المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : معايا 900 جنيه وعايز اجيب كيسه كامله ... ياريت مساعده



Black_Spy
08-10-2008, 01:34
بسم الله الرحمن الرحيم

ازيكم يا شباب .. وكل عام وانتم بخير

انا معايا 900 جنيه مصرى . عارف ان المبلغ قليل بس عايز اجيب كيسه كويسه .

انا اهم شىء عندى اداء الجهاز يعنى السرعه وشغلى كله تقريبا برامج جرافك ونت وطبعا بحب الالعاب بس مش مهم كارت شاشه دلوقتى .. ياريت لو تكون البورده البلت بتاعها محترم ويشغل معظم الالعاب . وبكون عليها سلوت لكارت الشاشه يعنى لو حبيت اجيب كارت شاشه فى اى وقت بعد كده .

بردو فى شويه حاجات انا محددها :

انا عايز رامتين كل واحده جيجا _ Kingston Bus 800

عايز دى فى دى بينسخ _ Samsung

عايز هارد 250 _ W.D 250 Gb

منتظر ردودكم يا شباب ,,

Dr.Ahmed_Yehia
08-10-2008, 03:49
ياخى الاشياء ال انت طالبها لوحدها ب 600 جنيه يتبقى 300 جنيه وده مستحيل لشراء بورده وبروسيسور جديد حتى لو اخترت اقل حاجة فى السوق ده غير الكيسة والباور

alayoubi
08-10-2008, 09:35
بالنسبة للبوردة أنصحك بــ XFX nForce 650i علشان الكرت البلت ان الي عليها كويس وممكن تركب برضو كرت شاشة منفصل .

Black_Spy
08-10-2008, 11:33
ياخى الاشياء ال انت طالبها لوحدها ب 600 جنيه يتبقى 300 جنيه وده مستحيل لشراء بورده وبروسيسور جديد حتى لو اخترت اقل حاجة فى السوق ده غير الكيسة والباور

انا عارف يا اخى الفاضل ان المبلغ قليل جدا .

طيب حضرتك تنصحنى بإيه بصرف النظر عن الحاجات اللى كتبتها وياريت تكتبلى اسعار الحاجات اللى تحددها . ومميزاتها وعيوبها .

وشكرا لردك يا غالى .

Black_Spy
08-10-2008, 11:36
بالنسبة للبوردة أنصحك بــ XFX nForce 650i علشان الكرت البلت ان الي عليها كويس وممكن تركب برضو كرت شاشة منفصل .

طيب تمن البورده دى كام ؟؟ والبورده نفسها كويسه ؟؟ يعنى ملهاش عيوب او حاجه ؟

ارجو الإفاده وشكرا على الرد والتفاعل .

Mezoxin
08-10-2008, 11:51
شوف التجميعه دي

Processor: AMD 4600X2 =290LE
Motherboard : ECS 740GM = 270LE
RAM 1GB bus 800 = 95LE
H.D.D :160GB=230 LE
Case:100LE

Total= 985

دي قل تجميعه محترمة تقدر تجبها :)

Black_Spy
08-10-2008, 11:59
شوف التجميعه دي

Processor: AMD 4600X2 =290LE
Motherboard : ECS 740GM = 270LE
RAM 1GB bus 800 = 95LE
H.D.D :160GB=230 LE
Case:100LE

Total= 985

دي قل تجميعه محترمة تقدر تجبها :)


بالنسبه للبورده ECS مفيش حاجه بنفس السعر دا اسوز او جيجا بايت ؟ والبروسيسور دا نظامه إيه ؟ ولاحظ انى قلت اهم شىء السرعه عندى .

والف شكر ليك حبيبى على ردك وتفاعلك .

Mezoxin
08-10-2008, 12:10
البورد جيدة جداً بالنسبة لسعرها
و عند صديق لي مش بيشتكي من أي حاجة غير كرت ال-network المدمج إنو بيفصل كتير بس حلها بسيط جداً هو انك تجيب lan card ب-15 LE و تركبه ، و الجهاز ده سريع جداً و مش حتلاقي مشاكل معاه إن شاء الله :)

و دة review للبورد

http://www.digit-life.com/articles3/mainboard/ecs-a740gm-m-740g-p1.html


في من البورد جيجابيت أخر سعر سمعته ليها كان 350LE لكن معرفش سعرها الحالي
GA-MA74GM

Mezoxin
08-10-2008, 12:18
شوف هنا ال-chart عشان تعرف أداء البروسيسر مقارنةً بال-processors الثانية

http://www.tomshardware.com/charts/cpu-charts-2008-q1-2008/3DMark06-CPU,370.html

Black_Spy
08-10-2008, 14:56
البورد جيدة جداً بالنسبة لسعرها
و عند صديق لي مش بيشتكي من أي حاجة غير كرت ال-network المدمج إنو بيفصل كتير بس حلها بسيط جداً هو انك تجيب lan card ب-15 LE و تركبه ، و الجهاز ده سريع جداً و مش حتلاقي مشاكل معاه إن شاء الله :)

و دة review للبورد

http://www.digit-life.com/articles3/mainboard/ecs-a740gm-m-740g-p1.html


في من البورد جيجابيت أخر سعر سمعته ليها كان 350LE لكن معرفش سعرها الحالي
GA-MA74GM

انت كده خوفتنى من البورده لان تقريبا نص شغلى نت :confused: وبعدين بصفه عامه لو البورده فيها مشكله بالشكل دا ... دا فى حد ذاته شىء يقلقنى من البورده ويخلينى مجبهاش .

بالنسبه للبورده دى XFX nForce 650i عايز اعرف سعرها كام ... وياريت تظبط عليها بروسيسور متوافق معاها وانا ان شاء الله هزود الميزانيه شويه بس عايز اعرف السعر الاول بتاع البورده دى .

ولو ليها بردو عيوب ياريت تقولى . وشكرا على تعبك معايا :D

Mezoxin
08-10-2008, 17:06
انت كده خوفتنى من البورده لان تقريبا نص شغلى نت :confused: وبعدين بصفه عامه لو البورده فيها مشكله بالشكل دا ... دا فى حد ذاته شىء يقلقنى من البورده ويخلينى مجبهاش .

بالنسبه للبورده دى XFX nForce 650i عايز اعرف سعرها كام ... وياريت تظبط عليها بروسيسور متوافق معاها وانا ان شاء الله هزود الميزانيه شويه بس عايز اعرف السعر الاول بتاع البورده دى .

ولو ليها بردو عيوب ياريت تقولى . وشكرا على تعبك معايا :D

ماينفعش تجيب بروسيسر انتل كويس بميزانيتك لإن أقل بروسيسر انتل يتجاب هو ال-E5200 و د ب-550LE

و مفيش قلق من المذربورد لانك مجرد مبتركب كرت network خارجي المشكلة إتحلت و لو مش عوز ال-ECS زود شوية و جيب الجيجابيت

kazablnka
08-10-2008, 19:00
بص من الاخر
هات بورد ecsموديل gf7050vt
بتدعم core2duo
وبرسوسر 3000 كاش 512
وهارد 160 ساتا
والبورده عليه كارت شاشه من نوع نيفديا 512
بيشغل العاب تمام برغم انه بلت ان وبيعمل عليه need for speed carbon
ورامه 1 جيجا

MHG_1
09-10-2008, 10:10
خذ AMD x2 4000
البوبرده ممكن تأخذ جيجابايت او أسوس حاوتأخذ بشريحه 69g (1250)l

Black_Spy
09-10-2008, 12:43
الف شكر يا جماعه على التفاعل والرود

ان شاء الله انا هجيب المواصفات دى :

case : Dolphin Pro 500w
Cpu : Intel Pentium 3 Ghz L 2 MB
M.B : GigaByte Gag31ms2l
Ram : 2x1 Kingstone Bus 800
H.D : W.D 250 G Sata 2
DvD : Samsung

اعتقد كده تمام والفلوس هتزيد شويه بس مش مشكله ,, ياريت تقولولى رأيكم .

Mezoxin
09-10-2008, 16:49
الف شكر يا جماعه على التفاعل والرود

ان شاء الله انا هجيب المواصفات دى :

case : Dolphin Pro 500w
Cpu : Intel Pentium 3 Ghz L 2 MB
M.B : GigaByte Gag31ms2l
Ram : 2x1 Kingstone Bus 800
H.D : W.D 250 G Sata 2
DvD : Samsung

اعتقد كده تمام والفلوس هتزيد شويه بس مش مشكله ,, ياريت تقولولى رأيكم .

التجميعه ال-amd أفضل بكثير و لا يوجد مجال للمقارنة مابين الإثنين

bluesea864
09-10-2008, 17:40
سلام يا شباب

صراحة لست من خبرائها ولست من سكان مصر فما اقدر افيدك في طلبك او في الاسعار

والشباب ما قصروا

لكن الذي ادخلني هو سيرة ال Pentium

فبالقليل من العلم الذي لدي في عالم الاجهزة

اعتقد والله اعلم ان عصر ال بنتيوم انتهى

فلو تصبر وتستشير اكثر

لان بعض اصحاب المحلات يريدون تصريف هذه النوعيات القديمة باي طريقة

وبالتوفيق

Black_Spy
09-10-2008, 19:16
التجميعه ال-amd أفضل بكثير و لا يوجد مجال للمقارنة مابين الإثنين

أفضل فى إيه بالظبط ؟؟ البروسيسور ولا البورده ؟؟

التجميعه بتاعتى البورده جيجا بايت واعتقد انها كويسه و التجميعه بتاعتك البورده Ecs :confused:

ولا انت رأيك إيه ؟ ياريت تقول وتشرح بالظبط تقصد إيه ؟ وايه اللى كويس وايه اللى وحش فى التجميعه بتاعتى .

ببساطه ياريت تعملى مقارنه بين التجميعه بتاعتك وبتاعتى عشان افهم .

Mezoxin
09-10-2008, 22:07
طبعاً فرق كبير جداً في البروسيسر

حضرتك شوفت الرابط اللي حطيته ؟

http://www.tomshardware.com/charts/cpu-charts-2008-q1-2008/3DMark06-CPU,370.html

والبوردة ال-ECS 740G مش مأثرة على الأداء و لو عوز تجيب gigabyte جيب ال-gigabyte 740G ب-350LE دة غير إن الكرت الجرافيكس المدمج بها أقوي

و شوف هنا برضه إختبار ثاني لل-processors

http://www.arabhardware.net/forum/caaucai-aecadhcssne-aecaaaeie-caca/89314-cieeuuucn-superpi.html

حتلاقي ال-amd 4600X2 جايب 37 ثانية وال-P4 3.0GHz جايب دقيقة و 6 ثواني ، و طبعاً كل ما الوقت يقل كل مايكون أحسن

Black_Spy
10-10-2008, 15:32
طبعاً فرق كبير جداً في البروسيسر

حضرتك شوفت الرابط اللي حطيته ؟

http://www.tomshardware.com/charts/cpu-charts-2008-q1-2008/3DMark06-CPU,370.html

والبوردة ال-ECS 740G مش مأثرة على الأداء و لو عوز تجيب gigabyte جيب ال-gigabyte 740G ب-350LE دة غير إن الكرت الجرافيكس المدمج بها أقوي

و شوف هنا برضه إختبار ثاني لل-processors

http://www.arabhardware.net/forum/caaucai-aecadhcssne-aecaaaeie-caca/89314-cieeuuucn-superpi.html

حتلاقي ال-amd 4600X2 جايب 37 ثانية وال-P4 3.0GHz جايب دقيقة و 6 ثواني ، و طبعاً كل ما الوقت يقل كل مايكون أحسن

انا محتار بصراحه .. وخايف اجيب ال AMD لانى بسمع عنه كلام كتير مش حلو .. بسمع ان مشكلته بتبقى الحراره وكمان اداؤه بيقل جدا مع مرور الوقت حتى لو عليه مشتت كويس .. انا عايز حاجه تعيش معايا فتره .

مش عارف بقى الكلام دا سليم ولا خطأ .

Mezoxin
10-10-2008, 15:42
انا محتار بصراحه .. وخايف اجيب ال AMD لانى بسمع عنه كلام كتير مش حلو .. بسمع ان مشكلته بتبقى الحراره وكمان اداؤه بيقل جدا مع مرور الوقت حتى لو عليه مشتت كويس .. انا عايز حاجه تعيش معايا فتره .

مش عارف بقى الكلام دا سليم ولا خطأ .

لأ طبعاً دة كلام خاطئ جداً , ال-AMD X2 مافيهوش أي مشاكل من إلي إنت ذكرتها دي ، و بالعكس تماما معالجات ال-Pentuim 4 هي إللي معروفة بالحرارة العالية ، و هي تقنية قديمه جداً دلوقتي و منصحش أي حد يقتنيها

Black_Spy
10-10-2008, 15:57
طيب ال AMD فى ناس كتير مش بتحب تقتنيه ليه ؟؟ هو ليه مشاكل تانيه مثلا يعنى ؟ وياريت اعرف مشاكله .. وبالنسبه للأداء بتاعه مش بينزل بعد فتره مع الاستخدام المتواصل ؟

معلشى وعارف والله انى تعبتك كتير معايا .. بس ان شاء الله انا هاخد برأيك بس عايز اطمئن مش اكتر .

Mezoxin
10-10-2008, 16:04
لأ يا سيدي ملهوش أي مشاكل :)