استخدامك للجهاز:العاب خفيفة و اونلاين
- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها:19 بوصة 900*1440
- القطع التي تنوي شراءها:كارت شاشة و رامة
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم:كل الجهاز
- ميعاد شراء الجهاز: ان شاء الله خلال اسبوع
- مكان الشراء:مول البستان
- محل سكنك:الجيزة


اريد تحديث كيسة optiplix gx 620
هي جاية بكارت شاشة داخلي و رامة 1 جيجا

و بروسيسور pentium 4 650

عايز اجيب كارت شاشة HD 5450

ورامة 1 او 2 جيجا ddr2

بس ياريت محدش يقولي بيعه و حوش و جيب جهاز جديد

و انا مبقولش مثلا انا عايزه يشغل battlefield 3

انا عايزه بس يشغل العاب متوسطة زي pes 2010 و call of duty modern warfare


قولولي رايكم وشكرا

Dark shadow
01-02-2013, 18:21
اخى الكريم الجهاز امكانياتو ضعيفة جدا والميزانية ضعيفة كمان

Mahmoud 979
02-02-2013, 03:38
والله عارف يا اخ dark shadow بس انا نازل اجيبه النهارده

فهل هحس بفرق في الالعاب حتي الالعاب المتوسطة او الخفيفة (الاونلاين) ؟؟؟

عشان الجهاز بيشلني لما بلعب كروس فاير الجيم بيعمل loading في 5 دقائق و الFPS المتوسط بتاعه 35 و بيقل ل20

فهل هحس بفرق ولا هيا هيا

اصل انا مش ناوي ابيع الجهاز فعايز احدثه علي اعلي امكانيات يقبلها

ولا ايه راي حضرتك

Dark shadow
02-02-2013, 03:55
والله عارف يا اخ dark shadow بس انا نازل اجيبه النهارده

فهل هحس بفرق في الالعاب حتي الالعاب المتوسطة او الخفيفة (الاونلاين) ؟؟؟

عشان الجهاز بيشلني لما بلعب كروس فاير الجيم بيعمل loading في 5 دقائق و الFPS المتوسط بتاعه 35 و بيقل ل20

فهل هحس بفرق ولا هيا هيا

اصل انا مش ناوي ابيع الجهاز فعايز احدثه علي اعلي امكانيات يقبلها

ولا ايه راي حضرتك

اخى الكريم سبق وقولت لحضرتك ان الميزانية ضعيفة جدا فسعر الرام 2جيجا حوالى 250 جنية تقريبا .

ممكن حضرتك تجيب تجميعة ب 800 جنية بوردة ورام وبروسسر افضل بكثير من هذه التجميعة وهتشغلك cod mw3 والعاب اخرى

ASSASINO
02-02-2013, 07:23
عليكم السلام
الافضل لك وبكل امانة عدم الاستعجال فى شراء البطاقة وانتظر لحين توفير ميزانية تتيح لك التحديث وشراء جهاز افضل فحتى مع شرائك البطاقة الرسومية وهى (تعتبر من اضعف البطاقات فى مجال الالعاب) لن يكون الوضع جيد مع الالعاب المتوسطة حتى لان المعالج لديك ضعيف .. فنصيحة قم بتوفير ميزانية جيدة مع بيع الجهاز القديم واتجه الى قسم المستعمل فى المنتدى وقد تحصل على جهاز جيد وفى حدود ميزانيتك

Mahmoud 979
02-02-2013, 23:40
انا ان شاء الله هشتري جهاز جديد و عايز جهاز يصبرني باي حاجة لغاية ما اجيب الجهاز الجديد

فحتى يعني عاوزه يشغلي الالعاب الاونلاين كويس لحد اما احوش تمن الجديد

ولا ايه راي حضرتك

Ĩ ф И_ Ĥ Ξ λ Я Ŧ £
03-02-2013, 00:22
وعليكم السلام

أنصحك كما قال لك الشباب ان توفر فلوسك قليلا وتجمع حوالي 1000 جنيه او 1500 وتحدثه تحديثه ممتازة

لان الالعاب التي تريدها يستطيع اي كرت مدمج في المعالجات الساندي او الايفي تسغيل البيس او كود بدون مشاكل
وحتى الرامات اسعارها رخيص

والمعالج عندك قديم جدا PGA ولوحة عندك اعتقد تدعم ال AGP فقط وليس PCI -X بكرت 5450 HD ,وحتى لو كانت اللوحة تدعم الشق المعالج سوف يسبب لك عنق زجاجة مع هذا المعالج القديم

اذا كرتك لايعمل على اللوحة عندك + المعالج عندك ؟؟ ماذا تستنج بهذه الحالة ؟

ان التحديث لا فائدة منه للاسف لعدم توافر القطع المطلوبة ودائما اسعار الجيل القديم أغلى من اسعار الجديد الجديد

يمكنك ان ترى الفرق بين سعر رام DDR1 وسعر ال DDR2 و DDR3


بتوفيق

Mahmoud 979
03-02-2013, 00:44
انا ان شاء الله كده كده هجيب جهاز جديد

و مش عايز ابيع ده فكنت عايز احدثه عشان العب عليه لغاية اما اكمل تمن الجديد

و علي فكرة البورده السوكيت بتاعها 775 lga

و فيها منفذ pci express

Ĩ ф И_ Ĥ Ξ λ Я Ŧ £
03-02-2013, 00:50
انا ان شاء الله كده كده هجيب جهاز جديد

و مش عايز ابيع ده فكنت عايز احدثه عشان العب عليه لغاية اما اكمل تمن الجديد

و علي فكرة البورده السوكيت بتاعها 775 lga

و فيها منفذ pci express


ان شاء الله تجيب جهاز جديد

ولكن اخي للاسف نفس الشيء المعالج لا يساعدك في الحالتين :/

الالعاب الحديثة تريد معالج اقوى على الاقل كور I3 حتى يعيش معاك ايضا مش معقول كل كم شهر تشتري قطع جديد أليس كذلك

Mahmoud 979
03-02-2013, 01:01
و الله يا استاذ Loin-Heart انا عارف ان البروسيسور مش قوي

بس هو يعني مش هيشغل الالعاب العادية مثلا pes 2010

crossfire و الاونلاين وكده و انا مش عايز اشغل الالعاب الحديثة

بمعني اصح عايز احسن الجهاز لحد ما اجيب الجديد

شوفلي طريقة يا استاذ LOIN احسن بيها الجهاز

في حد اقصى 300 جنيه

Mahmoud Essam
03-02-2013, 01:12
انا من رأيى اخى محمود أنك تستنى شوية و تحاول تزود الفلوس و تشترى حاجة كويسة لان بصراحة المعالج ضعيف و الجهاز عموما و حرام تشترى فيه حاجة و لو مصمم على التحديث ياريت تذكر نوع البوردة الخاصة بك و حجم الرام ؟؟ .

Mahmoud 979
03-02-2013, 01:29
البورده جاية مع الكيسة اوريجنال

هي من dell

و في برنامج cpuz كاتبين الموديل 0F8101

الرام 1 جيجا ddr2 و ناوي اجيب 1 او 2 تاني

Ĩ ф И_ Ĥ Ξ λ Я Ŧ £
03-02-2013, 02:38
طالما ان المزر حسب قولك تدعم PCI-X اذا مالك غير تشتري كرت الذي تريده

المعالج كما قلت ضعيف ولايستحق التغيير يبقى زيادة الرامات فقط .

Mahmoud Essam
03-02-2013, 04:29
بص اشترى كرت Gigabyte GeForce GT 610 1024MB GDDR3 بسعر 260 ج و اشترى رامة مستعملة 2 جيجا بسعر 100 ج بس برضوا البروسيسور ضعيف هوه بصراحة الجهاز حرام يدفع فيه حاجة و من رأيى برضوا انك تستنى و تشترى حاجة محترمة .

Mahmoud 979
03-02-2013, 23:12
الحمد لله انهارده اشتريت كارت sapphire hd 5450 و رامة 2 جيجا ddr2

انا الديفيدي عندي عطلان
وانا عندي وندوز اكس بي 32

فدخلت علي موقع sapphire عشان انزل التعريفات فلقيت تعريفات كتيرة نزلت واحد منهم

و سطبته و دخلت بالكارت الجديد المهم لقيته بيفح الجهاز و بتظهر شاشة زرقاء و يظهر wizard بتاع الدريفرات الجديدة

و بعد كده الاقي الشاشة فصلت و تقول no signal

فارجو منكم ان تحولوني لموضوع به التعريفات

و علي فكرة انا بنزل دلوقتي تعريف من موقع amd و ده اللينك
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_xp.aspx

Ĩ ф И_ Ĥ Ξ λ Я Ŧ £
03-02-2013, 23:22
http://www.filehippo.com/download_ati_catalyst_xp/
اخر تعريف للاكس بي