المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : [مصر] تجميعه ب 3000 جنيه احترت جدا



DTX
07-09-2013, 00:40
السلام عليكم
انا اريد تجميع جهاز يكون قوي وفى نفس الوقت سعره يكون مناسب شويه
انا قدرت اجمع 3000 جنيه وممكن ازيد عليهم مبلغ بسيط
وطبعا انا اخر جهاز جبتوا كان من 2008 يعنى :o انا مش بحدث الكمبيوتر باستمرار وعايز جهاز يقعد اطول فترة ممكنه مثلا سنتين او 3 يشغلي العاب جديده مش بتفرق معايا اوى الجوده ولا حجم الشاشه المهم ان اللعبة تشتغل وتكون معقوله


- أقصى ميزانية محددة: 3000
- استخدامك للجهاز: العاب ونت وبرمجه وتصميم وعمل شروحات فيديو قليلا :ah2:
- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها: مش بيفرق معايا عشان مش هاجيب كارت شاشه
- القطع التي تنوي شراءها: كيسه كامله من غير كارت شاشه عشان مش معايا فلوس تكفى انا عايز جهاز قوي البنيه واقدر احدثوا بعدين بسهوله , ف انا عايز اسال عن احسن بروسيسور i5 وفيه gpu وبوردة تدعم فيجا داخليه
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم: لا شئ
- ميعاد شراء الجهاز: كمان اسبوعين او تلاته
- مكان الشراء: الاسكندرية
- محل سكنك: الاسكندرية

M o h a m a d
07-09-2013, 00:51
وعليكم السلام

Intel Core i5-4430 Haswell 3.0GHz 6M LGA 1150 1400 L.E
ASRock B85M Socket 1150 625 L.E
G.skill Ripjaws 4GB (1 x 4GB) DDR3 1600 CL9 1.5v 275 L.E
Western Digital (WD) Caviar BLUE WD5001AAKX 500GB SATA 6.0 Gb/s16MB Cache 400 L.E
Cooler master CMP-350 Mid Tower Desktop Case + 400W 390 L.E
Total 3090 L.E

ahmad_elmasry
07-09-2013, 01:30
وعليكم السلام

Intel Core i5-4430 Haswell 3.0GHz 6M LGA 1150 1400 L.E
ASRock B85M Socket 1150 625 L.E
G.skill Ripjaws 4GB (1 x 4GB) DDR3 1600 CL9 1.5v 275 L.E
Western Digital (WD) Caviar BLUE WD5001AAKX 500GB SATA 6.0 Gb/s16MB Cache 400 L.E
Cooler master CMP-350 Mid Tower Desktop Case + 400W 390 L.E
Total 3090 L.E

تجميعة ممتازة وأنصحك بهــــا .

:)

DTX
07-09-2013, 01:55
شكرا لك اخي محمد علي التجميعه لكن هل يكون هناك فرق لو كان البروسيسور 3.2 او 3.4
هل سيكون هناك فرق ملحوظ 'في البرامج او الالعاب


وكمان هي تجميعات ال amd بسمع ان فيها مشاكل واسعارها رخيصه مما يستدعي القلق .. والشك نوعا ما
ممكن حد جرب ال amd يطمني ويحطلي تجميعه

اعتذر عن الاخطاء في هذا الرد بسبب اني داخل من موبايل

DTX
07-09-2013, 01:56
شكرا لك اخي احمد المصري علي المتابعه

M o h a m a d
07-09-2013, 01:59
شكرا لك اخي محمد علي التجميعه لكن هل يكون هناك فرق لو كان البروسيسور 3.2 او 3.4
هل سيكون هناك فرق ملحوظ 'في البرامج او الالعاب


وكمان هي تجميعات ال amd بسمع ان فيها مشاكل واسعارها رخيصه مما يستدعي القلق .. والشك نوعا ما
ممكن حد جرب ال amd يطمني ويحطلي تجميعه

اعتذر عن الاخطاء في هذا الرد بسبب اني داخل من موبايل
لايوجد فرق ملحوظ بي 200mhz مثلا
ومعالج Intel Core i5-4430 Haswell 3.0GHz معالج قوي ومن أحدث ماأنتجت Intel والكرت الرسومي المدمج جيد
وIntel تتفوق على AMD

ahmad_elmasry
07-09-2013, 02:09
لايوجد فرق ملحوظ بي 200mhz مثلا
ومعالج Intel Core i5-4430 Haswell 3.0GHz معالج قوي ومن أحدث ماأنتجت Intel والكرت الرسومي المدمج جيد
وIntel تتفوق على AMD
كلام سليم

وبخصوص سؤالك عن معالجات AMD



وكمان هي تجميعات ال amd بسمع ان فيها مشاكل واسعارها رخيصه مما يستدعي القلق .. والشك نوعا ما
ممكن حد جرب ال amd يطمني ويحطلي تجميعه
شركة AMD ممتازة ومعالجاتها جيدة ولكن Intel تتفوق عليها عمومًا في المعالجات ولكن ليس في جميع المعالجات فمثلًا عندك منافس لمعالج i3 وهو AMD FX-6300 وهو أفضل بفارق جيد ولكن دائمًا ننصح هنا في المنتدى بإنتل لأنك لو مثلًا إشتريت معالج i3 هيبقى عندك الفرصة للتحديث لمعالج زي i5 أو i7 بدون الحاجة لتغيير اللوحة الأم أما مع معالجات AMD فأقصى معالج تستطيع التحديث إليه هو FX-8350 ومعالج زي i5-3330 يتفوق عليه في كل الشئ .

:)

himaalex
07-09-2013, 14:20
AMD ليست رخيصة ولكنها رخيصة نسبيا الى INTEL
وبخصوص ان حضرتك مش هتجيب كارت شاشة خارجى فانا ارى ان الافضل فى الكروت المدمجة هي AMD
وخصوصا معالجات الجيل الاخير APU
زى A10 5800K A10 6800K
وده عن تجربة وخصوصا عند شراء ماذربورد محترمة تدعم كسر السرعة وفتح الانوية للمعالج

DTX
07-09-2013, 15:11
AMD ليست رخيصة ولكنها رخيصة نسبيا الى INTEL
وبخصوص ان حضرتك مش هتجيب كارت شاشة خارجى فانا ارى ان الافضل فى الكروت المدمجة هي AMD
وخصوصا معالجات الجيل الاخير APU
زى A10 5800K A10 6800K
وده عن تجربة وخصوصا عند شراء ماذربورد محترمة تدعم كسر السرعة وفتح الانوية للمعالج

شكرا على متابعتك الراقيه

لكن اعذرونى فانا لدي استفسار ..

فى مواصفات البروسيسور
# of Memory Channels 2
http://im35.gulfup.com/LNRze.png
والبورده فيها 4 قنوات للرام

يعنى لو حطيت اربع رامات البروسيسور مش هايقبلهم ؟
http://im35.gulfup.com/GlJHl.png

وكمان انهو احسن انى اجمع القطع بنفسى ولا اروح لشركة ؟
كمان زر اعطاء شكرا مش بيظهر والف شكر ليكم جميعا

himaalex
07-09-2013, 15:32
ده معناه ان البوردة بتدعم الديوال تشانيل ممكن تقرا عنها وبالطبع لو شغلت 4 قطع هيشتغلوا