المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : اريد تجميعة فى حدود3000 جنيه مصرى لتشغيل احدث الالعاب



الصفحات : [1] 2

mohamed_21_11
19-02-2014, 22:07
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ,


- أقصى ميزانية محددة: 3000 جنيه
- إستخدامك للجهاز: للألعاب "الحديثة" ، على أعلى دقة
- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها: شاشة 17 بوصة [ dell LCD ]
- القطع التي تنوي شراءها: بقية مكونات الجهاز
- القطع التي ستعيد إستخدامها من الجهاز القديم: الشاشة
- ميعاد شراء الجهاز: ان شاء الله، هذا الأسبوع
- مكان الشراء: القاهرة(مول البستان أو مول سفنكس جامعة الدول)
- محل سكنك: القاهرة


واريد ان تنصحونى بالمكان الافضل اللى اشترى منه هل البستان أو سفنكس
وانا شاكر جدا ً لكم

OMEGA
19-02-2014, 22:22
Intel® Core™ i3-2120 3.30GHz Processor 850

Gigabyte GA-H61M-S2P-B3 Socket 1155 motherboard 400

Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz CL9 1.5v 250

Western Digital (WD) Caviar BLUE WD5000AAKX 500GB SATA 380 6GB/s 16MB Cache HDD

SAPPHIRE HD 7750 1GB GDDR5 750

HEC VN-RX Series 350W PSU 200

أي كيسة تجاري بدون باور 100 جنيه

M o h a m a d
19-02-2014, 22:48
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

Intel® Core™ i3-3210 Ivy Bridge 3.2GHz 3MB Cache 800 L.E
Gigabyte GA-H61M-S2P-B3 400 L.E
Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz CL9 1.65v 320 L.E
SAPPHIRE R7 250 1GB GDDR5 WITH BOOST 750 L.E
Western Digital (WD) Caviar BLUE WD5001AAKX 500GB SATA 6.0 Gb/s16MB Cache 370 L.E
Gigabyte GZ-X3 Mid Tower Desktop Case + 300W 320 L.E
Total 2960 L.E

mohamed_21_11
20-02-2014, 17:50
طب انا قدامى جهاز DELL T3400
امكانيياته هى:
proccessor :CORE 2 QUADE 3GH/CACHE 12MB
رامات : 4 g
هارد : 160
كارؤت فيجا : نيفيديا كوادرو 2 جيجا
قيمة الجهاز 1600 جنيه
ما راؤيكم

Mohamed Ibrahim The Unstoppable
20-02-2014, 17:57
كارت الكوادرو مخصص للتصميم انصحك بتجميعة اخي محمد افضل

arrow92
20-02-2014, 18:13
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

Intel® Core™ i3-3210 Ivy Bridge 3.2GHz 3MB Cache 800 L.E
Gigabyte GA-H61M-S2P-B3 400 L.E
Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz CL9 1.65v 320 L.E
SAPPHIRE R7 250 1GB GDDR5 WITH BOOST 750 L.E
Western Digital (WD) Caviar BLUE WD5001AAKX 500GB SATA 6.0 Gb/s16MB Cache 370 L.E
Gigabyte GZ-X3 Mid Tower Desktop Case + 300W 320 L.E
Total 2960 L.E

+1

mohamed_21_11
21-02-2014, 17:40
طيب البوردة Gigabyte GA-H61M-S2P-B3 ممكن بعد كدة لما اغير البروسيسور الى i5 هتبقى كويسة ولا هطر اغير البوردة علشان احسس بكامل قوة البروسيسور ال i5 .
ومعلش فى سؤال لو حبيت اغير فى التجميعة اللى فوق واغير البروسيسور الى i5 واستغنى عن كارت الشاشة حاليا ً وابقى اجيبه بعدين شوية كدة علشان المبلغ ايه رأيكم.
وأسف على الاطالة

M o h a m a d
21-02-2014, 20:56
طيب البوردة Gigabyte GA-H61M-S2P-B3 ممكن بعد كدة لما اغير البروسيسور الى i5 هتبقى كويسة ولا هطر اغير البوردة علشان احسس بكامل قوة البروسيسور ال i5 .
ومعلش فى سؤال لو حبيت اغير فى التجميعة اللى فوق واغير البروسيسور الى i5 واستغنى عن كارت الشاشة حاليا ً وابقى اجيبه بعدين شوية كدة علشان المبلغ ايه رأيكم.
وأسف على الاطالة
نعم لوحة GA-H61M-S2P-B3 متوافقة مع i5 و i7 الجيل الثاني والثالث
بس لو أنت حتأجل شراء كرت الشاشة فنأنصحك بالأتي
معالج ولوحة من الجيل الرابع وتستطيع ترقية المعالج حتى i7 الجيل الرابع و i5 و i7 الجيل القادم من Intel (الجيل الخامس)
Intel Core i5-4440 Haswell 3.1GHz 6MB Cache 1400 L.E
ASRock H81M-HDS 490 L.E

mohamed_21_11
22-02-2014, 21:52
طب والبورد اللى بسوكت 2011 دى تبع انهى جيل
وعاوز اعرف انهى بروسيسور فى الAMD يعادل ال i5فى الانتل وكام سعره
معلش انا بتقائل عليكم يا أصدقائى

M o h a m a d
23-02-2014, 01:12
طب والبورد اللى بسوكت 2011 دى تبع انهى جيل
وعاوز اعرف انهى بروسيسور فى الAMD يعادل ال i5فى الانتل وكام سعره
معلش انا بتقائل عليكم يا أصدقائى
السوكت 2011 خاص بمعالجات الأنتل Extreme الجيل الثاني والثالث
ومعالجات AMD اللتي تعادل i5
مثل FX 8350 سعره 1500ج

mohamed_21_11
28-02-2014, 02:30
هو فى بروسيسور i3 haswel
وسعره كام وتنصحونى بانهى موديل فى الi3
وانا شاكر جدا ليكم
وما رايكم Intel Pentium G3220 / Haswell 3.0GHz / LGA 1150 / Intel HD Graphics
ايهما افضل

Mohamed Ibrahim The Unstoppable
28-02-2014, 05:28
Intel Core i3-4130 Haswell 3.4GHz LGA 1150 965
وال i3 افضل من g3220

M o h a m a d
28-02-2014, 13:57
Intel Core i3-4130 Haswell 3.4GHz LGA 1150 965
وال i3 افضل من g3220
+1
وكدالك i3-3210 المقترح في النجميعة أفضل من G3220

mohamed_21_11
28-02-2014, 16:12
يعني اجيب بروسيسور i3 haswell افضل منi3 ivybredg صح
ومعلش كنت عاوز استفسر هو ليه سوكت البورد للhaswell 1150 وهي الاحدث من البورد اللي بدعم الevybridge والسوكت بتاعها 1155 يعني الرقم بتاع السوكت بقي أقل مع انو كان البورد الاحدث بيبقي السوكت فيها الرقم اعلي فما هو السبب في تقليل الرقم هذه المرة

mohamed_21_11
01-03-2014, 12:34
نرجو الرد من اهل العلم

تم الإرسال من جهازي ALCATEL ONE TOUCH 903D بواسطة تاباتوك 2

M o h a m a d
01-03-2014, 14:56
يعني اجيب بروسيسور i3 haswell افضل منi3 ivybredg صح
ومعلش كنت عاوز استفسر هو ليه سوكت البورد للhaswell 1150 وهي الاحدث من البورد اللي بدعم الevybridge والسوكت بتاعها 1155 يعني الرقم بتاع السوكت بقي أقل مع انو كان البورد الاحدث بيبقي السوكت فيها الرقم اعلي فما هو السبب في تقليل الرقم هذه المرة
نعم haswell أحدث من ivybredg وكلا الجيلين بنفس تقنية التصنيع وهي 22nm
وكل جيل بسوكت مختلف 1150 للhaswell و1155 للivybredg
وليس أنه عدد البين أقل في haswell أنه أقل في الأداء طبعا لا لأنالمعمارية أحدث وبكل تأكيد أداء أفضل بس الفرق بسيط بين الجيلين

mohamed_21_11
01-03-2014, 18:10
الi3. كويس في الالعاب و لا ايه رأيكم علشان توفير الفلوس يعني اتكل علي الله في الi3

تم الإرسال من جهازي ALCATEL ONE TOUCH 903D بواسطة تاباتوك 2

Mohamed Ibrahim The Unstoppable
01-03-2014, 18:11
الi3. كويس في الالعاب و لا ايه رأيكم علشان توفير الفلوس يعني اتكل علي الله في الi3

