النتائج 1 إلى 11 من 11

الموضوع: سؤال فى ال Switching

  1. #1
    عضو برونزي الصورة الرمزية mezomora123
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    1,154
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    سؤال فى ال Switching



    السلام عليكم........
    أنا واجهت هذا السؤال وأعتقد ان الاجابة الافتراضية خطأ...


    ورفعت الصورة فى المرفقات.....
    الاجابة الافتراضية هى B ..........
    لكن أعتقد أنها خطأ.......
    لأنه فى السؤال قال.....(( عشان ال Trunk تبقى شغالة )) ف ازاى
    واحد مطبق عليه Switchport Access Vlan 10
    والتانى يطبق عليه Switchport mode dynamic desirable
    ويبقى ال Trunk شغال بين ال 2 Switch

    الصور المرفقة الصور المرفقة
    • نوع الملف: jpg q1.JPG‏ (47.9 كيلوبايت, 26 مشاهدات)
    [LEFT][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]
    [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Cisco [/COLOR][/B]: CCNA - CCDA - CCNP - CCIP [SIZE=3]- [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]CSE -[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3]CCIE[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]#written[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE]
    [SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Microsoft [/COLOR][/B]: MCP - MCTS - MCSA - MCSE
    [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=Navy][B][SIZE=3]Red Hat [/SIZE][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] : RHCE [SIZE=2][COLOR=Red]Training[/COLOR][/SIZE]
    [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Red][I]Linux [/I][/COLOR][/B][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue]Registered User # 528113
    [B][COLOR=Red]Ubuntu [/COLOR][/B]Registered User# 32879
    [COLOR=Red]
    [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE]

    [CENTER][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=236216"][SIZE=4][B][COLOR=#006400]شرح كورس CCNP فيديو - عربى - متجدد[/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

    [B][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=228130"][COLOR=#000000][SIZE=3]تجميع لمعظم الشروحات والخبرات الخاصة بكورس CCNP[/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]
    [/COLOR][/B]

    [/CENTER]
    [/LEFT]

  2. #2
    عضو برونزي الصورة الرمزية Gawad
    تاريخ التسجيل
    Nov 2009
    المشاركات
    1,933
    معدل تقييم المستوى
    18

    رد: سؤال فى ال Switching

    بسم الله والحمد لله والصلاة والسلام علي رسول الله وآله وصحبه وإخوانه أجمعين

    نفرق أخي الكريم بين 2 modes:
    Administrative Mode: وهو الناتج عن قيام الأدمن بتغيير المود يدوياً
    Operational Mode; وده ناتج عن الnegotiation أو المفاوضات بين البورتات

    وقبل ذلك كله فإن الأمر switchport access vlan 10 لا يغير مود الانترفيس إلي access ولكن فقط يدخله في vlan 10 وإليك الدليل من لاب بسيط بين سويتشين

    swithc0
    Switch#show interfaces f1/1 switchport
    Name: Fa1/1
    Switchport: Enabled
    Administrative Mode: dynamic auto
    Operational Mode: static access
    Administrative Trunking Encapsulation: dot1q
    Operational Trunking Encapsulation: native
    Negotiation of Trunking: On
    Access Mode VLAN: 1 (default)

    وبعد كتابة الأمر التالي أيضاً لم تتغير طبيعة البورت كونها dynamic auto وهذا هو الديفلت "مع ملاحظة أن هذا قد يختلف في بعض الموديلات"

    Switch(config)#inter f1/1
    Switch(config-if)#sw
    Switch(config-if)#switchport access vlan 10
    % Access VLAN does not exist. Creating vlan 10
    Switch(config-if)#exit
    Switch#show interfaces f1/1 switchport
    Name: Fa1/1
    Switchport: Enabled
    Administrative Mode: dynamic auto
    Operational Mode: static access
    Administrative Trunking Encapsulation: dot1q
    Operational Trunking Encapsulation: native
    Negotiation of Trunking: On
    Access Mode VLAN: 10 (VLAN0010

    طيب الحين لو رحنا علي السويتش المقابل وغيرنا طبيعة البورت إلي trunk، ورجعنا تاني للسويتش بتاعنا swithc0 ونبص علي البورت بقي عامل إيه

    Switch#show interfaces f1/1 switchport
    Name: Fa1/1
    Switchport: Enabled
    Administrative Mode: dynamic auto
    Operational Mode: trunk

    إذن النتيجة اللي بنخرج بيها إن الأمر اللي بيغير طبيعة البورت إلي access وبعد كده مينفعش يقبل أي مفاوضات negotions في الحالة ديه هو الأمر switchport mode access وليس الأمر الأخر

    إذن البورت مازل dynamic auto ومازال يقبل المفاوضات negotiations حتي ولو غيرت البورت إلي dynamic desirable كالتالي

    Switch(config)#inter f1/1
    Switch(config-if)#switchport mode dynamic desirable
    Switch(config-if)#
    %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface FastEthernet1/1, changed state to up
    Switch(config-if)#
    Switch(config-if)#end
    Switch#
    %SYS-5-CONFIG_I: Configured from console by console
    Switch#show inter f1/1 sw
    Name: Fa1/1
    Switchport: Enabled
    Administrative Mode: dynamic desirable
    Operational Mode: trunk
    إذن الإجابة b صحيحة والله أعلي وأعلم
    أسف علي الإطالة
    ولا تنسني والمسلمين من صالح الدعاء
    وصلي الله وسلم وبارك علي المصطفي وآله وصحبه وإخوانه أجمعين

    [CENTER][SIZE=4][COLOR=Blue]اللهم صلي على محمد وعلى آل محمد كما صليت على آل إبراهيم وبارك على محمد وعلى آل محمد كما باركت على آل إبراهيم في العالمين إنك حميد مجيد[/COLOR][/SIZE]

    [B][SIZE=4]اللهم احفظ مصر آمنة مطمئنة وسائر بلاد المسلمين
    اللهم قنا الفتن ما ظهر منا وما بطن
    [/SIZE][/B]
    [/CENTER]

  3. #3
    عضو فضي الصورة الرمزية ahab
    تاريخ التسجيل
    Mar 2008
    المشاركات
    2,669
    الدولة: Saudi Arabia
    معدل تقييم المستوى
    15

    رد: سؤال فى ال Switching

    بارك الله فيك أخي أحمد وزادك علمًا
    وطول برحتك في الشرح

  4. #4
    عضو برونزي الصورة الرمزية mezomora123
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    1,154
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: سؤال فى ال Switching

    جزاك الله خيراً أخى...أحمد مصطفى
    بصراحة الشرح وافى وواضح جداً...........
    يعنى أقدر أقول......ان لو انا عندى 2 سويتش متوصلين مع بعض
    الاول Fa0/1 والسويتش التانى متوصل معاه على Fa0/1 برده....
    SW 1 Fa0/1 >>>>>SW2 Fa0/1
    على SW1 البورت Fa0/1 دلوقتى By-Default
    Name: Fa0/1
    Switchport: Enabled
    Administrative Mode: dynamic auto
    Operational Mode: static access
    Administrative Trunking Encapsulation: dot1q

    وجيت عملت عليه.......
    switchport access vlan 10
    وعملت على SW2 .....
    switchport mode dynamic desirable
    هيبقى اللينك بين السويتشين أصبحت Trunk .......
    ودا لأن لما عملت الأمر الاخير على SW2 .....أرسل هذا السويتش DTP مسج عشان يقول ل SW1 يعمل البورت Trunk.....
    */* يعنى أقدر أقول لما البورت Fa0/ فى SW1 اتعمل على Switchport Access Vlan 10.........والبورت اللى قدامه اللى هوا Fa0/1 فى SW2 عمل أمر Switchport Mode Dynamic Desirable ...أرسل ال DTP وأجبر البورت اللى كان معمول على Access Vlan 10 الى Trunk Port .............
    وجزاك الله خيراً
    [LEFT][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]
    [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Cisco [/COLOR][/B]: CCNA - CCDA - CCNP - CCIP [SIZE=3]- [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]CSE -[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3]CCIE[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]#written[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE]
    [SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Microsoft [/COLOR][/B]: MCP - MCTS - MCSA - MCSE
    [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=Navy][B][SIZE=3]Red Hat [/SIZE][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] : RHCE [SIZE=2][COLOR=Red]Training[/COLOR][/SIZE]
    [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Red][I]Linux [/I][/COLOR][/B][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue]Registered User # 528113
    [B][COLOR=Red]Ubuntu [/COLOR][/B]Registered User# 32879
    [COLOR=Red]
    [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE]

    [CENTER][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=236216"][SIZE=4][B][COLOR=#006400]شرح كورس CCNP فيديو - عربى - متجدد[/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

    [B][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=228130"][COLOR=#000000][SIZE=3]تجميع لمعظم الشروحات والخبرات الخاصة بكورس CCNP[/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]
    [/COLOR][/B]

    [/CENTER]
    [/LEFT]

  5. #5
    عضو برونزي الصورة الرمزية Gawad
    تاريخ التسجيل
    Nov 2009
    المشاركات
    1,933
    معدل تقييم المستوى
    18

    رد: سؤال فى ال Switching

    بسم الله والحمد لله والصلاة والسلام علي رسول الله وآله وصحبه وإخوانه أجمعين

    كلام مظبوط أخي الكريم، بارك الله فيك

    ولا تنسني والمسلمين من صالح الدعاء

    وصلي الله وسلم وبارك علي المصطفي وآله وصحبه وإخوانه أجمعين
    [CENTER][SIZE=4][COLOR=Blue]اللهم صلي على محمد وعلى آل محمد كما صليت على آل إبراهيم وبارك على محمد وعلى آل محمد كما باركت على آل إبراهيم في العالمين إنك حميد مجيد[/COLOR][/SIZE]

    [B][SIZE=4]اللهم احفظ مصر آمنة مطمئنة وسائر بلاد المسلمين
    اللهم قنا الفتن ما ظهر منا وما بطن
    [/SIZE][/B]
    [/CENTER]

  6. #6
    عضو برونزي الصورة الرمزية mezomora123
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    1,154
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: سؤال فى ال Switching

