المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : الي خبراء AMD ممكن مساعده في تجميع جهاز



omda1979
25-07-2008, 01:22
السلام عليكم ورحمة الله تعالي وبركاته
كيف حالكم اخوانى في الله
الموضوع وبي اختصار انا عايز اجرب CPU من AMD وما عندي اي فكرا عنها ولا عن البوردات الي بتركب عليه يعنى معلوماتى في الموضوع ده صفر علي الشمال فيا ريت من عندو الخبره والدريايه بي معالجات AMD والبوردات الي بتركب عليها يرشحلي حاجه كويسه علشان انا ناوي اجربها اول مره يعنى مش عايز اخذ فكرا وحشه عنها بسبب انى ما عرفتش اجمع حاجه كويسه و انا بس عايز بروسيسر وبورده وانا الحين في مصر عايز اخدهم معاي من هنا لان في السودان قليل النوع ده من المعالجات دي وانا عندي كيسه فيها رامات وفي بور سبلاي وفي كرت شاشه وفي سيدي يعنى بي اختصار انا بس عايز CPU بورده ويا ريت كمان تفيدونى الحاجات الي عندي دي بتركب علي البورده عادي ولا ايه نظام AMD
علماً انو الرمات A-Data DQVE1A16 DDR2-800 DDR2
و كرت الشاشه NVIDIA GeForce 7300 GT

والميزانيه المطروحه في حدود 2000 جنيه مصري ومشكورين مقدماً

وطلب صغير كمان انا مش عايز حاجه اقل من الجهاز الي عندي مواصفات جهازي فوق علشان اقدر اعمل مقارنه بين الجهازين :) :D

moatez
25-07-2008, 03:23
الQ6600 افضل من الPhenom 9850 اللى هو يعتبر اعلى بروسيسور فى ال amd بفارق غير ملحوظ لكن ال-Q6600 افضل بكتيير في الاوفركلوك
فانصحك من الافضل ان تطور كارت الشاشة لو كانت غاوى العاب اوى

omda1979
25-07-2008, 03:30
مشكور يا معتز بس ممكن تقولي Phenom 9850 تمنو كام في مصر واكون شاكل ليك

moatez
25-07-2008, 03:37
مشكور يا معتز بس ممكن تقولي Phenom 9850 تمنو كام في مصر واكون شاكل ليك

ثمنه 1340 جنيه

Unlimited
25-07-2008, 22:31
اخي الكريم المعالج phenom 9750 خيار ممتاز مع لوحة msi k9a2 platinum 790fx
و لازم تتأكد ان اللوحة بها اصدار البيوس 1.4
http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodcpusupport&prod_no=1332&maincat_no=1&cat2_no=171&cat3_no=#menu
و التكلفة حتكون 2350

و معالجات phenom ذات تردد الناقل الامامي2000mhz
hypertransport 4000mhz
مثل phenom 9850 و phenom 9950
و تردد الناقل الامامي 1800mhz
hypertransport 3600mhz
مثل phenom 9750 و phenom 9650 و phenom 9550 و phenom 9350e
يحتاجوا الى رام ddr2 1066 او اعلى للاستفادة من اداء المعالج

omda1979
26-07-2008, 18:12
اخي الكريم المعالج phenom 9750 خيار ممتاز مع لوحة msi k9a2 platinum 790fx
و لازم تتأكد ان اللوحة بها اصدار البيوس 1.4
http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodcpusupport&prod_no=1332&maincat_no=1&cat2_no=171&cat3_no=#menu
و التكلفة حتكون 2350
و معالجات phenom ذات تردد الناقل الامامي 2000mhz مثل 9850 و 9950 تحتاج الى رام ddr2 1066 او اعلى للاستفادة من اداء المعالج

شكراً علي الرد بس عندي سوال كيف اعرف اصدار البيوس بدون برامج مساعده

Unlimited
26-07-2008, 20:05
اخي omda1979 هناك تعديل في مشاركتي السابقة يرجى الاطلاع


شكراً علي الرد بس عندي سوال كيف اعرف اصدار البيوس بدون برامج مساعده

يمكن معرفة اصدار البيوس في شاشة الــdos فور تشغيل الجهاز

omda1979
04-08-2008, 21:41
اخي omda1979 هناك تعديل في مشاركتي السابقة يرجى الاطلاع



يمكن معرفة اصدار البيوس في شاشة الــdos فور تشغيل الجهاز


انا اشتريت القطع وبي النسبه للمزر بورد لحدي دلوقتى مش عارف اصدار البيوس بتعها لاني لسه مجمعتش الجهاز بس ما عتقدش انها مشكله عويصه ممكن تتحل لو مطلعش نفس الاصدار وبي النسبه للرام انا حلين عندي باص 800 بس لقدام ممكن اجيب باص 1066 ومشكورين علي التعاون

القطع التي تم شراها
Phenom 9850
MSI K9A2 Platinum

انسان يسيط
05-08-2008, 06:46
الف الف مبروك

ممكن تكتب اسعارهم

GoldenLionTech
05-08-2008, 08:45
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

ما شاء الله وربنا يبارك لك
القطع ممتازة
جمّع جهازك وراعي وجود مزود طاقة ممتاز
وسيعمل الكمبيوتر ولو كان إصدار الـ BIOS قديم
بعدها قم بتحديثه ..

بالتوفيق إن شاء الله

omda1979
05-08-2008, 10:23
الف الف مبروك

ممكن تكتب اسعارهم

الله يبارك فيك انا لقيت الاسعار في انخفاض علي حسب كلام التجار وكمان لقيت وكيل amd عامل حمله تروجيه وبيوزعو هدايه

1250 Phenom X4 9850
K9A2 Platinum 1100

omda1979
05-08-2008, 10:25
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

ما شاء الله وربنا يبارك لك
القطع ممتازة
جمّع جهازك وراعي وجود مزود طاقة ممتاز
وسيعمل الكمبيوتر ولو كان إصدار الـ BIOS قديم
بعدها قم بتحديثه ..

بالتوفيق إن شاء الله

مشكور اخي الكريم وانا عندي بور 500 w وبخصوص البويس انا ما شايله هم لانو لو علي التحديث بيتحدث ان شاء الله ومشكور مره اخري

احمد عنتر
05-08-2008, 11:17
ممكن تقولنا عن تجربتك الجديده مع الفينوم
وتعملنا مقرنه بينه وبين q6600
من كل النواحي وعلى بعض الأعاب وراي انك لو عملت المقرنه دي بشوية اهتمام انشاء الله هيكون من الموضيع المتميزه في الموقع وسوف يتم تثبيته

omda1979
06-08-2008, 07:41
ممكن تقولنا عن تجربتك الجديده مع الفينوم
وتعملنا مقرنه بينه وبين q6600
من كل النواحي وعلى بعض الأعاب وراي انك لو عملت المقرنه دي بشوية اهتمام انشاء الله هيكون من الموضيع المتميزه في الموقع وسوف يتم تثبيته

ان شاء الله يا اخ احمد بس اجمع الجهاز وان شاء الله اعمل مقارنه بينهم