النتائج 1 إلى 5 من 5

الموضوع: مشكلة في sub interface

  1. #1
    عضوية جديدة
    تاريخ التسجيل
    Aug 2008
    المشاركات
    7
    معدل تقييم المستوى
    0

    مشكلة في sub interface



    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

    اخواني الكرام عندنا switch 4507 R وعندي 2 Links واصله عليه

    وبالتالي احنا مسوين 2 رواوتيح كالتالي :

    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 next hop of link 1

    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 next hop of link 1

    وطبعا معطي اللينك الاول administrative distance 10

    واللينك الثاني administrative distance 20

    والمفروض اذا اللينك الاول صار داون يصير الترافيك يمشي على اللينك الثاني ......

    المشكلة عندي ان اللينك الاول واصل على int giga 1/1 وهذا الانترفيس مايقبل امر subinterface

    على الرقم اللي اعطانا هو مزود الخدمه وبالتالي كان الحل اننا عملنا vlan بنفس الرقم اللي كانت المفروض

    تصير مكان الsubinterface واعطيناها عنوان الاي بي اللي من مزود الخدمه واللينك اشتغل 100% .

    لكن المشكله ان اذا فصلنا الكيبل اللي على اللينك او سوينا shutdown للبورت يبقى المسار الاصلي

    في routing table نفسه وكأنه معتبره مازال up .

    لكن لو كان الانترفيس يقبل امر الsubinterface مثل الراوتر او مثل ال switch 6513 كان مجرد مايصير اللينك

    down راح يتغير ال routing table الى المسار اللي اللينك حقه up مع ان ال administrative distance حقه اكبر.


    اتمنى الافاده ممن لديه علم بذلك

    ومشكورين مقدماً ..

  2. #2
    عضو ذهبي الصورة الرمزية warior10
    تاريخ التسجيل
    Nov 2005
    المشاركات
    1,991
    الدولة: Saudi Arabia
    معدل تقييم المستوى
    25

    رد: مشكلة في sub interface

    اقولك حاجتين طبق منهم واحدة
    4507 تلقائيا بيكون سويتش ولذلك مش هيقبل subinterface الا لو اديته الامر no switch port
    الحاجة التانية لو لقيته مشتغلش ومعتقدش
    اعمل upgrade لل ios بتاعه

    وهيتشغل ان شاء الله
    [SIZE=3][COLOR=red]الحــــر يعـــرف مــــــا تــريـــد المحـــــــكمة [/COLOR][/SIZE]
    [SIZE=3][COLOR=red]وقضــــاتها سلفا قـــــد ارتشفوا من دمــــه [/COLOR][/SIZE]
    [SIZE=3][COLOR=red]لا يرتجي دفعا لبهتــــــان رماه به الطغــــاة [/COLOR][/SIZE]
    [SIZE=3][COLOR=red]المجرمون الجالسون فوق كراسي القضاة[/COLOR][/SIZE]

  3. #3
    عضوية جديدة
    تاريخ التسجيل
    Jul 2008
    المشاركات
    71
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: مشكلة في sub interface

    I have an openion I agree with the two slolution from my brother Warior 10 and also you can do one from the next
    1-policy based routing to change ther path and make failover
    2-you can use IPSLA tracking for the link1 ip and if it fails it will goto direct to the link

  4. #4
    عضوية جديدة
    تاريخ التسجيل
    Aug 2008
    المشاركات
    7
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: مشكلة في sub interface

    شاكر ومقدر ردكم ع الموضوع

    انا سويت امر no switchport مسبقاً لكني ماذكرته فوق ببداية الموضوع

    وللاسف ماقبل subinterface

    وبالنسبة للـ ios : Cisco IOS Software, Catalyst 4500 L3 Switch Software (cat4500-ENTSERVICESK9-M),

    Version 12.2(53)SG, RELEASE SOFTWARE (fc3)

    وبارك الله في علمكم


  5. #5
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Jan 2008
    المشاركات
    78
    الدولة: United States
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: مشكلة في sub interface



    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة fawaz1300 مشاهدة المشاركة
    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

    اخواني الكرام عندنا switch 4507 R وعندي 2 Links واصله عليه

    وبالتالي احنا مسوين 2 رواوتيح كالتالي :

    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 next hop of link 1

    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 next hop of link 1

    وطبعا معطي اللينك الاول administrative distance 10

    واللينك الثاني administrative distance 20

    والمفروض اذا اللينك الاول صار داون يصير الترافيك يمشي على اللينك الثاني ......

    المشكلة عندي ان اللينك الاول واصل على int giga 1/1 وهذا الانترفيس مايقبل امر subinterface

    على الرقم اللي اعطانا هو مزود الخدمه وبالتالي كان الحل اننا عملنا vlan بنفس الرقم اللي كانت المفروض

    تصير مكان الsubinterface واعطيناها عنوان الاي بي اللي من مزود الخدمه واللينك اشتغل 100% .

    لكن المشكله ان اذا فصلنا الكيبل اللي على اللينك او سوينا shutdown للبورت يبقى المسار الاصلي

    في routing table نفسه وكأنه معتبره مازال up .

    لكن لو كان الانترفيس يقبل امر الsubinterface مثل الراوتر او مثل ال switch 6513 كان مجرد مايصير اللينك

    down راح يتغير ال routing table الى المسار اللي اللينك حقه up مع ان ال administrative distance حقه اكبر.


    اتمنى الافاده ممن لديه علم بذلك

    ومشكورين مقدماً ..

    اخي العزيز لازم انك تقوم بعمل tracking علا ال int اللي بتريد تعرف حالته يعني استخدم SLA لعمل تراك

    وبهذه الحاله اول ما ينزل ال LINK DOWN راح يبين ومباشرة بيغير المسار


    بس لو تعطينا السيناريو كامل ممكن الواحد يحللو بشكل افضل

المواضيع المتشابهه

  1. loopback interface
    بواسطة mohamed81salah في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 27-12-2011, 02:14
  2. مشكلة مع روتر 1721 عند اضافة sub interface
    بواسطة djakiadams في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 12
    آخر مشاركة: 03-07-2011, 11:30
  3. مشكلة " no such interface supported "
    بواسطة mego16 في المنتدى مشاكل الحاسب وحلولها
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 02-06-2011, 22:56
  4. BVI interface
    بواسطة tornido في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 22-10-2009, 20:58
  5. Sub Interface
    بواسطة tigergad في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 9
    آخر مشاركة: 30-10-2007, 18:34

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •