المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : طلب تعديل على جهازي:)



khaled_acmilan
11-06-2007, 01:53
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

أشعر في بعض الأحيان ببطء مع جهازي مع إنه يعتبر حديث ولا أعلم أين المشكلة هل يحتاج لكارت شاشة قوي أم ماذا وإليكم التفاصيل:-

mainboard:-msi 945g express

cpu:-3ghz 2mb extreme edition

ram:-512*2 dual channel HTL

case:-gamma 300wt

ما العمل في هذا الجهاز طبعا ملاحظ إني ما عنديش كارت شاشة وهو كارت بلت إن 128 ولكني أشعر ببطء في عرض الأشياء كتطبيقات ال pdf أو ما إلى ذلك أو فتح برامج ولا أعلم السبب في الحقيقة فهل أبيع الجهاز تماما وأجيب واحد جديد والا إيه والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته.LooL

khallodah
11-06-2007, 08:12
ماهي مواصفات الهاردسك ؟
ماهي سرعة الرامات ؟

dxbboy77
11-06-2007, 08:18
براحتك اخوي .. الي تشوفه ... انا اشوف لو تعطيه حق الصغرايه " الاطفال "

احسن من بيعه لان طاح سعره ..

وتسوي لك جديد لان لو طورت هذا الجهاز ما تقدر غير الرامات

اما عن كرت الشاشه اذا عندك فتحه PCI-E 16x .. ممكن الغاء الي في الماذربورد وتركيب كرت منفصل وقوي ..

GoldenLionTech
11-06-2007, 08:43
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

عذراً آخر مره كلمتك قطع الإنترنت لدي

أعتقد أنك لا تحتاج لكرت شاشة قوي جداً

وربما البطء حاصل من الحرارة

فكم هي حرارة مكونات جهازك ؟

khaled_acmilan
11-06-2007, 11:31
ماهي مواصفات الهاردسك ؟
ماهي سرعة الرامات ؟

WESTERN IDE 160GB

وسرعة الرامات

تفضل هذه صورة من جهازي تبين لك ما تريد تفضل:-

http://www.arab4up.com/get-6-2007-gnh6un06.jpg

ومنتظر ردك والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته.:)

khaled_acmilan
11-06-2007, 11:40
براحتك اخوي .. الي تشوفه ... انا اشوف لو تعطيه حق الصغرايه " الاطفال "

احسن من بيعه لان طاح سعره ..

وتسوي لك جديد لان لو طورت هذا الجهاز ما تقدر غير الرامات

اما عن كرت الشاشه اذا عندك فتحه PCI-E 16x .. ممكن الغاء الي في الماذربورد وتركيب كرت منفصل وقوي ..

شكرًا لك أخي DXBBOY على المشاركة ولكني أريد تغيير الجهاز وتطويره للAMD لما سمعت عنه من خلال تجارب الإخوة وأنا تقريبا هبيع جهازي كله ما عادا الهارد أو ممكن كمان أغيره بس معتقدش لأن أخويا مش هيرضى نبيعه ده بالذات فيعني ربنا يسهل في الاختيار والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته.:)

khaled_acmilan
11-06-2007, 11:46
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

عذراً آخر مره كلمتك قطع الإنترنت لدي

أعتقد أنك لا تحتاج لكرت شاشة قوي جداً

وربما البطء حاصل من الحرارة

فكم هي حرارة مكونات جهازك ؟

مفيش مشاكل يا ياسر إطلاقًا وبعدين ده مقطعتش على فكرة إنت قولتلي إنك لازم تمشي بس هي كانت قطعت قبليها فعلا :Big:عمومًا أنا منتظر رأيك في الجهاز الجديد وهذه صورة لحرارة جهازي تفضل

http://www.arab4up.com/get-6-2007-6wk2zrpm.jpg

والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته.:cool:

مجلـد جديـد
11-06-2007, 12:15
التطوير الى معالجات الAMD يحتاج الى تغير اللوحة الأم كاملة .
كأنك مركب ويندوز فيستا ؟ اذا كانت الاجابه بنعم فالآن وضح سبب البطء الحاصل في الجهاز !

khaled_acmilan
11-06-2007, 13:12
التطوير الى معالجات الAMD يحتاج الى تغير اللوحة الأم كاملة .
كأنك مركب ويندوز فيستا ؟ اذا كانت الاجابه بنعم فالآن وضح سبب البطء الحاصل في الجهاز !

شكرًا لمرورك أخي الكريم مجلد وأنا فعلا مركب الفيستا عندي.


طيب ممكن سؤال أنا لو جبت كارت شاشة 8600gt هيبقى الأداء ألإضل على فيستا والا السرعة واحدة؟ والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته.:)

khaled_acmilan
12-06-2007, 04:54
تقدروا تقولوا يا جماعة إني بعد البحث والتدقيق أنا قررت إني أبيع جهازي وأشتري جهاز كامل AMD يكون داعم للفيستا وبجد من قبل ما أجرب الAMD أنا دخلت على موقعهم أصلي بفهم إنجليزي Wink: وقعدت أقرأ وبعد اتحاد ATI كمان معاهم بقوا حاجة روعة بجد عاملين شغل للفيستا خاص كدة ويقولك جهازك عامل إيه مع الويندوز ده ومحتاج تحدث إيه وإيه هي أحسن حاجة تشغل الفيستا الصراحة أنا معجب بالAMD من ساعة لما جبت الجهاز بتاعي وتخيلت إن امكنياته رهيبة فسألت واحد من مستخدمي AMD هو صاحبي قالي إن سرعة المعالج بتاعي تساوي مش فاكر تقريبا AMD ATHLON64 وده يعتبر مش جديد أوي زي مكان البينتيوم فور ولقيت في الإفيريست لما آجي أقارن ألاقي دايما الAMD هو الأعلى.

وآخر حاجة وهي أهم حاجة وليا مقال بإذن الله بعد فترة في الحكاية ده وهي حكاية دعم انتل لإسرائيل أو عمل مصانع عندها وأنا مكنتش أعرف ده خالص وده أكثر سبب خلاني بجد مش هرجع للإنتل تاني لو عملوا حتى بروسيسور بيطير في الجو مش بيتحط في ماذربورد.

وبناءً عليه فقد قررت أن أبيع جهازي فعلا وأنتقل للAMD نهائيًا حتى وإن كان هذا على سبيل التجربة فسنرى الفرق للأحسن أم للأسوأ ؟ وطبعا أنا عايز مساعدتكم بقا في إني أجيب جهاز جديد يدعم الفيستا ويكون للتصميم وتحرير الفيديو برضو والألعاب في بعض الأحيان القليلة جدًا طبعًا.

والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته.:)

khaled_acmilan
13-06-2007, 00:59
وين الردود؟؟؟!

مجلـد جديـد
13-06-2007, 10:30
انت وضحت لنا انك تريد جهاز بمعالج AMD ، وذكرت استخداماتك ، باقي الميزانية التي وضعتها لهذا الجهاز :)

dxbboy77
13-06-2007, 11:37
مادام AMD .. الاخ ياسر بيفيدك اكثر مني ..

ولاكن تذكر اقل شي للفيستا هو 1gp للرامات .. انا افضل تركيب 2gp وريح بالك ..

khaled_acmilan
13-06-2007, 14:48
أخوي مجلد الحقيقة أنا لسه مقدرش أحدد الميزانية لأني لسه ببيع جهازي ولما أبيعه أقدر أحدد الميزانية بالظبط بس تقريبا هتكون 2400 جنيه مصري مثلا والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته.:rolleyes:

khaled_acmilan
13-06-2007, 14:59
أخي dxbboy

شكرًا لنصيحتك أخي الكريم وسأعمل بها بإذن الله وخصوصًا إني محتاج الرامات عشان الفيستا التنح والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته.;)