المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : مساعدة فى الهارد الداتا



الصفحات : [1] 2

MoHamed Badr
03-02-2013, 09:24
بسم الله الرحمن الرحيم

انا عضو جديد معاكم

وكنت محتاج مساعدة ضرورى

هشترى فى الايام الجاية برسيسور i3ورامات 4 جيجا ddr3 وبوردة h61

انا عندى جهاز فا هركب الحاجات الجديدة

السوال ؟

الهارد بتاعى القديم داتا هل يركب على البوردة h61 عادى ولا فيها مشكلة

اريد الرد فى اسرع وقت

وشكرا
تحياتى

MOSAHADIDI
03-02-2013, 09:35
اهلا وسهلا بك اخي الكريم....يجب الالتزام بالنموذج التالي حتى يتمكن الاعضاء من مساعدتك بافضل صوره....

نموذج الموضوع يكون كالتالى:
- يجب الإلتزام بهذا النموذج حرفياً فى أى طلب من طلبات تجميع الاجهزة، أى موضوع لم يلتزم بهذا النموذج سيتم حذفه مباشرة!

- أقصى ميزانية محددة:
- استخدامك للجهاز:
- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها:
- القطع التي تنوي شراءها:
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم:
- ميعاد شراء الجهاز:
- مكان الشراء:
- محل سكنك: ( يكفى إسم البلد او المحافظه و لا يشترط العنوان بالتفصيل )

ملحوظة: لا يسمح باستخدام أكثر من 3 ألوان في الموضوع، أو أن يزيد حجم الخط عن 3 .

MoHamed Badr
03-02-2013, 10:01
- أقصى ميزانية محددة:
- استخدامك للجهاز:لالعاب الحديثة امثال ماكس بين 3 وفيفا 13 و grand Theft auto والعاب تانية حديثة- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها:1024
- القطع التي تنوي شراءها:برسيسور i3 وبوردة جيجا بايت h61 ورامات 4 جيجا ddr3
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم:الهارد الداتا وكارت نفيديا 1 جيجا والبور سبلاى
- ميعاد شراء الجهاز:احتمال يوم 6\2\2013
- مكان الشراء:لسة مش عارف ؟
- محل سكنك: ( حلوان )

متجر عرب هاردوير
03-02-2013, 10:13
يمكنك شراء الاتى

GIGABYTE GA-H61M-S2PV(R2.0) (http://store.arabhardware.net/hardware/motherboards/gigabyte-ga-h61m-s2pv-r2-0-lga-1155-intel-h61-micro-atx-intel-motherboard.html)

Intel i3 3220 (http://store.arabhardware.net/hardware/cpus-processors/intel-core-i3-3220-ivy-bridge-3-3ghz-lga-1155.html)

Kingston 4GB DDR3 1333 (http://store.arabhardware.net/hardware/memory/kingston-4gb-240-pin-ddr3-sdram-unbuffered-ddr3-1333-pc3-10600-system-specific-memory-model-kth9600b-4g.html)

--

لمعرفه تفاصيل او سعر اى من المنتجات يمكنك الضغط على اسم المنتج


للاسف الهارد القديم لن يعمل على هذا الجهاز
ولكن يفضل نقل بياناتك على هارد ساتا واستعماله
لانه حتى فى حاله استعمال محول
سيكون هذا الهارد بطئ جدا
--

MoHamed Badr
03-02-2013, 10:19
طب الهارد 500 جيجا دلوقت عامل كام ؟

متجر عرب هاردوير
03-02-2013, 10:23
طب الهارد 500 جيجا دلوقت عامل كام ؟


لا يا فندم , لن يعمل

MoHamed Badr
03-02-2013, 10:26
طب الهارد 500 جيجا عامل كام ؟

متجر عرب هاردوير
03-02-2013, 11:16
Seagate Barracuda 7200.9 500GB (http://store.arabhardware.net/hardware/storage-devices/hdd/seagate-barracuda-7200-9-500gb-7200-rpm-16mb-cache-sata-3-0gb-s-3-5-internal-hard-drive-1752.html.)


متوافر بسعر 360 جنيه بمتجر عرب هاردوير

Dark shadow
03-02-2013, 20:21
انصحك بلتجميعة دى

Intel® Core™ i3-3220 Ivy Bridge 3.3GHz Processor 780 LE
ASRock H61M-DGS Socket 1155 Motherboard 300 L.E
Seagate Barracuda ST500DM002 500GB 370 LE
Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz CL9 1.5v 150 L.E

Total :1600 L.E

MoHamed Badr
05-02-2013, 01:22
انصحك بلتجميعة دى

Intel® Core™ i3-3220 Ivy Bridge 3.3GHz Processor 780 LE
ASRock H61M-DGS Socket 1155 Motherboard 300 L.E
Seagate Barracuda ST500DM002 500GB 370 LE
Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz CL9 1.5v 150 L.E

Total :1600 L.E


ما الحاجات الى حضرتك كتبها انا الى كتبتها فى اول الموضوع
بس سوال الحاجات دية بقا تمام وتشغل جاتا وفيفا وماكس بين والالعاب الحديثة

MoHamed Badr
05-02-2013, 01:36
والبوردة دية كويسة وكفاءة انا عايز حاجة فى توتل 1500 او 1600 بس عايز حاجات كفاءة البروسيسور تمام البوردة نظامها اية

Dark shadow
05-02-2013, 09:04
والبوردة دية كويسة وكفاءة انا عايز حاجة فى توتل 1500 او 1600 بس عايز حاجات كفاءة البروسيسور تمام البوردة نظامها اية

ASROCK شركة كويسة جدا . ولو مش حابب ASROCK .. ممكن تجيب البوردة دى
Gigabyte GA-H61M-S2P-B3 Socket 1155 motherboard 390 L.E

بس سوال الحاجات دية بقا تمام وتشغل جاتا وفيفا وماكس بين والالعاب الحديثة ؟؟ اه طبعا بس على دقة متوسطة

MoHamed Badr
05-02-2013, 11:29
انا عايز البوردة الافضل ما بينهم واهم حاجة الالعاب تشتغيل بجرافيك مميز وبدون تهنيج ولا تقطيع

وتانى حاجة بالنسبة للهارد ال500 جيجا ايهما افضل الى انت كاتبة ولا دة Western Digita

متجر عرب هاردوير
05-02-2013, 14:34
انا عايز البوردة الافضل ما بينهم واهم حاجة الالعاب تشتغيل بجرافيك مميز وبدون تهنيج ولا تقطيع

وتانى حاجة بالنسبة للهارد ال500 جيجا ايهما افضل الى انت كاتبة ولا دة Western Digita


لا يوجد فرق بين اللوحتان فى الاداء
والهاردين كلاهما من شركات ممتازه ولا غبار عليهم , حتى فرق السرعه بينهم ضئيل جدا

عبدالرحمن م
05-02-2013, 14:49
طيب هو فيه حل برضه لمشكلة الهارد :)
دوّر على جهاز محول IDE إلى SATA
(Ide to Sata converter)

يكون بالشكل ده https://ri-vier.eu/images/Accessoires/IDE-SATA.jpg
ووصل الهارد القديم باللوحة الجديدة عادى جداً

----------------------------------

أما بالنسبة للقطع المختارة فحضرتك لم تذكر أهم قطعة وهى موديل كارت الشاشة :)

MoHamed Badr
07-02-2013, 00:13
ياجماعة انا جبت الحاجات دية وياريت تقوليلو رايكم بالنسبة الالعاب والجرافيك
انا جبت بوردة كويسة جدا اسمها ASUS الى هيا الحديثة فيها كارت شاشة منها فيها 2 جيجا وجبت رامات كنج ستون 4 جيجا 1600 وجبت هارد 500 جيجا وجبت بروسيسور AG3670 الى هو يعادل COURE I5 اية رايك فى الجهاز دة ؟

Mahmoud Essam
07-02-2013, 01:29
أخى الكريم هل تقصد معالج AMD 3670 ؟؟ اللى هوه من جيل Liano ?? لو تقصده فهو ليس فى اداء I5 كمعالجة مركزية خالص لان المعالج دة كمعالجة مركزية اقل من اداء I3 2120 و كمعالجة رسومية مدمجة فهو يعتبر جيد و لو برضوا تقصد هذا المعالج ؟؟ فإذا المعالج الرسومى المدمج ليس مدمج فى البوردة و لكن مدمج فى المعالج و هذه المعالجات تعرف بمعالجات APU و هى تعنى دمج CPU+GPU فى قطعة واحدة .

MoHamed Badr
07-02-2013, 02:13
البرسيسور لواحدة والى انا هشترية منة قالى بيعمل بنفس كفاءة الكور i5 واهم حاجة عندى يشغل الالعاب ويكون بكفاءة كويسة وبالنسبة للبوردة ابقا قولى راى حضرتك فيها

SemsemBanhawy
07-02-2013, 02:41
كالعادة التجار بيشتغلو أي حد مش فاهم
بجانب أن معدش في حاجة أسمها بوردة مدمج فيها كارت شاشة 2 جيجا

MoHamed Badr
07-02-2013, 03:31
انا جبت دلوقت الهارد 500 جيجا وجبت الرامات 4 جيجا بقوة 1600 وان شاء الله ايام القادمة هجيب الحاجات دية

M.B AUSASh61 بها كارت شاشة 2 جيجا وبها اربع خانات ساتا للهارد يعنى ينفع اركب كذا هارد فيها وفيها خانتين لكارتين شاشة خارجى ملاحظة البوردة دية شوفتها بعينى

c.p.u Amd


قوليلى رايكم بالنسبة لالعاب ؟

Dark shadow
07-02-2013, 04:11
انا جبت دلوقت الهارد 500 جيجا وجبت الرامات 4 جيجا بقوة 1600 وان شاء الله ايام القادمة هجيب الحاجات دية

M.B AUSASh61 بها كارت شاشة 2 جيجا وبها اربع خانات ساتا للهارد يعنى ينفع اركب كذا هارد فيها وفيها خانتين لكارتين شاشة خارجى ملاحظة البوردة دية شوفتها بعينى

c.p.u Amd coure i5


قوليلى رايكم بالنسبة لالعاب ؟

اخى الكريم انصحك بلقطع دى افضل


Intel® Core™ i3-3220 Ivy Bridge 3.3GHz Processor 780 LE
ASRock H61M-DGS Socket 1155 Motherboard 300 L.E
Seagate Barracuda ST500DM002 500GB 370 LE
Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz CL9 1.5v 150 L.E

ولو متلقتش البوردة asrock هات دى بدالها
Gigabyte GA-H61M-S2P-B3 Socket 1155 motherboard 390 L.E

معظم القطع متوفرة فى متجر عرب هاردوير
http://store.arabhardware.net

وبعد كدا ابقى هاتلك كارت فيجا HD 7750 مع بور 350 وات

وابعد عن كلام التجار . احنا هنا بننصحك بااحسن حاجة

MoHamed Badr
07-02-2013, 05:19
طب الحاجات الى انا كتبتها معلش يعنى مش كويسة فى اية

sherif_ahmed
07-02-2013, 06:31
أنت قصدك هذه اللوحة


http://www.asus.com/media/global/products/gLUsnsnnhh1yELZP/P_500.jpg

MoHamed Badr
07-02-2013, 06:40
لا انا اقصد هذة اللوحة


http://www.asus.com/media/global/products/kMLFhm2eGuxijgcI/P_500.jpg

sherif_ahmed
07-02-2013, 06:50
لا انا اقصد هذة اللوحة


http://www.asus.com/media/global/products/kMLFhm2eGuxijgcI/P_500.jpg


طب دي إنتل أخي الكريم
وتحتوي علي منفذ كارت شاشة خارجي واحد بس
والتاني للكروت الإضافية ذي كارت الدش مثلاً

والمعالج الرسومي مع البرسيسور وليست اللوحة
هات معها المعالج المذكور في المشاركات السابقة
معها
وأعتقد إنها لاتتدعم الرامات باص 1600

MoHamed Badr
07-02-2013, 06:54
طيب بالنسبة للبوردة دية ممتازة ولا الجيجا بايت ASROCK افضل ؟

ولو الASUS افضل ينفع يتركب عليها COURE I5

ولو نفع COURE I5 عامل كام دلوقت

Dark shadow
07-02-2013, 07:01
طيب بالنسبة للبوردة دية ممتازة ولا الجيجا بايت ASROCK افضل ؟

ولو الASUS افضل ينفع يتركب عليها COURE I5

ولو نفع COURE I5 عامل كام دلوقت


انا قولت لحضرتك تحدد بلظبط اسم البوردة . حضرتك بتذكر اسم الشركة فقط . جيجا بايت او اسوس .
بلنسبة لمعالج i5 . فاانصحك بلمعالج ده Intel® Core™ i5-3470 Ivy Bridge 3.2GHz 6MB Cache : 1350 LE

Dark shadow
07-02-2013, 08:39
طيب بالنسبة للبوردة دية ممتازة ولا الجيجا بايت ASROCK افضل ؟

ولو الASUS افضل ينفع يتركب عليها COURE I5

ولو نفع COURE I5 عامل كام دلوقت


حضرتك كلمتنى على الخاص وتم الرد على كافة استفساراتك :D ساعة بااقنع فيك

MoHamed Badr
08-02-2013, 05:21
حضرتك كلمتنى على الخاص وتم الرد على كافة استفساراتك :D ساعة بااقنع فيك


هههههههههههههههههه تسلم ياباشا انا هجيب ان شاء الله بوردة h61 وهجيب coure i3 وقدام شوية هجيب كارت شاشة خارجى باذن الله 2 جيجا

MoHamed Badr
09-02-2013, 05:42
ياجماعة انا طبعا قررت انى هجيب COURE I3

بس البوردة محتار فيها

اريد افضل بوردة من نحية الكفاءة والجودة ومتنسوش ان الرامات الى انا جبتها 4 جيجا باص 1600
فاعايز البوردة يشتغل عليها الرام بكفاءتها الصحيحية