المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : هل هناك فرق في الأداء بين الـ x4000 and x4200



مصراوي
26-11-2007, 22:50
السلام عليكم

سعر المعالج AMD Athlon x2 4000 ـ 395 جنيه مصري و الـ AMD Athlon x2 4200 ـ 475

جنيه مصري

فهل فرق السعر يقابله زيادة كبيرة في الأداء؟؟

استفسار آخر:

اللوحة الأم الـ GIGABYTE MV69VM-S2 ـ ما رأيكم فيها؟

المواصفات
v
1.AMD Athlon™64/ Sempron™ Socket AM2 platform
2. Supports high performance Dual-Channel DDR2 800 memory
3. Integrated ATI™ Radeon™ X1200-based Graphics Engine
4. Features SATA 3Gb/s with RAID function
5. Optimized Gigabit LAN connection
6. Features 8 channel High Definition Audio
7. RoHS compliant motherboard for green computing
8. Supports Windows Vista Premium

وهل لو حبيت فيما بعد أجيب كارت شاشة أداء كرت الشاشة على هذه اللوحة سيختلف

كثيرا عن أداءه على لوحة أم بدون كارت شاشة مدمج؟

أخيرا أنا لو ركبت كارت شاشة هل ستضيع الأستفادة من مقبس الـ PCI الأخير؟ نظرا لكبر

حجم مبرد كروت الشاشة الموجودة حاليا ... لأن انا عندي كارت صوت لايف 5.1 وكنت عايز

اركبه مع كارت الشاشة.

صـــورة:

http://img49.imageshack.us/img49/6103/gm61vmes2mc1.jpg

khallodah
27-11-2007, 09:30
مافي فرق جامد بين الاثنين
كلهم كويسين , اللوحة طيبة

alayoubi
27-11-2007, 11:47
[B]
وهل لو حبيت فيما بعد أجيب كارت شاشة أداء كرت الشاشة على هذه اللوحة سيختلف
كثيرا عن أداءه على لوحة أم بدون كارت شاشة مدمج؟

طبعا لا , ليس له علاقة .


أخيرا أنا لو ركبت كارت شاشة هل ستضيع الأستفادة من مقبس الـ PCI الأخير؟ نظرا لكبر
حجم مبرد كروت الشاشة الموجودة حاليا ... لأن انا عندي كارت صوت لايف 5.1 وكنت عايز
اركبه مع كارت الشاشة.

للأسف سيضيع منفذ واحد , والحل اما انك تشتري كرت بدون مشتت و مروحة ضخمة أو انك تشتري لوحة أم ATX بها مقابس أكثر.

وهذه بوردات أخرى من MSI (http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&N=2010200022+50001312&name=MSI)

GoldenLionTech
27-11-2007, 14:04
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

الفرق كبير في السعر ! غريبه .. الفرق لدينا في المعالج والمعالج يصل 10 و 20 ريال أحياناً :D

المهم الفرق بسيط جداً جداً وبلوحة أكثر تقدماً قد سيصل المعالج 4000+ إلى أداء أعلى من 4200+ بسهولة

على كل حال لو ركبت أحد كروت الشاشة الجديدة العريضة المصحوبة بمشتت كبير
ستضيع فتحة واحدة من اللوحة وتستطيع إستخدام الأخرى لكرت الصوت الذي ذكرته

أما أداء اللوحات التي تأتي بأطقم رقاقات أعلى فهي بلا شك تقدم أداء أفضل
وهي التي تاتي في الغالب بدون كروت شاشة مدمجة

موفق إن شاء الله

almoha
27-11-2007, 16:02
انا اتصلت تاني النهرده ب كمبيونيل وسعر ال 4000+ وصل 380 جنيه ولو عرفت تضغط كويس حتوصل 270 بسهوله

ومبروك عليك الجهاز مقدماً

Om51
27-11-2007, 16:23
كما نصح الاخوة , اشتري الارخص وبإمكانك بتعديل بسيط من البيوس جعل المعالج يعمل على 2200 أو 2400 دون أي مشكلة

مصراوي
27-11-2007, 19:52
شكرا ليكم شباب

elly3an3an
02-12-2007, 01:34
مبروك مقدما لهذا الجهاز العظيم
انا امتلك بروسيسور X2 4200
وبوردة نفس اللى انت عاوز تجيبها , هى بوردة ممتازة وفيها على فكرة overclocking بس مخفى وممكن تظهره بانك تدوس Ctrl+ F1 فى البيوس
البوردة لها مشكله بسيطه وهو ان الشيبست الشمالى اللى فوق بيسخن جدا ودة ممكن تحله بمروحه زى ما انا عامل
وعلى فكرة انا جايب جهاز تانى لصاحبى زى تماما عدا البروسيسور 4000 وعادى مفيش فرق
انصحك بردة تجيب رامات Kingstone جامدة اوى
وموفق ان شاء الله وفى المرفقات صورة لتقييم الاداء فى الحاله العاديه وفى حاله overclocking
ولاحظ درجه الحرارة البرسيسور هتعجبك اوى

almoha
02-12-2007, 06:13
مبروك مقدما لهذا الجهاز العظيم
انا امتلك بروسيسور X2 4200
وبوردة نفس اللى انت عاوز تجيبها , هى بوردة ممتازة وفيها على فكرة overclocking بس مخفى وممكن تظهره بانك تدوس Ctrl+ F1 فى البيوس
البوردة لها مشكله بسيطه وهو ان الشيبست الشمالى اللى فوق بيسخن جدا ودة ممكن تحله بمروحه زى ما انا عامل
وعلى فكرة انا جايب جهاز تانى لصاحبى زى تماما عدا البروسيسور 4000 وعادى مفيش فرق
انصحك بردة تجيب رامات Kingstone جامدة اوى
وموفق ان شاء الله وفى المرفقات صورة لتقييم الاداء فى الحاله العاديه وفى حاله overclocking
ولاحظ درجه الحرارة البرسيسور هتعجبك اوى


اخي العزيز انت متاكد من موضوع سخونه النورث بريدج بسرعه ؟؟؟؟؟؟ :eek:

مصراوي
03-12-2007, 00:34
شكرا على مشاركتك elly3an3an (http://arabhardware.net/forum/member.php?u=70460)



اخي العزيز انت متاكد من موضوع سخونه النورث بريدج بسرعه ؟؟؟؟؟؟مش النورث بريدج بس اللى بتسخن (سخونة غير طبيعية) - المكثفات اللى موضحة في الصورة كمان بتسخن جامد أوووووي.
الصورة
http://img148.imageshack.us/img148/4510/43xzczxcxzczxcky4.jpg
أنا اشتريت الموديل دا من جيجا بايت ورجعته بعد ساعات قليلة بسبب السخونة الزائدة واستبدلتها بلوحة أم MSI موديل K9AGM2-L (نفس موديل الجيجابايت) لكن بـ شقين رامات فقط بدل من 4 ، غير أن سعرها أقل من سعر الجيجابايت. ودرجة حرارتها أكثر من ممتازة (المكثفات لا تسخن على الإطلاق عكس الجيجابايت تماما)

صورة للـ MSI - K9AGM2-L

http://img80.imageshack.us/img80/4480/zzwk3.jpg

للمزيد من المعلومات (http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=K9AGM2-L&class=mb)

almoha
03-12-2007, 00:53
ما موضوع برضو الرامات هوه الي مخليني متعلق بالجيجا بايت

طيب الام اس اي كانت عامله كام لما جيبتها

مصراوي
03-12-2007, 01:44
ما موضوع برضو الرامات هوه الي مخليني متعلق بالجيجا بايت

طيب الام اس اي كانت عامله كام لما جيبتها

الجيجابايت كانت بـ 340 ج - الإم اس آي بـ 315 ح.

almoha
03-12-2007, 03:44
يا سيدي يا سيدي سعر MSI يجنن

تسلم يا غالي وطبعا الوضع مغري جدا

جزاك الله كل خير

تحيتي

elly3an3an
05-12-2007, 22:59
شكرا اخى الكريم على النصيحه
بس على فكرة دى مش مكثفات
دى زى فلاتر من التردد العالى
هيه طبعا المفروض متسخنش بس اداء لبوردة اكثر من رائع
وعلى فكرة MSI جميله بس خلى بالك ان شق PCI EXpress على الرغم من انه x16 بس الاداء كأنه X8 ودة خلانى اجيب الجيجا بايت
وفرصه سعيدة وشكرا

مصراوي
06-12-2007, 14:45
شكرا اخى الكريم على النصيحه
بس على فكرة دى مش مكثفات
دى زى فلاتر من التردد العالى
هيه طبعا المفروض متسخنش بس اداء لبوردة اكثر من رائع


فعلا مش مكثفات هي ملفات!!


وعلى فكرة MSI جميله بس خلى بالك ان شق PCI EXpress على الرغم من انه x16 بس الاداء كأنه X8 ودة خلانى اجيب الجيجا بايت

ممكن توضح أكتر؟؟
يعني هل انت جربت عليها كارت خارجي .. وأعطاك أداء الـ 8 اكس؟؟

elly3an3an
06-12-2007, 18:20
اولا مبروك عليك الجهاز وربنا يباركلك فيه
ثانيا موضوع الشق x16 الذى يعمل كأنه x8 وليس 8x فيه فرق
يعنى AGP ليه 2x & 4x & 8x والشق Pci express ليه X1 & x2 & x4& x8& x16 والفرق فى سرعه نقل البيانات يعنى X16 اسرع من X8 وعلى فكرة الشق اسمه برضه X16
يعنى انت عندك فى البوردة ال MSI شق PCI Express x16 يعمل وينقل بيانات بسرعه شق X8

,وبس ارجو ان اوضحت لك
وممكن تتأكد من المانيول بتاع البوردة

مصراوي
07-12-2007, 02:57
يا باشا أنا بصيت في المانيوال ولقيت :
x
• 1 PCI Express x16 slot و Transfer rate ـ 4 ـ جيجــــا
كمان برنامج ايفرست وضح ان سرعة الـ PCX ـ 16 إكس.
دا المانيوال بتاع البوردة:-
http://download1.msi.com.tw/files/downloads/mnu_exe/E7327v1.1.zip

مصراوي
07-12-2007, 03:05
________________________________________

khallodah
07-12-2007, 04:49
وعلى فكرة MSI جميله بس خلى بالك ان شق PCI EXpress على الرغم من انه x16 بس الاداء كأنه X8 ودة خلانى اجيب الجيجا بايت


من وين جبت هذا الكلام ؟؟!!!!!
أعتقد ان PCI EXpress تعطي signal 16X كاملة

الف مبروك مصراوي اخيار موفق للوحة والشيبسيت
جهاز ممتاز , انا تعجبني شرائح AMD (شيبسيت)

مصراوي
07-12-2007, 12:16
من وين جبت هذا الكلام ؟؟!!!!!
أعتقد ان PCI EXpress تعطي signal 16X كاملة

الف مبروك مصراوي اخيار موفق للوحة والشيبسيت
جهاز ممتاز , انا تعجبني شرائح AMD (شيبسيت)

الله يبارك فيك يا جميل :up: