المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : لقد قمت بشراء القطع الجديدة وعايز رائيكم فى شوية استفسارات



الصفحات : [1] 2

omar9084
19-08-2013, 01:56
لقد قمت بشراء القطع الجديدة وعايز رائيكم فى شوية استفسارات

وهذا الرابط بخصوص الموضوع السابق
http://arabhardware.net/forum/showthread.php?t=359454
وهذة هى المواصفات
Intel® Core™ i3-3210 Ivy Bridge 3.2GHz
Gigabyte GA-P61A-D3
Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1600MHz
ati 4300/4500
وجارى شراء هذا الكارت
SAPPHIRE AMD Radeon HD 6670 1GB GDDR5
خلال يومين


ما رائيكم فى هذة المواصفات وهذة صورة للتوضيح ايضا


http://img42.imageshack.us/img42/8748/y14t.jpg
http://img14.imageshack.us/img14/1206/cqas.jpg

وفى كام استفسار كدة

الرام Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1600MHz
لا يعدم هذة البوردة لان البوردة اخرها 1330
وصاحب المحل قال لى عادى مش هيحصل حاجة
وقال انة عندة نفس البوردة ونفس الرام
انتو اية رائيكم ؟

وازاى احدث المازربورد (البوردة)
وما هو مدخل spdif out ؟
ولو فى اية اضافة من شخص ياريت لا يبخل


وهل تنصحونى بتثبيت هذة البرامج الموجودة فى اسطوانة البوردة وما الفائدة ؟





EasyTune 6


Size:42.59MB


Install





An easy-to-use Windows-based system enhancement utility allowing quick access to a variety of performance features.










@BIOS


Size:5.29MB


Install





@BIOS provides utility for updating BIOS through internet.










Smart Recovery 2


Size:24.81MB


Install





Based on the Microsoft Volume Shadow Copy Services technology, Smart Recovery 2 allows you to quickly back up and restore your system data in the Windows Vista/Windows 7 operating system. Smart Recovery 2 supports NTFS file system and can restore system data on PATA and SATA hard drives










DMI Viewer


Size:3.63MB


Install





DMI Viewer provides a management tool for viewing motherboard hardware information.










Face-Wizard


Size:4.15MB


Install





Face Wizard provides utility for customizing BIOS boot up screen.










Q-Share


Size:3.96MB


Install





Q-Share is an easy and convenient data sharing tool. After configuring your LAN connection settings and Q-Share, you are able to share your data with computers on the same network, making full use of Internet resources.










Update Manager


Size:4.01MB


Install





Gigabyte Update Manager can update Gigabyte utilities by internet










Auto Green

omar9084
19-08-2013, 05:28
يا شباب فى حاجة غربية فى الجهاز
شغلت لعبة فيفا 2013 لقيتها بتقطع مع العلم
قبل تغيير الجهاز كانت صاروخ وعلى high
انا هتجنن اية المشكلة فى القطع الجديدة
؟؟؟؟
وحولت الويندوز الى 64 bit
والباور سبلاى umax 500 w
انا شاكك ان فى مشكلة فى الطقع الجديدة
او ابوردة لا تقبل رامات 1600
اعمل اية ارجوك انا لسة شارى الحاجات دى اليوم
مع العلم ان الجهاز سريع فى الاقلاع وغيرة

الحوت
19-08-2013, 07:19
قم بتنصيب برنامج Asus GPU Tweak
وشغله واثناء اللعب اعمل minimize وشوف كم الload على الكرت

omar9084
19-08-2013, 07:41
قم بتنصيب برنامج Asus GPU Tweak
وشغله واثناء اللعب اعمل minimize وشوف كم الload على الكرت


جارى التجربة
الان قمت بتنزيل اخر تحديث للكارت
ولعبة فيفا بقت شغالة مفيش تقطيع لكن بتقطع فى اوقات بسيطة جدا
وهل لو جبت كارت 6670 1gbddr5
هتحاج اغير الباور سبلاى او اى شئ
umax 500w
ومن 5 دقائق اتفأجئت بشاشة الموت الشاشة الزرقاء
اعتقد المشكلة من الرام لان البوردة اخرها 1330 مش 1600
لكن صاحب المحل قال حدث البوردة وهتقبل 1600
وعلى الاسطوانة البوردة مكتوب ver 1.4
احدثها ازاى
حرااام يا جدعان من فضلكم ساعدونى

الحوت
19-08-2013, 07:53
الرامات رح تشتغل بتردد 1333 نظرا لانه اقصى تردد مدعوم من المذربورد
وبخصوص البور هل هو اصلي ام تجاري ؟
لو كان تجاري فانصحك بواحد اصلي بقدره 550 واط من XFX EVGA or Corsair

omar9084
19-08-2013, 07:53
قم بتنصيب برنامج Asus GPU Tweak
وشغله واثناء اللعب اعمل minimize وشوف كم الload على الكرت


http://img89.imageshack.us/img89/9864/dby3.jpg

الحوت
19-08-2013, 07:55
طب حاول انك تقلل شوي بالمواصفات وخصوصا Anti Aliasing

omar9084
19-08-2013, 07:57
الرامات رح تشتغل بتردد 1333 نظرا لانه اقصى تردد مدعوم من المذربورد
وبخصوص البور هل هو اصلي ام تجاري ؟
لو كان تجاري فانصحك بواحد اصلي بقدره 550 واط من XFX EVGA or Corsair



يعنى هل الرام سبب المشكلة الشاشة الزرقاء وتقطيع الالعاب ؟
صاحب المحل قال هتشتغل عادى اية وجهة نظرة ؟
لا اعلم ان كان الباور تجارى ام اصلى
هو جئ مع الكيسا لم يتغير
umax500w

omar9084
19-08-2013, 08:05
طب حاول انك تقلل شوي بالمواصفات وخصوصا Anti Aliasing


ممكن شرح ؟

الحوت
19-08-2013, 08:36
ال500 واط الي جايه مع البور الي بالكيسه بتكون fake مش 500 واط فعلي
وبخصوص تقليل المواصفات قصدي لل fifa قلل من اعدادت الجرافيكس

omar9084
19-08-2013, 08:51
انا دخلت على اعدادات البيوس
لقيت الرامات تردد 1330 بس ممسوحة ولا يمكن تغيرها !؟
وارجو الرد على باقى استفسارات الموضوع وشكرا

omar9084
19-08-2013, 08:52
ال500 واط الي جايه مع البور الي بالكيسه بتكون fake مش 500 واط فعلي
وبخصوص تقليل المواصفات قصدي لل fifa قلل من اعدادت الجرافيكس

الراجل شيك على الباور
ومفيش الى الان اى مشكلة فى الكهرباء
هذة الاعدادات كمان هى قبل تغيير الجهاز
وكانت سريعة جدا ما المشكلة !
وارجو الرد على باقى استفسارات الموضوع وشكرا لك

الحوت
19-08-2013, 08:59
انا دخلت على اعدادات البيوس
لقيت الرامات تردد 1330 بس ممسوحة ولا يمكن تغيرها !؟
وارجو الرد على باقى استفسارات الموضوع وشكرا
طبيعي انك ما تقدر تغيرها لانه هاي اقصى تردد بتدعمه المذربورد


الراجل شيك على الباور
ومفيش الى الان اى مشكلة فى الكهرباء
هذة الاعدادات كمان هى قبل تغيير الجهاز
وكانت سريعة جدا ما المشكلة !
وارجو الرد على باقى استفسارات الموضوع وشكرا لك



لا تصدق أي راجل يبيعلك أي قطعه
لازم انت تتأكد من نفسك للقطعه
ما عيلنا
انت متأكد من انك معرف الكرت ؟

omar9084
19-08-2013, 09:04
طبيعي انك ما تقدر تغيرها لانه هاي اقصى تردد بتدعمه المذربورد


لا تصدق أي راجل يبيعلك أي قطعه
لازم انت تتأكد من نفسك للقطعه
ما عيلنا
انت متأكد من انك معرف الكرت ؟



