صفحة 1 من 2 1 2 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 15 من 16

الموضوع: interface null0

  1. #1
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Aug 2008
    المشاركات
    224
    الدولة: Saudi Arabia
    معدل تقييم المستوى
    0

    interface null0



    مالمقصود بinterface null0? مالفائده منه؟

  2. #2
    عضو برونزي الصورة الرمزية ahmed magdy
    تاريخ التسجيل
    Jul 2007
    المشاركات
    551
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: interface null0

    ياريت الليمك دا يساعدك:

    http://www.cisco.com/en/US/tech/tk36...801c9a6e.shtml

    و نصيحه صغننه حاول تدور قبل ما تسأل علشان تحس بحلاوه المعلومه:D:D
    [SIZE=5][FONT=comic sans ms][B]عَنْ عُمَرَ بْنِ الخَطَّابِ رَضِيَ الله عَنْهُ، أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ: "[COLOR=#cc0066][COLOR=#cc0066]مَنْ رَأَى صَاحِبَ بَلَاءٍ فَقَالَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي عَافَانِي مِمَّا ابْتَلَاكَ بِهِ وَفَضَّلَنِي عَلَى كَثِيرٍ مِمَّنْ خَلَقَ تَفْضِيلًا إِلَّا عُوفِيَ مِنْ ذَلِكَ الْبَلَاءِ كَائِنًا مَا كَانَ مَا عَاشَ[/COLOR][/COLOR]"[/B][/FONT][/SIZE]

  3. #3
    عضو برونزي
    تاريخ التسجيل
    Jan 2008
    المشاركات
    453
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: interface null0

    بوص يا سيدى
    موضوع ال null دة يا باشا بيمنع بردة ال loop لان دة بيعمل حاجة حلوة اوى
    انت لو جت packect و مش ليها destnation هو بيبعتها على الانترفيس دة اللى علية ال null و دة بيكون عامل زاى الثقب الاسود بيدمر الpackect بدل ما يبعتها على ال default route
    لان ساعات كتير بيكون فية اكتر من default route فا بالطريقة دية هيحصل loop
    فا اول ما تيجى ال packect و محصليش اى match with the routing table بيعمل drop to packet عن طريق الانترفيس اللى عليها ال null
    اسف ان طولت عليك و اتمنا ان كلامى يكون مبسوط و مفهوم و على قدر من الصح لو مفهمتش قولى و احاول اقولها بطريقة تانية
    [CENTER]
    [/CENTER]

  4. #4
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Aug 2008
    المشاركات
    224
    الدولة: Saudi Arabia
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: interface null0

    أشكر كم على الرد

    انت تقصد أي packet ولا تقصد الشبكات التي معمول لها summurization?

    ممكن تشرح المقصود بالثقب الأسود لأني سمعت عنه ولكن لم افهمه؟

    ممكن توضح كيف يحصل الloop?

  5. #5
    عضو ذهبي الصورة الرمزية warior10
    تاريخ التسجيل
    Nov 2005
    المشاركات
    1,991
    الدولة: Saudi Arabia
    معدل تقييم المستوى
    25

    رد: interface null0

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة tornido مشاهدة المشاركة
    بوص يا سيدى
    موضوع ال null دة يا باشا بيمنع بردة ال loop لان دة بيعمل حاجة حلوة اوى
    انت لو جت packect و مش ليها destnation هو بيبعتها على الانترفيس دة اللى علية ال null و دة بيكون عامل زاى الثقب الاسود بيدمر الpackect بدل ما يبعتها على ال default route
    لان ساعات كتير بيكون فية اكتر من default route فا بالطريقة دية هيحصل loop
    فا اول ما تيجى ال packect و محصليش اى match with the routing table بيعمل drop to packet عن طريق الانترفيس اللى عليها ال null
    اسف ان طولت عليك و اتمنا ان كلامى يكون مبسوط و مفهوم و على قدر من الصح لو مفهمتش قولى و احاول اقولها بطريقة تانية

    والله انت استاذ
    شرح واضح وجميل وبطريقة ممتعة
    [SIZE=3][COLOR=red]الحــــر يعـــرف مــــــا تــريـــد المحـــــــكمة [/COLOR][/SIZE]
    [SIZE=3][COLOR=red]وقضــــاتها سلفا قـــــد ارتشفوا من دمــــه [/COLOR][/SIZE]
    [SIZE=3][COLOR=red]لا يرتجي دفعا لبهتــــــان رماه به الطغــــاة [/COLOR][/SIZE]
    [SIZE=3][COLOR=red]المجرمون الجالسون فوق كراسي القضاة[/COLOR][/SIZE]

  6. #6
    عضو برونزي الصورة الرمزية ameer_s
    تاريخ التسجيل
    May 2008
    المشاركات
    1,808
    الدولة: Qatar
    معدل تقييم المستوى
    11

    رد: interface null0

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة محب الشبكات مشاهدة المشاركة
    أشكر كم على الرد


    ممكن تشرح المقصود بالثقب الأسود لأني سمعت عنه ولكن لم افهمه؟

    ممكن توضح كيف يحصل الloop?
    الثقب الاسود عبارة عن انترفيس وهمي بحيث انة لو في باكيت ومش موجود لها وجهة فنرسلها لهذا الانترفيس الوهمي

    بمعنى اخر نعمل لها دروب

    اتمنى تكون الفكرة وصلت .....

  7. #7
    عضو برونزي
    تاريخ التسجيل
    Jan 2008
    المشاركات
    453
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: interface null0

    لا انا بقصد اللى بيكون فية summurization لان انت لما بتعمل summurization ممكن تكون مغطى كل الrange اللى موجود فى ال summurization اتمنا ان انت تكون فاهم الجزء دة
    بالنسبة للمقصود بالثقب الاسود دة مصطلح هما بيطلقو علية كدة و دة علشان بيدمر ال packet
    و بالنسبة للموضوع الloop بيحصل لان تخيل ان انت عامل default route الى روتر (1) و الروتر دة عامل default route على روتر (2) هيكون فية استهلاك للbandwidth و ممكن كمان يحصل loop
    ارجو اكون وضحت الكلام و لو فية حاجة انا موجود
    [CENTER]
    [/CENTER]

  8. #8
    عضو برونزي
    تاريخ التسجيل
    Jan 2008
    المشاركات
    453
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: interface null0

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة warior10 مشاهدة المشاركة
    والله انت استاذ
    شرح واضح وجميل وبطريقة ممتعة
    تسلم يا باشا شكرا
    بس انا لسة تلميذ بردة

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ameer_s مشاهدة المشاركة
    الثقب الاسود عبارة عن انترفيس وهمي بحيث انة لو في باكيت ومش موجود لها وجهة فنرسلها لهذا الانترفيس الوهمي

    بمعنى اخر نعمل لها دروب

    اتمنى تكون الفكرة وصلت .....
    جزاك الله كل خير
    الكلام دة صح مائة فى المائة
    [CENTER]
    [/CENTER]

  9. #9
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Aug 2008
    المشاركات
    224
    الدولة: Saudi Arabia
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: interface null0

    الله يعطيك العافيه واضح

    لكن اللي لم يتضح هو مثال الloop لو توضح أكثر

  10. #10
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Apr 2006
    المشاركات
    590
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: interface null0

    هاقولك على السريع كدا عشان الدنيا ليل وعايز انام : )

    BackBone ---- > ISP ---->Customer

    على افتراض ان الـ ISP بيعطي range معين للعميل وليكن 192.168.0.0/16
    والعميل بيستخدم فعليا من هذا النطاق 192.168.1.0/24 و 192.168.2.0/24 والباقي لا يستخدمه

    الـ ISP عامل Advertise للـ network بتاعة العميل واللي هي 192.168.0.0/16 للـ BackBone اللي بيتصل عليه
    في حالة لما يجي الـ Backbone عايز يكلم Specific Destination (شبكة معينة) موجودة في الـنطاق 192.168.0.0/16 الخاص براوتر Customer ولنفترض الـ Destination هو 192.168.10.50/16 ، وأصلا هذه النتورك غير مستخدمة عند العميل ، فبالتالي راوتر ISP هايحاول يوصل لهذه الشبكة وفي الاخر هايذهب لـ Backbone من خلال الـ Default Route
    طبعا الـ Backbone هايرجعله الباكيت تاني ويقوله يعم الحاج يا ISP الشبكة ديه عندك هاتها
    والـ ISP يفضل يدور عليها وفي الاخر يبعتها تاني على الـ Default Route وهو الملاذ الأخير له كما هو معروف
    وهكذا تظل الباكيت تدور فيما بين الـ BackBone والـ ISP لغاية اما تموت لوحدها مع مرور الزمان واللي هو TTL لما يوصل لـ 255 تقريبا
    اللي حصل ده اسمه Loop يعني الباكيت رايحة جاية ومحدش سائل فيها

    الـ Null0 هنا فائدتها إنه لما يجي راوتر الـ Backbone ويحتاج انه يكلم شبكة معينة غير مستخدمة أصلا ،
    ساعتها راوتر الـ ISP يعملها route to Interface Null0 ويريح دماغه من وجع الدماغ اللي كان هايحصله مع الـ BackBone

    على فكرة الشرح ده من الرابط الذي أرفقه الأخ الفاضل المحترم اللي زي العسل واللي هايظبطنا في الفويس : أحمد مجدي : )

  11. #11
    عضو برونزي
    تاريخ التسجيل
    Jan 2008
    المشاركات
    453
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: interface null0

    شرح جميل و صح كمان
    انا مكنتش اعرف اقولية بالطريقة دية جزاك الله خير
    [CENTER]
    [/CENTER]

  12. #12
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Aug 2008
    المشاركات
    224
    الدولة: Saudi Arabia
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: interface null0

    اشكرك على الشرح

    لكن كيف يكلم شبكه هي ماهي موجوده

  13. #13
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Apr 2006
    المشاركات
    590
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: interface null0

    وهو يعرف منين انها مش موجودة ؟
    هو قاعد في حاله عادي وجاله طلب بالشبكة الفلانية ، هايعمل ليه ؟

  14. #14
    عضو برونزي
    تاريخ التسجيل
    Jan 2008
    المشاركات
    453
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: interface null0

    ممكن توضح سؤاليك
    [CENTER]
    [/CENTER]

  15. #15
    عضو برونزي الصورة الرمزية ahmed magdy
    تاريخ التسجيل
    Jul 2007
    المشاركات
    551
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: interface null0



    شرح اكثر من رائع و بصراح استفاده جامده جدا من اخونا tornido و الريس MaaM - اللي بدل ما بيدخل ال mac بتاع ال phone يدخله اسم و يقول احمد مجدي هوا اللي قال:Dو ماشي مفيش شرح voice تاني ليك يا MaaM :D:D-

    ربنا يكرمكو على الشرح و جعله في ميزان حسنتكم,

    رمضان مبارك.
    [SIZE=5][FONT=comic sans ms][B]عَنْ عُمَرَ بْنِ الخَطَّابِ رَضِيَ الله عَنْهُ، أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ: "[COLOR=#cc0066][COLOR=#cc0066]مَنْ رَأَى صَاحِبَ بَلَاءٍ فَقَالَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي عَافَانِي مِمَّا ابْتَلَاكَ بِهِ وَفَضَّلَنِي عَلَى كَثِيرٍ مِمَّنْ خَلَقَ تَفْضِيلًا إِلَّا عُوفِيَ مِنْ ذَلِكَ الْبَلَاءِ كَائِنًا مَا كَانَ مَا عَاشَ[/COLOR][/COLOR]"[/B][/FONT][/SIZE]

صفحة 1 من 2 1 2 الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. سؤال: Area0 + Null0 +k5
    بواسطة Eng.AhmedAmin في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 06-10-2011, 13:30
  2. سؤال حول routing and Null0
    بواسطة fatehalmsddi في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 6
    آخر مشاركة: 24-11-2010, 21:54
  3. BVI interface
    بواسطة tornido في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 22-10-2009, 20:58
  4. ما معنى null0
    بواسطة frozenEyes في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 49
    آخر مشاركة: 16-05-2008, 16:21
  5. Sub Interface
    بواسطة tigergad في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 9
    آخر مشاركة: 30-10-2007, 18:34

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •