المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : محتار بين شراء لابتوب وتحديث جهازي



memoreturn
06-04-2014, 11:03
محتار بين شراء لابتوب وتحديث جهازي

انا الميزانية اللي معايا لو لابتوب يبقي 4500 جنيه

ولو هاحدث جهازي فهحتاج القطع دي بس

مازر بورد + بروسيسور + رامات + ممكن هارد ووممكن لالا الميزانية بالكتير 3 الاف

انا عندي الشاشة 23 بوصة فول اتش دي سامسونج وعندي باور سبلاي مش تجاري نوعه OCZ 600W

وياريت تقولولي مقترحاتكم بالنسبة لتجميعة القطع اللي محتاجها انا محتاج القطع دي في التصفح والاستخدام العادي وفي الالعاب وماحسش ببطئ في اي حاجة بستخدمها وياريت تقولولي الافضل تجمعية انتل ولا تجميعة amd

M o h a m a d
06-04-2014, 11:49
الأفضل تجميعة يعني تحديث جهازك
ولمساعدتك بالرجاء الألتزام بالنمودج



يجب الإلتزام بهذا النموذج حرفياً فى أى طلب من طلبات تجميع الاجهزة، أى موضوع لم يلتزم بهذا النموذج سيتم حذفه مباشرة!


نموذج الموضوع يكون كالتالى:
- أقصى ميزانية محددة:
- استخدامك للجهاز:
- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها:
- القطع التي تنوي شراءها:
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم:
- ميعاد شراء الجهاز:
- مكان الشراء:
- محل سكنك: ( يكفى إسم البلد او المحافظه و لا يشترط العنوان بالتفصيل )


ملحوظة:
لا يسمح باستخدام أكثر من 3 ألوان في الموضوع، أو أن يزيد حجم الخط عن 3 .


المنتدى وُجد لمساعدتك ، فاحرص على انجاحه بإلتزامك بقوانينه وشروطه .




إدارة عرب هاردوير.

memoreturn
06-04-2014, 12:47
- أقصى ميزانية محددة:3500
- استخدامك للجهاز: للاالعاب والافلام والنت والاستخدام العادي

- حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها:23 بوصة Full HD 1080p (1920 x 1080)
- القطع التي تنوي شراءها: مازر بورد + بروسيسور + رام + ممكن هارد
- القطع التي ستعيد استخدامها من الجهاز القديم: باقي المكونات بالكامل
- ميعاد شراء الجهاز: الاسبوع القادم
- مكان الشراء: الجيزة او القاهرة عامة
- محل سكنك: الهرم

Mohamed Ibrahim The Unstoppable
06-04-2014, 17:18
السلام عليكم
لو عندك كارت شاشة ياريت تقولنا
Intel Core i5-4440 Haswell 3.1GHz 6M LGA 1150 1360
Gigabyte GA-H81M-S2PV LGA 1150 Motherboard 530
Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz CL9 1.65v 320
Seagate ST500DM002 500GB 7200.14 SATA 6Gb/s HDD 355
MSI R7870-2GD5T/OC 1350
المجموع 3915 ج

memoreturn
06-04-2014, 17:42
حابب اني اضيف المعلومات دي

اني ناوي احدث جهازي الميزانية هي 4 الاف جنيه القطع اللي هيتم تحديثها هي :

بروسيسور ومازربورد ورامات وهارد

الشاشة معايا نوعها حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها: سامسونج 23 بوصة Full HD 1080p (1920 x 1080)
ومعايا كارت شاشة قديم نوعه سافير hd4670 ممكن استعمله وممكن الغيه منها لاني مش محتاج حاليا كارت شاشة عالي في الجهاز لاني نادر لما العب عليه وعلي ماعتقد اغلب المازربورد فيها كارت شاشة كويس علي الاقل متيهالي هيشغل الالعاب علي الميديم

حاجة اضافية محتاج البوردة تكون كويسة برضه ومخارج الصوت تكون 6
انا اللي يهمني الجهاز يكون سريع ومحتجاش اني حدثه تاني مش قبل 3 سنين

Mohamed Ibrahim The Unstoppable
06-04-2014, 18:09
حابب اني اضيف المعلومات دي

اني ناوي احدث جهازي الميزانية هي 4 الاف جنيه القطع اللي هيتم تحديثها هي :