دة سؤال يعنى هههه!!
شوف اول صورتين الكارت متعرف
وقلتلك نزلتة تحديث
وارجو الرد على باقى استفسارات الموضوع
ومشكلة الرامات والشاشة الزرقاء
وشكرا

الحوت
19-08-2013, 09:10
دة سؤال يعنى هههه!!
شوف اول صورتين الكارت متعرف
وقلتلك نزلتة تحديث
وارجو الرد على باقى استفسارات الموضوع
ومشكلة الرامات والشاشة الزرقاء
وشكرا


مشكله تردد الرامات لا يمكن حلها إلا بتغيير مذربورد تدع التردد 1600MHz
وبخصوص الشاشه الرزقاء جرب تعمل stability test باستخدام AIDA64 وخلي شغال لمده ساعه

omar9084
19-08-2013, 09:16
مشكله تردد الرامات لا يمكن حلها إلا بتغيير مذربورد تدع التردد 1600MHz
وبخصوص الشاشه الرزقاء جرب تعمل stability test باستخدام AIDA64 وخلي شغال لمده ساعه

جارى التجربة
ويارب تنجح
هل الرامات لية مشاكل اخرى غير الشاشة الزرقاء ؟

omar9084
19-08-2013, 09:18
وهل فى هذة الساعة اترك الجهاز خالص ؟

الحوت
19-08-2013, 09:19
وهل فى هذة الساعة اترك الجهاز خالص ؟
آه اتركه بس خليك قدامه علشان تعرف إذا طلعت الشاشه الزرقاء لو لا

omar9084
19-08-2013, 09:23
طيب ممكن ترد على باقى الاستفسارات فى الموضوع !!!

omar9084
19-08-2013, 09:26
ممكن الرد على باقى الاستفسارات
واكون شاكر لك

الحوت
19-08-2013, 09:33
ممكن الرد على باقى الاستفسارات
واكون شاكر لك

بخصوص البورت ممكن تتعرف عليه بشكل تفصيلي هنا
http://en.wikipedia.org/wiki/S/PDIF

اما تحديث البورد هل قصدك بالبيوس ام البراممج المرفقه ؟
لو البيوس لا انصحك إلا إذا كنت تعاني من مشاكل توافق القطع

omar9084
19-08-2013, 10:02
بخصوص البورت ممكن تتعرف عليه بشكل تفصيلي هنا
http://en.wikipedia.org/wiki/S/PDIF

اما تحديث البورد هل قصدك بالبيوس ام البراممج المرفقه ؟
لو البيوس لا انصحك إلا إذا كنت تعاني من مشاكل توافق القطع

اسطب البرامج المرفقة ولة لا واية الفائدة منها
هل بعد ان يخلص اختبار الاستقرار ابعتلك صورة ولة لا ؟
شوف الصورة دى ازاى 1333 ؟

http://img35.imageshack.us/img35/4628/ngzo.jpg

الحوت
19-08-2013, 10:18
اسطب البرامج المرفقة ولة لا واية الفائدة منها
هل بعد ان يخلص اختبار الاستقرار ابعتلك صورة ولة لا ؟
شوف الصورة دى ازاى 1333 ؟

http://img35.imageshack.us/img35/4628/ngzo.jpg
[/SIZE][/COLOR]
بس اتأكد انه ما عمل شاشه زرقاء لانه هاي اقوى درجه ضغط على البروسيسور
والسؤال الثاني
تردد الرامات 1600 لكن اقصى تردد تدعمه المذربورد هو 1333 فلذلك تنخفض تردد الرامات ل1333

تحياتي

omar9084
19-08-2013, 10:30
بس اتأكد انه ما عمل شاشه زرقاء لانه هاي اقوى درجه ضغط على البروسيسور
والسؤال الثاني
تردد الرامات 1600 لكن اقصى تردد تدعمه المذربورد هو 1333 فلذلك تنخفض تردد الرامات ل1333

تحياتي


يعنى كدة االرام توافقت مع المازربورد
ولة بردو فى مشكلة ؟
وهل هتستمر المشكلة فى عدم التوافق ؟


لم تظهر الشاشة الرزقاء



http://img22.imageshack.us/img22/6286/s3rd.png

Mahmoud Essam
19-08-2013, 12:47
بالنسبة للرامات أخى الكريم فستعمل بتردد 1333 بدون مشاكل لان البوردة لا تدعم رامات اكثر من 1333 .
بالنسبة للبيوس فتحديثه لن يجنى شئ لان تغيره يكون فى حالة عدم توافق قطعة مع البوردة مثل عدم توافق معالجات ايفى بريدج مع البيوسات الاقل من F7 فى بوردة GA-H61M-D2-B3 REV 1.0 و تحديثه لن يجعل الرامات تعمل بتردد 1600 .
بالنسبة لمنفذ S/PDIF OUT بسوف تجد شرح مبسط عنه فى هذا الرابط - من هنا (http://arabhardware.net/forum/showthread.php?t=62006)- .
بالنسبة لمشكلة الشاشة الزرقاء فياريت تنزل برنامج Blue Screen View و تكتب الكود الخاص بالشاشة الزرقاء اللى ظهرت لك .

omar9084
19-08-2013, 17:57
بالنسبة للرامات أخى الكريم فستعمل بتردد 1333 بدون مشاكل لان البوردة لا تدعم رامات اكثر من 1333 .
بالنسبة للبيوس فتحديثه لن يجنى شئ لان تغيره يكون فى حالة عدم توافق قطعة مع البوردة مثل عدم توافق معالجات ايفى بريدج مع البيوسات الاقل من F7 فى بوردة GA-H61M-D2-B3 REV 1.0 و تحديثه لن يجعل الرامات تعمل بتردد 1600 .
بالنسبة لمنفذ S/PDIF OUT بسوف تجد شرح مبسط عنه فى هذا الرابط - من هنا (http://arabhardware.net/forum/showthread.php?t=62006)- .
بالنسبة لمشكلة الشاشة الزرقاء فياريت تنزل برنامج Blue Screen View و تكتب الكود الخاص بالشاشة الزرقاء اللى ظهرت لك .


يعنى لا داعى لتبديل الرامات الى 1330 تردد ؟
للاسف لا اعرف الكود الشاشة ظهرت بسرعة واختفت

M o h a m a d
19-08-2013, 20:35
بالنسبة لشاشة الزرقاء أليك هدا الموضوع
http://arabhardware.net/forum/showthread.php?t=256987

omar9084
19-08-2013, 22:49
بالنسبة لشاشة الزرقاء أليك هدا الموضوع
http://arabhardware.net/forum/showthread.php?t=256987



اية الموضوع الكبير دة مشكة واضحة ومححدة
يعنى لا داعى لتبديل الرامات الى 1330 تردد ؟

Mahmoud Essam
19-08-2013, 22:53
يعنى لا داعى لتبديل الرامات الى 1330 تردد ؟
للاسف لا اعرف الكود الشاشة ظهرت بسرعة واختفت


لو ينفع ترجع الرامات و تستبدلها بواحدة 1333 يبقى احسن لانك مش هتستفاد برامات بتردد 1600 و بالنسبة للشاشة الزرقاء فبرنامج Blue Screen View يظهر الشاشات الزرقاء اللى ظهرت فى جهازك و يوضح اكوادها .

omar9084
20-08-2013, 15:45
انا هجيب باور gamma 350w
وسعرة 190 جنية صح ؟
وهبدل الرام الى تردد 1333
وهجيب كارت شاشة 6670 ddr5
وكم سعر الباور وهل كدة الجهاز هيكون سليم ومفيهوش مشاكل ان شاء الله
ونوع الشاشة acer al 1715

وهل تنصحونى بتثبيت هذة البرامج الموجودة فى اسطوانة البوردة
وما الفائدة .؟
EasyTune 6
@BIOS
Smart Recovery 2
DMI Viewer
Face-Wizard
Q-Share
Update Manager