المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : محتاج نصيحه بخصوص 1333 DDr3 و DDr3 1600



ahmed580
06-04-2013, 19:16
السلام عليكم

انا جبت البورد دى gigabyte h61m-s2p REV 2.1

قريت فى اليوسر مانوال بتاعها انها بتقبل ddr3 1333/1066/800

وكان مترشحلى ddr3 1x4g 1600

اجيب ال 1600 ولا 1333 وهل هايأثر بالسلب لو جبت 1600

وعايز اعرف هل الفرق بين 1333 و 1600 كبير لدرجه انى ممكن ارجع البورد ولا مش مستهله؟
مع العلم ان المعالج intel core i5 3470 3.2 ca 6m
وقدام شويه هاجيب سافير 7770


سؤال كمان معلش..هل ضرورى ان البورد تكون مزوده بى usb 3.0 ..عشان لو مهم جدا ده هايكون سبب كمان انى اغير البورد
والسافير 7770 بيحتاج باور كام واط؟

Mahmoud Essam
06-04-2013, 23:54
السلام عليكم

انا جبت البورد دى gigabyte h61m-s2p REV 2.1

قريت فى اليوسر مانوال بتاعها انها بتقبل ddr3 1333/1066/800

وكان مترشحلى ddr3 1x4g 1600

اجيب ال 1600 ولا 1333 وهل هايأثر بالسلب لو جبت 1600

وعايز اعرف هل الفرق بين 1333 و 1600 كبير لدرجه انى ممكن ارجع البورد ولا مش مستهله؟
مع العلم ان المعالج intel core i5 3470 3.2 ca 6m
وقدام شويه هاجيب سافير 7770


سؤال كمان معلش..هل ضرورى ان البورد تكون مزوده بى usb 3.0 ..عشان لو مهم جدا ده هايكون سبب كمان انى اغير البورد
والسافير 7770 بيحتاج باور كام واط؟





بالنسبة لموضوع الرام فلا يوجد فارق كبير بين 1600 و 1333 فى الاداء يعنى فرق الاداء لا يتعدى 8% و لا يستحق ترجيع البوردة . و بالنسبة لموضوع USB 3.0 فهى تفرق فى الفلاشات و الهاردات External الداعمة للUSB 3.0 يعنى الفرق لن يوثر على اداء الجهاز العام . بالنسبة للباور الكافى لجهازك هو 450W و انصحك بهذا الباور Antec بقدرة 450W يعنى سعره 300 ج .

ahmed580
07-04-2013, 00:51
شكرا اخى لردك اولا

ثانيا..كان سؤالى هو ان بوردتى بتدعم 1333-1066-800

فاكنت عايز اعرف الراما لو جبتها 1600 هتشتغل على البورد عادى؟ ولا اجبلها 1333 مخصوص
عشان احتمال اجيب بورد اعلى لما الظروف تسمح وتكون بتقبل ال 1600

وأخيرا..شكرا لحضرتك وباقى اخوانى التقنيين على المساعده وعدم البخل علينا بالمعلومات ومتابعتكو لأسئلتنا

وشكر خاص منى لأنى رفعت اكتر من تساؤل وكان ردكم سريع وافادنى فى حجات كتير مكنتش اعرفها :)

azzelden
07-04-2013, 02:57
انا جربتها قبل كده ومحصلش اى مشكلة اشتغلت برامه كينج ستون هايبر 1600 على نفس البورده تقريبا وبروسيسور i3 2100

Skorpian
07-04-2013, 15:56
لو جبت رامات 1600 هتشتغل علي تردد 1333 MHz مش هيبقي في مشكلة بس هيبقي علي الفاضي.

sherif_ahmed
07-04-2013, 17:28
لو جبت رامات 1600 هتشتغل علي تردد 1333 MHz مش هيبقي في مشكلة بس هيبقي علي الفاضي.

ذي ماقالك هتشتغل علي الباص 1333 MHz فكما شئت

Mahmoud Essam
07-04-2013, 22:40
مثلما قال لك الاخوة فالرامة ستعمل بدون مشاكل بس على تردد 1333 و ليس 1600 .

ahmed580
07-04-2013, 23:17
متشكر يا شباب..انا جبتها خلاص 1333..

كنت عايز اعرف رأيكو فى البور ده

arctic power supply 550 w 330 L.E

لو حد مجربو او سمع عنه يقولى لو سمحتو

وكمان رامه patriot اى كلام عنها؟

الحياة وهلة
08-04-2013, 00:58
متشكر يا شباب..انا جبتها خلاص 1333..

كنت عايز اعرف رأيكو فى البور ده

arctic power supply 550 w 330 L.E

لو حد مجربو او سمع عنه يقولى لو سمحتو

وكمان رامه patriot اى كلام عنها؟




شخصيا لم اسمع عن هذه الشركات

خليك فى المضمون .. وعندك شركات معروفة كتير زى Antec _ seasonic _ Hec _ thermaltek _ Ocz _ corsair

ويكفيك Antec 450w

نفس الكلام بالنسبة للرامات Kingston _ G skill _ Ocz

Skorpian
08-04-2013, 01:33
أنهي باور Arctic 550W بالظبط؟ الموديل كامل؟
و اللي أعرفه ان رامات Patriot كويسة. مش مشهورة بس في المنتديات الأخري اللي أنا عليها في ناس بتستخدمها و مظنش أن في مشاكل.

ahmed580
08-04-2013, 02:26
انا جبت الرامه والباور..

Fusion 550
http://www.arctic.ac/en/p/cooling/psu/81/fusion-550.html