بروسيسور ومازربورد ورامات وهارد

الشاشة معايا نوعها حجم الشاشة و الدقة (Resolution) التي تستخدمها: سامسونج 23 بوصة Full HD 1080p (1920 x 1080)
ومعايا كارت شاشة قديم نوعه سافير hd4670 ممكن استعمله وممكن الغيه منها لاني مش محتاج حاليا كارت شاشة عالي في الجهاز لاني نادر لما العب عليه وعلي ماعتقد اغلب المازربورد فيها كارت شاشة كويس علي الاقل متيهالي هيشغل الالعاب علي الميديم

حاجة اضافية محتاج البوردة تكون كويسة برضه ومخارج الصوت تكون 6
انا اللي يهمني الجهاز يكون سريع ومحتجاش اني حدثه تاني مش قبل 3 سنين
Intel Core i5-4570 Haswell 3.2GHz 6M LGA 1150 1450
Gigabyte GA-B85-HD3 Socket 1150 Motherboard 770
Kingston HyperX 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600MHz CL9 1.65V 640
Seagate ST1000DM003 1TB 7200 SATA 6Gb/s HDD 460
Kingston SSDNow V300 120GB 700
المجموع 4020 ج

M o h a m a d
06-04-2014, 18:12
intel core i7-4770 haswell 3.4ghz 8mb Cache 2300 L.E
Gigabyte ga-b85-hd3 770 L.E
kingston hyperx blu 2x4gb ddr3 1600mhz cl9 1.65v 640 L.E
Western digital wd caviar blue wd5001aakx 500gb sata 6.0 gb/s16mb cache 370 L.E
Total 4080 L.E

CrazyGamer
06-04-2014, 20:41
intel core i7-4770 haswell 3.4ghz 8mb Cache 2300 L.E
Gigabyte ga-b85-hd3 770 L.E
kingston hyperx blu 2x4gb ddr3 1600mhz cl9 1.65v 640 L.E
Western digital wd caviar blue wd5001aakx 500gb sata 6.0 gb/s16mb cache 370 L.E
Total 4080 L.E
طب i7 4770 ولا i5 4670K ؟ اصل النتنين نفي الميزانيه مع تغيير الMotherboard

M o h a m a d
06-04-2014, 22:01
طب i7 4770 ولا i5 4670K ؟ اصل النتنين نفي الميزانيه مع تغيير الMotherboard
i7 4770 أفضل حتى بعد كسر سرعة i5 4670K
http://www.anandtech.com/bench/product/836?vs=837
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4770-vs-Intel-Core-i5-4670K

CrazyGamer
06-04-2014, 22:52
i7 4770 أفضل حتى بعد كسر سرعة i5 4670K
http://www.anandtech.com/bench/product/836?vs=837
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4770-vs-Intel-Core-i5-4670K

طب بالنسبه للGaming في فارق ولا لأ ؟؟ اصل بصراحه انا مش محتاج الMultitasking اوي ولا حتي الHyper-Threading

M o h a m a d
07-04-2014, 01:03
طب بالنسبه للGaming في فارق ولا لأ ؟؟ اصل بصراحه انا مش محتاج الMultitasking اوي ولا حتي الHyper-Threading
لايوجد فرق مع الألعاب

memoreturn
08-04-2014, 00:45
هو انا كده رسيت علي التجميعة دي
intel core I7-4770 (http://store.arabhardware.net/hardware/cpus-processors/intel-core-i7-4770-haswell-3-4ghz-lga-1150.html) haswell 3.4ghz 8mb Cache 2300 L.E
kingston hyperx blu 2x4gb ddr3 1600mhz cl9 1.65v 640 L.E
Seagate ST1000DM003 1TB 7200 SATA 6Gb/s HDD 460
بس ناقص ليا البوردة هي اللي محتار فيها محتاجها تكون كويسة في كل حاجة سواء كسرعة كاداء كامكانيات ويكون فيها بيلت ان فيجا ومخارج الصوت 6
ومحتار اني ادفع مبلغ كبير فيها ولا اني اجيب حاجة تشغل ليا الامكانيات دي اصل ماليش في رفع السرعة البروسيسور والكلام ده انا محتاج حاجة تديني اداء وسرعة وفيها امكانيات محسش اني متقيد
ثانيا كان معايا كارت فيجا قديم نوعه سافير hd4760
هينفع يشتغل علي البوردة الجديدة وهل هو هيكون افضل ولا البيلت ان اللي في البوردة والبروسيسور
ومعايا هارد ساتا 750 giga سامسونج اللي هو 32 ميجا ساتا الللي هو
3g/s
هيشتغل برضه علي البوردة ولا في مشاكل وهل هيعملي مشكلة لو استغنيت اني اشتري هارد جديد واشتغلت بالقديم هاحس ببطئ والافضل اني اجيب الجديد

