النتائج 1 إلى 6 من 6

الموضوع: ما هم ال Instance في ال sql

  1. #1
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Jul 2008
    المشاركات
    147
    معدل تقييم المستوى
    0

    ما هم ال Instance في ال sql



    السلام عليكم
    انا الحمد لله ابتديت اذاكر ال sql 2005 بس مش فاهم ال Instances ايه وظيفتها
    بعد اذنكم لو ممكن حد يقولي عليها
    و الف شكر

  2. #2
    عضو الصورة الرمزية ادنتوا
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    المشاركات
    251
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: ما هم ال Instance في ال sql

    اهلا بيك حبيبى
    ياريت اى طلب تضعه فى قسم البرمجه ليس هنا لان هنا قسم الشهادات
    وانا عامل رابطه للمبرمجين هناك
    -----
    انت عايز تعرف معنى الخاصية Instance .....
    وظفيتها الحصول على بيانات نسخ SQL Server التي تم تنصيبها عن طريق الدالة GetDataSources()
    -----
    تحياتى لك يا غالى
    ادنتوا
    قال رسول الله صلى الله عليه وسلم :


    (من يسر على معسر يسر الله عليه في الدنيا والآخرة والله في عون العبد ما كان العبد في عون أخيه ومن سلك طريقا يلتمس فيه علما سهل الله له به طريقا إلى الجنة)



    ----------------------------
    إن صمتــى .. لا يعنــى جهلــى .. بمــا يــدور حولــى

    ولكـــــــن ...
    مــايــدور حولــى .. لا يستحــق الكـــلام
    ...::" صمتـــى لغـــتى ..:.. فأعذرونى فى قلة كلامــى "::..
    ------------------

  3. #3
    عضو الصورة الرمزية Mohammad Saad
    تاريخ التسجيل
    Mar 2008
    المشاركات
    399
    الدولة: Saudi Arabia
    معدل تقييم المستوى
    10

    رد: ما هم ال Instance في ال sql

    معلش اخى الكريم ... ممكن توضيح اكتر .... وياريت بالامثلة ....

    وياريت كمان تقولنا ايه الفرق بين الـ Instance والـ Database

    شكراً
    محمد سعد
    EMC Backup & Storage Specialist
    [/COLOR]
    EMC ISM Information & Storage Management
    EMC NetWorker - Backup & Recovery Implementation Engineer
    EMC Avamar - Backup & Recovery Using Data De-Duplication Technology
    EMC Data Domain
    VMware
    OCP - Oracle Certified Professional Developer and DBA
    Exchange 2010
    CCNA

  4. #4
    عضو برونزي الصورة الرمزية one-zero
    تاريخ التسجيل
    Jul 2007
    المشاركات
    8,296
    معدل تقييم المستوى
    59

    رد: ما هم ال Instance في ال sql

    يحول لقسم البرمجه
    [CENTER][SIZE=4]{[COLOR=red]وَإِذْ يَمْكُرُ بِكَ الَّذِينَ كَفَرُوا لِيُثْبِتُوكَ أَوْ يَقْتُلُوكَ أَوْ يُخْرِجُوكَ وَيَمْكُرُونَ وَيَمْكُرُ اللَّهُ وَاللَّهُ خَيْرُ الْمَاكِرِينَ[/COLOR]}[/SIZE][SIZE=4]…[/SIZE][SIZE=6][SIZE=4](الأنفال:30)
    [URL="http://www.facebook.com/pages/yasserauda/215036411882800"]للتواصل معي عبر الفيس بوك اضغط هنا
    [/URL][URL="http://www.youtube.com/watch?v=37LoZWjv1HE&feature=player_profilepage"][/URL][URL="http://www.facebook.com/pages/yasserauda/215036411882800"] صفحتي الخاصه على الفيس بوك
    [/URL][URL="http://www.facebook.com/pages/Mentored-Learning-New-Horizons-Dubai/234720379925819"]صفحة التعليم الارشادي على الفيس بوك
    [/URL][URL="http://www.youtube.com/user/yasserramzyauda"]قناتي على اليوتيوب
    [/URL][/SIZE][/SIZE][SIZE=3][URL="http://yasserauda.blogspot.com/"]مدونتي الخاصه[/URL][/SIZE][/CENTER]

  5. #5
    عضو الصورة الرمزية ادنتوا
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    المشاركات
    251
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: ما هم ال Instance في ال sql

    معلش اخى الكريم ... ممكن توضيح اكتر .... وياريت بالامثلة ....

    وياريت كمان تقولنا ايه الفرق بين الـ Instance والـ Database

    شكراً
    محمد سعد
    اهلا يا بشمهندس
    على فكره انا فهمت قصدك بس انت بتسئل فى نقطه مختلفه عن صاحب الموضوع انا شايف من توقيعك اوراكل
    وفهمت انك عايز تسفسر عن الفرق بين Instance و DataBase
    الـ Instance : هو البرنامج أو الـ S/W الذى يمثل النظام مهمته استقبال طلبات المستخدمين والتعامل مع قاعدة البيانات وتتكون من الـ Processes والـ System Memory
    الـ DataBase : وهى عبارة عن مجموعة من الملفات المتنوعة ، وتحتوى الـ DB على طبقتين
    1. Physical Layer وتحتوى على الملفات الموجودة على القرص الصلب.
    2. Logical Layer وهى التمثيل الظاهرى للملفات الموجودة على القرص الصلب
    ملحوظه يا بشمهندس
    هو حضريتك حاصل على Oracle Certified Professional Developer and DBA
    ؟؟؟؟؟؟؟

    ------------------------------
    قال رسول الله صلى الله عليه وسلم :


    (من يسر على معسر يسر الله عليه في الدنيا والآخرة والله في عون العبد ما كان العبد في عون أخيه ومن سلك طريقا يلتمس فيه علما سهل الله له به طريقا إلى الجنة)



    ----------------------------
    إن صمتــى .. لا يعنــى جهلــى .. بمــا يــدور حولــى

    ولكـــــــن ...
    مــايــدور حولــى .. لا يستحــق الكـــلام
    ...::" صمتـــى لغـــتى ..:.. فأعذرونى فى قلة كلامــى "::..
    ------------------

  6. #6
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Jul 2008
    المشاركات
    147
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: ما هم ال Instance في ال sql



    الف شكر يا بشمهندس

المواضيع المتشابهه

  1. error 206 unable to create VM instance in Dynampis
    بواسطة EngBdr في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 3
    آخر مشاركة: 15-07-2013, 18:34
  2. GNS3 Error - 209 unable to start VM instance on 29
    بواسطة Gawad في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 4
    آخر مشاركة: 06-12-2011, 00:00

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •