المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : [مصر] طلب مشورة فى تحديث الجهاز بمبلغ 500 جنيه ( عنوان معدل )



Mohamed Aref
15-02-2013, 14:47
السلام عليكم

انا ناوى احدث الجهاز بتاعى بحدود 500 جنية كحد أقصى

الاستخدام : برامج التصميم والبرمجة Photoshop & Dreamweaver & Flash & so on

التكلفة : 500 جنية - حد اقصى

البوردة : Gigabyte G31M

الرامات : DDR2 - 1GB

البروسيسور : Intel Celeron D - 3066 MHz

محل السكن : القاهرة - حدائق القبة

اعتقد ان تحديث البروسيسور هيبقى غالى .. فكنت بفكر اجيب رامات 2 جيجا .. بس هتحسن الاداء ولا البروسيسور ضعيف اوى ومش هيفرق الرامات فى الاداء .. ؟

SOFTGAME
15-02-2013, 15:30
نموذج الموضوع يكون كالتالى:

-
يجب الإلتزام بهذا النموذج حرفياً فى أى طلب من طلبات تجميع الاجهزة، أى موضوع لم يلتزم بهذا النموذج سيتم حذفه مباشرة!


- أقصى ميزانية محددة:
- استخدامك للجهاز:
- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها:
- القطع التي تنوي شراءها:
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم:
- ميعاد شراء الجهاز:
- مكان الشراء:
- محل سكنك: ( يكفى إسم البلد او المحافظه و لا يشترط العنوان بالتفصيل )

ملحوظة:
لا يسمح باستخدام أكثر من 3 ألوان في الموضوع، أو أن يزيد حجم الخط عن 3 .

المنتدى وُجد لمساعدتك ، فاحرص على انجاحه بإلتزامك بقوانينه وشروطه .

Mohamed Aref
15-02-2013, 16:29
نموذج الموضوع يكون كالتالى:


-

يجب الإلتزام بهذا النموذج حرفياً فى أى طلب من طلبات تجميع الاجهزة، أى موضوع لم يلتزم بهذا النموذج سيتم حذفه مباشرة!



- أقصى ميزانية محددة:
- استخدامك للجهاز:
- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها:
- القطع التي تنوي شراءها:
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم:
- ميعاد شراء الجهاز:
- مكان الشراء:
- محل سكنك: ( يكفى إسم البلد او المحافظه و لا يشترط العنوان بالتفصيل )

ملحوظة:

لا يسمح باستخدام أكثر من 3 ألوان في الموضوع، أو أن يزيد حجم الخط عن 3 .

المنتدى وُجد لمساعدتك ، فاحرص على انجاحه بإلتزامك بقوانينه وشروطه .





انا ملتزم بكل الحاجات اللى انت كاتبها

sherif_ahmed
15-02-2013, 17:23
شكراً علي التعديل
أخي الكريم
هو الصراحة في ظل هذه الميزانية
محصورة في تغيير المعالج (مستعمل) + إضافة رامة
وإذا كنت تقدر تزودالميزانية في وقت قريب
يبقي إنتظر
إذا قدرت تجد هذا المعالج فهو ممتاز E8400
وشوف هذا الموضوع إضغط هنا (http://arabhardware.net/forum/showthread.php?t=337155)

Mohamed Aref
15-02-2013, 19:51
شكراً علي التعديل
أخي الكريم
هو الصراحة في ظل هذه الميزانية
محصورة في تغيير المعالج (مستعمل) + إضافة رامة
وإذا كنت تقدر تزودالميزانية في وقت قريب
يبقي إنتظر
إذا قدرت تجد هذا المعالج فهو ممتاز E8400
وشوف هذا الموضوع إضغط هنا (http://arabhardware.net/forum/showthread.php?t=337155)


طيب يبقى كده البروسيسور E8400 وهل يقبل البوردة ؟

ووالرامات 2 جيجا تشتغل مع الـ 1 جيجا علشان ساعات بيحصل مشكلة ؟

sherif_ahmed
15-02-2013, 20:43
طيب يبقى كده البروسيسور E8400 وهل يقبل البوردة ؟

ووالرامات 2 جيجا تشتغل مع الـ 1 جيجا علشان ساعات بيحصل مشكلة ؟

بخصوص المعالج بإذن الله متوافق مع اللوحة هل هو هذا الموديل هنـــا (http://arabic.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2693#)
بخصوص الرامات أعتقد أن 1 جيجا كافية مع الرامة الموجوده عندك

Mohamed Aref
16-02-2013, 10:46
طيب انا لما اجيب بروسيسور مستعمل اعرف ازاى انة شغال كويس ؟

Mohamed Aref
16-02-2013, 10:47
بخصوص المعالج بإذن الله متوافق مع اللوحة هل هو هذا الموديل هنـــا (http://arabic.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2693#)
بخصوص الرامات أعتقد أن 1 جيجا كافية مع الرامة الموجوده عندك


طيب ما احيب 2 جيجا رامات علشان اخليهم 3 جيجا

sherif_ahmed
16-02-2013, 14:16
طيب انا لما اجيب بروسيسور مستعمل اعرف ازاى انة شغال كويس ؟

أعتقد إنك تتفق مع صاحب المعالج إنك تجربة لمدة أسبوع مثلاً
وتجرب أحدي برامج الضغط علي المعالج

بخصوص الرامات تأكد فقط إنها نفس الباص والشركة المنتجة

Mohamed Aref
16-02-2013, 15:18
أعتقد إنك تتفق مع صاحب المعالج إنك تجربة لمدة أسبوع مثلاً
وتجرب أحدي برامج الضغط علي المعالج

بخصوص الرامات تأكد فقط إنها نفس الباص والشركة المنتجة

ما هو الباص ؟؟

وازاى اتأكد انه نفس الباص قبل ما اشترى ؟

Mohamed Aref
16-02-2013, 15:37
انا بفكر اجيب المعالج E8400 مع رامات 1 جيجا

فهل هذا المعالج قوى وهيفرق فى اداء الجهاز ؟

وهل الرامات كافية ايضاً ؟

وسعر الرامات 1 جيجا DDR2 بكام ؟

متجر عرب هاردوير
17-02-2013, 14:04
انا بفكر اجيب المعالج E8400 مع رامات 1 جيجا

فهل هذا المعالج قوى وهيفرق فى اداء الجهاز ؟

وهل الرامات كافية ايضاً ؟

وسعر الرامات 1 جيجا DDR2 بكام ؟


اخى حاول بقدر الامكان بيع اللوحه والمعالج والرام من الجهاز القديم و زود الميزانيه لشراء جهاز جديد
على الاقل سيكون التحديث سهل فى الفتره القادمه
الى I3 او I5


وديه اقل امكانيات ممكن شرائها جديده تشعر بفارق معاها



Intel Pentium G645 2.9GHz (http://store.arabhardware.net/hardware/cpus-processors/intel-pentium-g645-sandy-bridge-2-6ghz-lga-1155-65w-dual-core-desktop-processor-intel-hd-graphics-bx80623g620.html)



ASRock H71M-DGS (http://store.arabhardware.net/hardware/motherboards/asrock-h71m-dgs-h61-2xddr3-pci-e16-gbl-dvi-vga-uatx.html)



G.SKILL Value Series 4GB DDR3 1333 (http://store.arabhardware.net/hardware/memory/g-skill-value-series-4gb-ddr3-sdram-1333-desktop-memory-model.html)




----
لمعرفه تفاصيل او سعر اى من المنتجات يمكنك الضغط على اسم المنتج

Mohamed Aref
17-02-2013, 14:19
اخى حاول بقدر الامكان بيع اللوحه والمعالج والرام من الجهاز القديم و زود الميزانيه لشراء جهاز جديد
على الاقل سيكون التحديث سهل فى الفتره القادمه
الى I3 او I5


وديه اقل امكانيات ممكن شرائها جديده تشعر بفارق معاها



Intel Pentium G645 2.9GHz (http://store.arabhardware.net/hardware/cpus-processors/intel-pentium-g645-sandy-bridge-2-6ghz-lga-1155-65w-dual-core-desktop-processor-intel-hd-graphics-bx80623g620.html)



ASRock H71M-DGS (http://store.arabhardware.net/hardware/motherboards/asrock-h71m-dgs-h61-2xddr3-pci-e16-gbl-dvi-vga-uatx.html)



G.SKILL Value Series 4GB DDR3 1333 (http://store.arabhardware.net/hardware/memory/g-skill-value-series-4gb-ddr3-sdram-1333-desktop-memory-model.html)




----
لمعرفه تفاصيل او سعر اى من المنتجات يمكنك الضغط على اسم المنتج


طيب ما البروسيسور اللى اسمة E8400 اقوى من اللى انت حاطة .. ولو اشتريت رامة KuK 2 جيجا بـ 150 جنية

يبقى كلة عامل فى حدود 600 جنية .. اية رايك ؟

متجر عرب هاردوير
17-02-2013, 16:13
طيب ما البروسيسور اللى اسمة E8400 اقوى من اللى انت حاطة .. ولو اشتريت رامة KuK 2 جيجا بـ 150 جنية

يبقى كلة عامل فى حدود 600 جنية .. اية رايك ؟


كلمك صحيح استاذ محمد , لكن هل تقدر مع الزمن تطوير جهازك ل i5 او i7 لكن مع اللوحه G31 لن تستطيع

ASSASINO
18-02-2013, 09:33
طيب ما البروسيسور اللى اسمة E8400 اقوى من اللى انت حاطة .. ولو اشتريت رامة KuK 2 جيجا بـ 150 جنية

يبقى كلة عامل فى حدود 600 جنية .. اية رايك ؟

المعالجيين متقاربيين فى الاداء والافضل شراء التجميعة المذكورة بالاعلى ولا تنسى قيمة المنصة التى تتيح لك التحديث مستقبلاً لاحد المعالجات i3 او i5 او i7 كذلك ستوفر من قيمة الذواكر فبهذا السعر تستطيع شراء ذواكر بحجم 4 جيجا DDR3
انصحك بعرض اللوحة والذواكر التى لديك للبيع واشترى هذه التجميعة


Intel Pentium G645 2.9GHz (http://store.arabhardware.net/hardware/cpus-processors/intel-pentium-g645-sandy-bridge-2-6ghz-lga-1155-65w-dual-core-desktop-processor-intel-hd-graphics-bx80623g620.html)
ASRock H71M-DGS (http://store.arabhardware.net/hardware/motherboards/asrock-h71m-dgs-h61-2xddr3-pci-e16-gbl-dvi-vga-uatx.html)
G.SKILL Value Series 4GB DDR3 1333 (http://store.arabhardware.net/hardware/memory/g-skill-value-series-4gb-ddr3-sdram-1333-desktop-memory-model.html)

واذا استطعت زيادة الميزانية اشترى i3 3220 بسعر 800 جنيه

Mohamed Aref
18-02-2013, 11:22
طيب انا عاوز افهم الكلام ده

مكتوب على الرامة اللى نوعها G.SKILL



ذواكر G.Skill بتقنية DDR3 و تردد 1333 تعتبر أحد الذواكر الاقتصادية من الشركة والتي تقدم أداء جيد جدا مقرنة بسعرها البسيط. من نوع 240-Pin non-ECC

فهل ده معناه ان هى 4 جيجا بس الاداء بتاعها مش زى الـ KingStone ؟

وكده لو انا مشيت باللى انتوا بتقولوه هيبقى التكلفة هتوصل لـ 945 جنية .. والبروسيسور 3M Cache فقط ؟

وبالنسبة للبوردة .. كارت الشاشة كام ؟

متجر عرب هاردوير
18-02-2013, 17:32
طيب انا عاوز افهم الكلام ده

مكتوب على الرامة اللى نوعها G.SKILL



ذواكر G.Skill بتقنية DDR3 و تردد 1333 تعتبر أحد الذواكر الاقتصادية من الشركة والتي تقدم أداء جيد جدا مقرنة بسعرها البسيط. من نوع 240-Pin non-ECC


فهل ده معناه ان هى 4 جيجا بس الاداء بتاعها مش زى الـ KingStone ؟

وكده لو انا مشيت باللى انتوا بتقولوه هيبقى التكلفة هتوصل لـ 945 جنية .. والبروسيسور 3M Cache فقط ؟

وبالنسبة للبوردة .. كارت الشاشة كام ؟


الرام ال gskill وال kingstone الى حضرتك بتتتحدث عنهم من الفئه الاقتصاديه بمعنى انهم غير موجهين لهواه كسر السرعه , الرامتين نفس الاداء لا تقلق
لكن الرام ال gskill نفذت من المخزون لدينا للاسف

ليس العامل الاهم فى البروسيسور حجم الكاش
حاول على قد ماتقدر تحصل على المعالج i3 2330 حيث يحتوى على شريحه رسوميه جيده نسبيا (ليست اللوحه هى التى تحتوى على البطاقه الرسوميه)

Mohamed Aref
19-02-2013, 11:48
الرام ال gskill وال kingstone الى حضرتك بتتتحدث عنهم من الفئه الاقتصاديه بمعنى انهم غير موجهين لهواه كسر السرعه , الرامتين نفس الاداء لا تقلق
لكن الرام ال gskill نفذت من المخزون لدينا للاسف

ليس العامل الاهم فى البروسيسور حجم الكاش
حاول على قد ماتقدر تحصل على المعالج i3 2330 حيث يحتوى على شريحه رسوميه جيده نسبيا (ليست اللوحه هى التى تحتوى على البطاقه الرسوميه)


يعنى الفئة الجديدة من اللوحات مفيهاش شريحة رسومية .. والبروسيسور هو اللى فيه ؟

متجر عرب هاردوير
19-02-2013, 12:02
يعنى الفئة الجديدة من اللوحات مفيهاش شريحة رسومية .. والبروسيسور هو اللى فيه ؟
بالضبط يا استاذ محمد كما فهمت

Mahmoud Essam
19-02-2013, 21:26
طيب انا عاوز افهم الكلام ده

مكتوب على الرامة اللى نوعها G.SKILL



ذواكر G.Skill بتقنية DDR3 و تردد 1333 تعتبر أحد الذواكر الاقتصادية من الشركة والتي تقدم أداء جيد جدا مقرنة بسعرها البسيط. من نوع 240-Pin non-ECC


فهل ده معناه ان هى 4 جيجا بس الاداء بتاعها مش زى الـ KingStone ؟

وكده لو انا مشيت باللى انتوا بتقولوه هيبقى التكلفة هتوصل لـ 945 جنية .. والبروسيسور 3M Cache فقط ؟

وبالنسبة للبوردة .. كارت الشاشة كام ؟
أخى الكريم حجم الكاش لا يفرق فى اداء المعالج و سأثبت لك بالمثال معالج زى FX 8150 معالج ثمانى النواة و حجم الكاش فيه 16 ميجا و بكدة المفروض يبقى احسن و اسرع معالج فى العالم لو الموضوع موضوع كاش و انوية و لكن فى الحقيقة هذا المعالج اقل فى الاداء من I5 3470 بالرغم من ان معالج I5 3470 رباعى النواة و حجم الكاش 6 ميجا و السبب فى ذلك ان معمارية معالج I5 3470 افضل من معمارية FX 8150 و الخلاصة اخى الكريم ان ليس كل شئ حجم كاش و عدد انوية فقط بل هناك عامل هام و هو المعمارية .

Mohamed Aref
19-02-2013, 21:57
أخى الكريم حجم الكاش لا يفرق فى اداء المعالج و سأثبت لك بالمثال معالج زى FX 8150 معالج ثمانى النواة و حجم الكاش فيه 16 ميجا و بكدة المفروض يبقى احسن و اسرع معالج فى العالم لو الموضوع موضوع كاش و انوية و لكن فى الحقيقة هذا المعالج اقل فى الاداء من I5 3470 بالرغم من ان معالج I5 3470 رباعى النواة و حجم الكاش 6 ميجا و السبب فى ذلك ان معمارية معالج I5 3470 افضل من معمارية FX 8150 و الخلاصة اخى الكريم ان ليس كل شئ حجم كاش و عدد انوية فقط بل هناك عامل هام و هو المعمارية .


تمام .. اما معاكى فى الكلام ده .. المعيارية عليها عامل كبير جدا

طيب انا اعرف اصنف المعيارية ازاى .. يعنى دية فى الاداء الداخلى للمعالج .. اعرفها ازاى ؟

Mahmoud Essam
19-02-2013, 23:18
تمام .. اما معاكى فى الكلام ده .. المعيارية عليها عامل كبير جدا

طيب انا اعرف اصنف المعيارية ازاى .. يعنى دية فى الاداء الداخلى للمعالج .. اعرفها ازاى ؟
سؤال فى محله بص يا محمد المعمارية بتتعرف عن طريق المراجعات بمعنى معمارية زى Sandy Bridge عرفنا منين انها قوية و ممتازة من خلال المراجعات الخاصة بمعالجتها و لما نلاقيها قوية و متفوقة يبقى كدة معمارية الجيل بأكمله قوية يعنى لما نقارن بين I3 540 و I3 2120 و نلاقى فرق الاداء حوالى 40% لصالح I3 2120 و الاثنين نفس الامكانيات من حيث عدد الانوية و بالعكس معالج I3 540 اعلى فى الكاش و لكن معالج I3 2120 سبب تفوقه هو ان معماريته و هى Sandy Bridge بتكون معمارية قوية و الكلام بينطبق على كل معالجات Sandy Bridge كلها دة كمثال .

Mohamed Aref
20-02-2013, 10:41
سؤال فى محله بص يا محمد المعمارية بتتعرف عن طريق المراجعات بمعنى معمارية زى Sandy Bridge عرفنا منين انها قوية و ممتازة من خلال المراجعات الخاصة بمعالجتها و لما نلاقيها قوية و متفوقة يبقى كدة معمارية الجيل بأكمله قوية يعنى لما نقارن بين I3 540 و I3 2120 و نلاقى فرق الاداء حوالى 40% لصالح I3 2120 و الاثنين نفس الامكانيات من حيث عدد الانوية و بالعكس معالج I3 540 اعلى فى الكاش و لكن معالج I3 2120 سبب تفوقه هو ان معماريته و هى Sandy Bridge بتكون معمارية قوية و الكلام بينطبق على كل معالجات Sandy Bridge كلها دة كمثال .


تمام .. طيب سؤالين .. لو فى معيارية افضل من الاخرى لية الشركة بتشتغل على المعيارية الضعف .. ؟

تانى حاجة انا دخلت على صفحة المعالج فى موقع انتل .. ومش كاتبين المعيارية بتاعته

هنا (http://ark.intel.com/products/53426/Intel-Core-i3-2120-Processor-3M-Cache-3_30-GHz) .. اعرفها منين ؟

عل فكرة انا مهندس الكترنيات هندسة عين شمس .. يعنى بفهم والله .. قولى انتى بس وانا هفهم علطول

ان شاء الله تعالى

متجر عرب هاردوير
20-02-2013, 13:12
تمام .. طيب سؤالين .. لو فى معيارية افضل من الاخرى لية الشركة بتشتغل على المعيارية الضعف .. ؟

تانى حاجة انا دخلت على صفحة المعالج فى موقع انتل .. ومش كاتبين المعيارية بتاعته

هنا (http://ark.intel.com/products/53426/Intel-Core-i3-2120-Processor-3M-Cache-3_30-GHz) .. اعرفها منين ؟

عل فكرة انا مهندس الكترنيات هندسة عين شمس .. يعنى بفهم والله .. قولى انتى بس وانا هفهم علطول

ان شاء الله تعالى


بشمهندس محمد
معماريه المعالج ال ivy
يمكنك رؤيه هذه الصوره
16613
ايضا اذا كنت محب للاطلاع على تفاصيل اكثر يمكنك رؤيه تفاصيل كل core على حده من البحث على الانترنت , ايضا انصحك بقراءه هذه المقاله (هنا) (http://arabhardware.net/articles/hardware/cpu-and-motherboard/3286-ivy-bridge-architecture.html)


المعمارية هنا تعنى تصميم النواه الوحده وتصميم وحدات ال ALU او ال controller وعددها و تصميم الوحدات الاخرى وعدد الترانزيزتورات المستخدمه فى كل وحده (الامر معقد بعض الشئ) لكن ما يهمنا نحن كامستخدمين هو الناتج النهائى من اداء لهذه المعماريه

Mahmoud Essam
20-02-2013, 15:58
طيب يا بشمهندس محمد الكلام فى المعماريات هيبقى فى تخصصك لانه فيه اجزاء كبيرة من الالكترونيات مثل الترانزيستورات و غيرها . الرابط اللى حضرتك كاتبه اللى من موقع انتل فيه جزء واحد خاص بالمعمارية و هو Lithography و يعنى دقة تصنيع المعالج و معالج I3 2120 من جيل ساندى بريدج و هذا الجيل دقة تصنيعه هى 32 نانو متر و لكن لو حضرتك عايز تتعمق فى المعمارية الهندسية للمعالجات فهى مش بتبقى على موقع انتل بمعنى انك لما تخش على كل معالج مش هتلاقى شرح مفصل للمعمارية الهندسية الخاصة به لانها ليست مهمة للمستخدم العادى ان يعرف تكوينها و طريقة عملها و لكن الذى يهم مستخدم الكمبيوتر العادى هو ناتج اداء المعمارية مثلما قال لك أخى (متجر عرب هاردوير) و دة مش بيتعرف عن طريق الشرح الهندسى للمعمارية و لكنه يُعرف عن طريق المراجعات الخاصة بالمعالج و ناتج ادائه مع الاختبارات المتعددة له زى برامج الضغط على المعالج و برامج التصميم و برامج ضعط الفيديوهات و غيرها . شرح المعمارية الهندسية للمعالجات بينزل قبل لما المعالجات تُطرح فى الاسواق و بيكون خاص بالجيل بأكمله لان الجيل بأكلمه زى Sandy Bridge و Ivy Bridge بيبقى ليه نفس المعمارية الهندسية يعنى مثلا معالج I3 2120 بيبقى ليه نفس المعمارية الهندسية لمعالج I5 2500 مع الاختلاف فى عدد الانوية و غيرها .
دة رابط شرح المعمارية الهندسية لجيل Ivy Bridge اضغط هنا (http://arabhardware.net/articles/hardware/cpu-and-motherboard/3286-ivy-bridge-architecture.html)

Mohamed Aref
20-02-2013, 16:34
بشمهندس محمد
معماريه المعالج ال ivy
يمكنك رؤيه هذه الصوره
16613
ايضا اذا كنت محب للاطلاع على تفاصيل اكثر يمكنك رؤيه تفاصيل كل core على حده من البحث على الانترنت , ايضا انصحك بقراءه هذه المقاله (هنا) (http://arabhardware.net/articles/hardware/cpu-and-motherboard/3286-ivy-bridge-architecture.html)


المعمارية هنا تعنى تصميم النواه الوحده وتصميم وحدات ال ALU او ال controller وعددها و تصميم الوحدات الاخرى وعدد الترانزيزتورات المستخدمه فى كل وحده (الامر معقد بعض الشئ) لكن ما يهمنا نحن كامستخدمين هو الناتج النهائى من اداء لهذه المعماريه




طيب يا بشمهندس محمد الكلام فى المعماريات هيبقى فى تخصصك لانه فيه اجزاء كبيرة من الالكترونيات مثل الترانزيستورات و غيرها . الرابط اللى حضرتك كاتبه اللى من موقع انتل فيه جزء واحد خاص بالمعمارية و هو Lithography و يعنى دقة تصنيع المعالج و معالج I3 2120 من جيل ساندى بريدج و هذا الجيل دقة تصنيعه هى 32 نانو متر و لكن لو حضرتك عايز تتعمق فى المعمارية الهندسية للمعالجات فهى مش بتبقى على موقع انتل بمعنى انك لما تخش على كل معالج مش هتلاقى شرح مفصل للمعمارية الهندسية الخاصة به لانها ليست مهمة للمستخدم العادى ان يعرف تكوينها و طريقة عملها و لكن الذى يهم مستخدم الكمبيوتر العادى هو ناتج اداء المعمارية مثلما قال لك أخى (متجر عرب هاردوير) و دة مش بيتعرف عن طريق الشرح الهندسى للمعمارية و لكنه يُعرف عن طريق المراجعات الخاصة بالمعالج و ناتج ادائه مع الاختبارات المتعددة له زى برامج الضغط على المعالج و برامج التصميم و برامج ضعط الفيديوهات و غيرها . شرح المعمارية الهندسية للمعالجات بينزل قبل لما المعالجات تُطرح فى الاسواق و بيكون خاص بالجيل بأكمله لان الجيل بأكلمه زى Sandy Bridge و Ivy Bridge بيبقى ليه نفس المعمارية الهندسية يعنى مثلا معالج I3 2120 بيبقى ليه نفس المعمارية الهندسية لمعالج I5 2500 مع الاختلاف فى عدد الانوية و غيرها .
دة رابط شرح المعمارية الهندسية لجيل Ivy Bridge اضغط هنا (http://arabhardware.net/articles/hardware/cpu-and-motherboard/3286-ivy-bridge-architecture.html)


تمام .. تمام الله ينور عليكوا :)