تم الإرسال من جهازي ALCATEL ONE TOUCH 903D بواسطة تاباتوك 2
توكل علي الله اخي

mohamed_21_11
15-04-2014, 14:55
نعم لوحة GA-H61M-S2P-B3 متوافقة مع i5 و i7 الجيل الثاني والثالث
بس لو أنت حتأجل شراء كرت الشاشة فنأنصحك بالأتي
معالج ولوحة من الجيل الرابع وتستطيع ترقية المعالج حتى i7 الجيل الرابع و i5 و i7 الجيل القادم من Intel (الجيل الخامس)
Intel Core i5-4440 Haswell 3.1GHz 6MB Cache 1400 L.E
ASRock H81M-HDS 490 L.E

بس البوردة لا يوجد بها فيجا بلت صح ولا علشان المعالج الرسومي مدمج مع المعالج الi5. فأنا مش هحتاج كارت داخلي وهل يوجد مكان بالبوردة لتوصيل كابل الشاشة حيث ان البوردة لايوجد بها كارت داخلي ارجو الافادة ولكم جزيل الشكر


Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 903D using Tapatalk 2

M o h a m a d
15-04-2014, 21:06
بس البوردة لا يوجد بها فيجا بلت صح ولا علشان المعالج الرسومي مدمج مع المعالج الi5. فأنا مش هحتاج كارت داخلي وهل يوجد مكان بالبوردة لتوصيل كابل الشاشة حيث ان البوردة لايوجد بها كارت داخلي ارجو الافادة ولكم جزيل الشكر


Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 903D using Tapatalk 2
المعالج الرسومي مدمج في المعالج
أما اللوحة فتحتوي على منافد للشاشة فيمكنك توصيل الشاشة باحد المنافد والأستفادة من الكرت الرسومي المدمج

mohamed_21_11
16-04-2014, 16:21
معلش طب انا كنت عاوزتجميعة بالموديل i5 وكارت الشاشة علشان الالعاب والتجميعة تعمل كام معلش علشان انا طولت ولم اشتری حتی الان ومحتار مش عارف اختار تجميعة amdولا intel فأنا محتار الصراحة انهی الافضل من ناحية الكفأة والسعر .

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 903D using Tapatalk 2

M o h a m a d
16-04-2014, 19:17
معلش طب انا كنت عاوزتجميعة بالموديل i5 وكارت الشاشة علشان الالعاب والتجميعة تعمل كام معلش علشان انا طولت ولم اشتری حتی الان ومحتار مش عارف اختار تجميعة amdولا intel فأنا محتار الصراحة انهی الافضل من ناحية الكفأة والسعر .

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 903D using Tapatalk 2
اخي الميزانية لاتكفي لتجميعة كاملة بمعالج i5 وكرت شاشة قوي
ألا ادا كنت حتأجل شراء كرت الشاشة

mohamed_21_11
16-04-2014, 19:27
اخي الميزانية لاتكفي لتجميعة كاملة بمعالج i5 وكرت شاشة قوي
ألا ادا كنت حتأجل شراء كرت الشاشة

طب تنصحني اجل كارت الشاشة ولا ازود الميزانية كام واشتري الكارت بالمرة و ممكن اجيب تجميعة amd بنفس الكفأة وبسعر ارخص ولا ايه


Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 903D using Tapatalk 2

M o h a m a d
16-04-2014, 19:34
طب تنصحني اجل كارت الشاشة ولا ازود الميزانية كام واشتري الكارت بالمرة و ممكن اجيب تجميعة amd بنفس الكفأة وبسعر ارخص ولا ايه


Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 903D using Tapatalk 2
الميزانية هي اللتي بتحدد قوة التجميعة
فلهادا يجب تحديد اقصى ميزانية

على السيد جمعه
16-04-2014, 20:58
لو عايز تجميعة AMD
GIGABYTE 78LMT= 395 L.E
AMD FX-6300 3.5GHz Six Core 14MB Processor AM3+ =900 l.E
Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz CL9 1.65v 320 L.E
SAPPHIRE R7 250 1GB GDDR5 WITH BOOST 750 L.E
Western Digital (WD) Caviar BLUE WD5001AAKX 500GB SATA 6.0 Gb/s16MB Cache 370 L.E
Gigabyte GZ-X3 Mid Tower Desktop Case + 300W 320 L.E
3055
دى أفضل تجميعه للميزانيه أللى انت حاطتها

mohamed_21_11
16-04-2014, 21:40
لو عايز تجميعة AMD
GIGABYTE 78LMT= 395 L.E
AMD FX-6300 3.5GHz Six Core 14MB Processor AM3+ =900 l.E
Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz CL9 1.65v 320 L.E
SAPPHIRE R7 250 1GB GDDR5 WITH BOOST 750 L.E
Western Digital (WD) Caviar BLUE WD5001AAKX 500GB SATA 6.0 Gb/s16MB Cache 370 L.E
Gigabyte GZ-X3 Mid Tower Desktop Case + 300W 320 L.E
3055
دى أفضل تجميعه للميزانيه أللى انت حاطتها

التجميعة دي توزاي الi5 ولا i3 ولو زوت الميزانية 1000 كمان اجيب الi5 ولا اجيب amd fx8350. انهي الافضل ومعلش انا عارف اني تعبتك معايا. وال4000 هييقي مكونات التجميعة ايه وانا شاكر جدا لاهتمامك وردك.


Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 903D using Tapatalk 2

M o h a m a d
17-04-2014, 00:00
Intel Core i5-4440 Haswell 3.1GHz 6MB Cache 1450 L.E
Gigabyte GA-H81M-S2PV 540 L.E
Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz CL9 1.65v 320 L.E
Gigabyte r7 260x oc 2gb gddr5 1100 L.E

Western Digital (WD) Caviar BLUE WD5001AAKX 500GB SATA 6.0 Gb 16MB Cache 370 L.E
thermaltake commander ms-i mid tower desktop case +450w 470 L.E
Total 4250 L.E

على السيد جمعه
17-04-2014, 00:57
التجميعة دي توزاي الi5 ولا i3 ولو زوت الميزانية 1000 كمان اجيب الi5 ولا اجيب amd fx8350. انهي الافضل ومعلش انا عارف اني تعبتك معايا. وال4000 هييقي مكونات التجميعة ايه وانا شاكر جدا لاهتمامك وردك.


Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 903D using Tapatalk 2

هى توازى i5 أييفى بردج والفارق مش كبير بين i5 و FX 8350الاثنين تقريبا نفس المستوى ولو زودت الميزانيه 1000 جنيه كمان عندك تجميعة أنتل بتاعت أستاذ محمود أو التجميعه الموازيه من AMD وهى


AMD FX-8350 4.0GHz Eight Core 16MB Cache AM3+ Processor (FD8350FRHKBOX) =1550 L.E
Gigabyte GA-970A-D3P Socket AM3+ Motherboard =745 L.E
SAPPHIRE R7 260X 2GB GDDR5 OC=1100 L.E
Western Digital (WD) Caviar BLUE WD5001AAKX 500GB SATA 6.0 Gb 16MB Cache 370 L.E
thermaltake commander ms-i mid tower desktop case +450w 470 L.E
4235
اى تجميعه فيهم حتأدى الغرض نفس المستوى تقريبا
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4440-vs-AMD-FX-8350
http://www.cpu-world.com/Compare/365/AMD_FX-Series_FX-8350_vs_Intel_Core_i5_i5-4430.html
http://www.game-debate.com/cpu/index.php?pid=1195&pid2=1140&compare=core-i5-4430-3-0ghz-vs-fx-8350

شرف الباشا
17-04-2014, 10:27
عادي بسيطه ممكن تجيب معالج I7 4770 كويس جدا العاب

mohamed_21_11
17-04-2014, 16:00
هى توازى i5 أييفى بردج والفارق مش كبير بين i5 و FX 8350الاثنين تقريبا نفس المستوى ولو زودت الميزانيه 1000 جنيه كمان عندك تجميعة أنتل بتاعت أستاذ محمود أو التجميعه الموازيه من AMD وهى


AMD FX-8350 4.0GHz Eight Core 16MB Cache AM3+ Processor (FD8350FRHKBOX) =1550 L.E
Gigabyte GA-970A-D3P Socket AM3+ Motherboard =745 L.E
SAPPHIRE R7 260X 2GB GDDR5 OC=1100 L.E
Western Digital (WD) Caviar BLUE WD5001AAKX 500GB SATA 6.0 Gb 16MB Cache 370 L.E
thermaltake commander ms-i mid tower desktop case +450w 470 L.E
4235
اى تجميعه فيهم حتأدى الغرض نفس المستوى تقريبا
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4440-vs-AMD-FX-8350
http://www.cpu-world.com/Compare/365/AMD_FX-Series_FX-8350_vs_Intel_Core_i5_i5-4430.html
http://www.game-debate.com/cpu/index.php?pid=1195&pid2=1140&compare=core-i5-4430-3-0ghz-vs-fx-8350

بس التردد و الكاش بتاع amd8350. اعلي من i5 مش كده المفروض يبقي اسرع واعلي في الاداء من الi5

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 903D using Tapatalk 2