المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : اوعى يلبسوك العمة لازم تعرف ان فيه باص هارد نوع ( UDMA Mode 10 ) بسرعة 300MB/s



Spy4Life
21-05-2008, 15:04
اوعى يلبسوك العمة و انت بتشترى اى مازربورد جديدة حتى لو من نوع البدنجان الاحمر و عامل مفتح و بتركبلى هارد ساتا لا و ايه ساتا 2

لازم تعرف ان فيه باص هارد نوع ( UDMA Mode 10 ) بسرعة 300MB/s مش الى بينصبوا بيها على الناس زى مود 5 و 6 و 7 بسرعات لا تتجاوز ال 133MB/s

الى طبعا حتفرق فى معدل نقل البيانات ناهيك عن سرعة البرامج و الجيمز و دياوله

لو عاوز تعرف انت لبست العمة ولا لا ادخل على خصائص الهارديسك بتاعك و شوفه هو ماشى على مود كام فى الماذر بورد الى سعادتك فرحان بيها يا حلو و سلملى على الى عاملين خبراء

و ادى اهو نوع ماذربورد كويسة و مش بطالة : ASUS P5KPL-C - Motherboard - ATX - iG31 - LGA775 Socket - UDMA10

lTTl
21-05-2008, 15:51
؟؟؟؟؟؟؟؟؟ مش فاهم أي حاجة للأسف - طريقتك في الشرح بتفكرني بتعليق مباريات الدوري المصري على القنوات الأرضية :D

Spy4Life
21-05-2008, 17:07
بسيطة يا عم

حاول تنقل ملفات من الهارد ديسك بتاعك لهارد تانى و قولى سرعة نقل البيانات ما بين الهاردين كام ميجا؟

hesham_amin
21-05-2008, 22:36
انا فعلا حصلي نفس المشكله كان الجهاز كويس بس النقل زي الزقت بين - هو كان كويس وطبيعي من هارد لهارد تاني بس علي نفس الهارد من بورتشن لبوتشن تاني كان زباله
بس ازاي اعرف ال
UDMA Mode
شكرا يا باشا علي التوضيح

Spy4Life
22-05-2008, 01:40
روح ل RUN او اضغط FLAG+R

و بعدين اكتب الامر ده

devmgmt.msc

و بعدين روح و اضغط على

IDE ATA/ATAPI CONTROLLERS

و اعمل رايت كليك على كل واحد و اختار Properties على اى IDE Channel وبعدين اختار Advanced Settings


بص على Current transfer Mode و قولى كل تعريفات الهاردات و السى دى روم عندك على UDMA كام ؟

lTTl
22-05-2008, 01:49
عندي الرقم المجاور 6
هل ده سئ ؟؟
وهل له علاقة بالهارد ولا باللوحة فقط ؟؟

almoha
22-05-2008, 03:23
انا عندي البريمري 6

و السكندري 4

انا مش فاهم حاجه يا ريت توضح يا باشا

Spy4Life
22-05-2008, 15:30
انتم الاثنين لبستوا العمة يا معلم حقولك ليه

شوفوا فى الجدول ده التكنولوجيا الموجودة على الماذربورد بتاعتكم الى فلنفرض UDMA MODE 4 او حتى 5 او حتى 6 بتوافق سرعة كام

http://dl3.zshare.net/download/9f91f4ed5eb632eacdca6e74624675e7/1211462701/12406685/pata-speeds.jpg

لتحميل الجدول : http://www.zshare.net/image/12406685c3389c4f

حتسألونى طيب احنا عندنا ساتا ولا حتى باتا 133 حقولوكم اعملوا عليهم سلاطة بدنجان لو شوفتم الماذربورد بتاعتكم معرفاهم على انهم UDMA MODE 4 او 5 او 6
لاى هارد ساتا

ليه ؟

لان تكنولوجيا الساتا لو حطيناها فى الجدول حتبقى تحت خالص و هى

UDMA MODE 7 لل SATA1 بسرعة 150Mb/s

و

UDMA MODE 8 لل SATA 2 بسرعة 300Mb/s

و

UDMA MODE 9 لل SATA 3 بسرعة 600Mb/s

حقولكم على كارثة تانية؟؟
كل انظمة ميكروسوفت لما الاجهزة بتقفلها غلط او بتعمل رستارت غلط بتقلب تعريف الهاردات ل PIO MODE بعد 3 مرات من قفل الجهاز بالغلط يعنى جهازك حيبقى ماشى على سرعة 3Mb/s بسسسسسسسسس و سلملى على الساتا و الباتا

TECHNO0O
22-05-2008, 17:47
مشكور يا باشا
بس انا عندي UDMA MODE 8 SATA 2
مشكور مره تانيه

alayoubi
22-05-2008, 18:08
العملية تعتمد على نوع الهارد واللوحة الأم يعني الاثنين بيكملو بعض للحصول على أفضل أداء .

khalid engineer
22-05-2008, 19:01
العملية تعتمد على نوع الهارد واللوحة الأم يعني الاثنين بيكملو بعض للحصول على أفضل أداء .

و تعتمد ايظا على نظام التشغيل
سرعة النقل في الفيستا بطيئة
و في الفيستا SP1 اسرع

Spy4Life
22-05-2008, 19:04
كويس يعنى كلنا متفقين مع بعض ان فعلا فى نصب على كبير فى الموضوع ده

القاتل المجرم
22-05-2008, 20:01
كويس يعنى كلنا متفقين مع بعض ان فعلا فى نصب على كبير فى الموضوع ده

:D:D:D:D:D:D:D