منتظر ردكم

M o h a m a d
08-04-2014, 14:59
هو انا كده رسيت علي التجميعة دي
intel core I7-4770 (http://store.arabhardware.net/hardware/cpus-processors/intel-core-i7-4770-haswell-3-4ghz-lga-1150.html) haswell 3.4ghz 8mb Cache 2300 L.E
kingston hyperx blu 2x4gb ddr3 1600mhz cl9 1.65v 640 L.E
Seagate ST1000DM003 1TB 7200 SATA 6Gb/s HDD 460
بس ناقص ليا البوردة هي اللي محتار فيها محتاجها تكون كويسة في كل حاجة سواء كسرعة كاداء كامكانيات ويكون فيها بيلت ان فيجا ومخارج الصوت 6
ومحتار اني ادفع مبلغ كبير فيها ولا اني اجيب حاجة تشغل ليا الامكانيات دي اصل ماليش في رفع السرعة البروسيسور والكلام ده انا محتاج حاجة تديني اداء وسرعة وفيها امكانيات محسش اني متقيد
ثانيا كان معايا كارت فيجا قديم نوعه سافير hd4760
هينفع يشتغل علي البوردة الجديدة وهل هو هيكون افضل ولا البيلت ان اللي في البوردة والبروسيسور
ومعايا هارد ساتا 750 giga سامسونج اللي هو 32 ميجا ساتا الللي هو
3g/s
هيشتغل برضه علي البوردة ولا في مشاكل وهل هيعملي مشكلة لو استغنيت اني اشتري هارد جديد واشتغلت بالقديم هاحس ببطئ والافضل اني اجيب الجديد

منتظر ردكم
لوحة Gigabyte GA-B85-HD3 (http://store.arabhardware.net/hardware/motherboards/gigabyte-ga-b85-hd3-socket-1150.html)
770 L.E ممتازة ومناسبة ليك وفيها كل اللدي تحتاجة ومش حتستطيع كسر السرعة لأن المعالج لايدعم دالك
بالنسبة لكرت hd4760 لاتعتمد عليه فهو ضعيف وقديم ولايدعم dx11 فالكرت المدمج في معالج i7 4770 افضل منه
وبالنسبة للهارد 750 حيشتغل من دون مشكلة أخي

memoreturn
11-04-2014, 20:46
انا اشتريت بروسسيور 4770 علي 2225 جنيه من كمبيو ارت واشترت هارد ويسترن بلو 1 تيرا وااشتريت المازبورد Gigabyte GA-B85-HD3 770 ورامتين 4 جيجا هايبر بلو كينجستون وفي حاجة لذيذة بالصدفة حصلت معايا مش عارف هو ده اصلا كده ولا ايه انه ويندوز 8 اتعرف علي البوردة وعلي كل حاجة من غير ماسطب ويندوز جديد المشكلة بقي في شوية حاجات اولا: الجهاز في حاجة غريبة المفروض لما بضغط علي زرار البور ل 8 ثواني المفروض يفصل الجهاز الاقية فصله فعلا لكن بعد ثانيتين او تلاتة الاقي الجهاز قام مرة تانية
المشكلة التانية عايز اعرف اي مكان في اماكن الساتا اللي منها اخلي هارد معين يقرا الاول يكون البوت منه هو لاني اتعذبت وجربت كتير وكان بيسبب ليا مشاكل انه الساعات الجهاز يقف ميلقطش شاشة شغال وكانه مش شغال المشكلة الاخيرة عايز اعرف ايه الفرق بين الاتنين بروسيسور
intel core I7-4770 haswell 3.4ghz 8mb Cache
intel core I7-4770k haswell 3.4ghz 8mb Cache

انا اشتريت الاول بس المشكلة مالقتش كلمة haswell فايه رايكم فيه وايه الفرق بين الاتنين بروسيسور وكمان اعرف منين موديل البروسيسور وايه حل المشكلات اللي قولت عليهم