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أحمد مصطفي (جواد) مشاهدة المشاركة
    بسم الله والحمد لله والصلاة والسلام علي رسول الله وآله وصحبه وإخوانه أجمعين

    كلام مظبوط أخي الكريم، بارك الله فيك

    ولا تنسني والمسلمين من صالح الدعاء

    وصلي الله وسلم وبارك علي المصطفي وآله وصحبه وإخوانه أجمعين
    ================================================== ===============
    جزاك الله خيراً أخى أحمد.....
    وبجد والله أنا بشكرك من قلبى.......
    لأن الواحد بيفرح أوى لما يلاقى الناس فى المنتدى عبارة عن ايد واحدة....والكل بيساعد اخوانه.....
    والاهم........ان دا كله مش وراه عائد مادى ولا أى حاجة........
    وانما مساعده لاخوانه.......
    وربنا يجازيك خير على كل حاجة انت قدمتها وساعدت بيها.....
    ويوفقك فى حياتك وتوصل لأكتر من أحلامك.....
    يارب....
    *****
    وابقى ادعيلى....
    لأنى داخل امتحان ال Switch الاسوع الجاى ان شاء الله......
    [LEFT][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]
    [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Cisco [/COLOR][/B]: CCNA - CCDA - CCNP - CCIP [SIZE=3]- [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]CSE -[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3]CCIE[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]#written[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE]
    [SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Microsoft [/COLOR][/B]: MCP - MCTS - MCSA - MCSE
    [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=Navy][B][SIZE=3]Red Hat [/SIZE][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] : RHCE [SIZE=2][COLOR=Red]Training[/COLOR][/SIZE]
    [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Red][I]Linux [/I][/COLOR][/B][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue]Registered User # 528113
    [B][COLOR=Red]Ubuntu [/COLOR][/B]Registered User# 32879
    [COLOR=Red]
    [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE]

    [CENTER][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=236216"][SIZE=4][B][COLOR=#006400]شرح كورس CCNP فيديو - عربى - متجدد[/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

    [B][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=228130"][COLOR=#000000][SIZE=3]تجميع لمعظم الشروحات والخبرات الخاصة بكورس CCNP[/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]
    [/COLOR][/B]

    [/CENTER]
    [/LEFT]

  7. #7
    عضو برونزي الصورة الرمزية mezomora123
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    1,154
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: سؤال فى ال Switching

    السلام عليكم.....
    أنا واجهنى السؤال دا......
    بس الفكرة أنا عايز أفهمه......(( شكلى طمعت)) بعد التوضيح الوافى اللى قدمه الأخ أحمد مصطفى....((ربنا يزيده..يارب))
    ياريت اللى يبقى عنده شرح للموضوع دا يبقى عمل خير.....
    لأنى عايز أعرف ال 802.1q Tunneling دى ال Service-Provider بيعملها ازاى ولييه أصلا بيعمل كده.....
    الصورة مرفقة.....
    الصور المرفقة الصور المرفقة
    • نوع الملف: jpg q22.JPG‏ (41.3 كيلوبايت, 5 مشاهدات)
    [LEFT][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]
    [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Cisco [/COLOR][/B]: CCNA - CCDA - CCNP - CCIP [SIZE=3]- [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]CSE -[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3]CCIE[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]#written[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE]
    [SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Microsoft [/COLOR][/B]: MCP - MCTS - MCSA - MCSE
    [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=Navy][B][SIZE=3]Red Hat [/SIZE][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] : RHCE [SIZE=2][COLOR=Red]Training[/COLOR][/SIZE]
    [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Red][I]Linux [/I][/COLOR][/B][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue]Registered User # 528113
    [B][COLOR=Red]Ubuntu [/COLOR][/B]Registered User# 32879
    [COLOR=Red]
    [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE]

    [CENTER][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=236216"][SIZE=4][B][COLOR=#006400]شرح كورس CCNP فيديو - عربى - متجدد[/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

    [B][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=228130"][COLOR=#000000][SIZE=3]تجميع لمعظم الشروحات والخبرات الخاصة بكورس CCNP[/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]
    [/COLOR][/B]

    [/CENTER]
    [/LEFT]

  8. #8
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Sep 2006
    المشاركات
    234
    الدولة: Syria
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: سؤال فى ال Switching

    الجواب B صحيح والجواب C خطأ والشرح الموجود فوق من الأخوة الكرام كافي
    إذا ما أضعنا شامها وعراقها فتلك إذاً من البيت الحرام مداخله

  9. #9
    عضو فضي الصورة الرمزية ahab
    تاريخ التسجيل
    Mar 2008
    المشاركات
    2,669
    الدولة: Saudi Arabia
    معدل تقييم المستوى
    15

    رد: سؤال فى ال Switching

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة mezomora123 مشاهدة المشاركة

    لأنى عايز أعرف ال 802.1q Tunneling دى ال Service-Provider بيعملها ازاى ولييه أصلا بيعمل كده.....
    الصورة مرفقة.....
    أعتقد هذه الصورة واضحة





    وعلى حسب علمي كل ال vlan من الشركة الأولى يوضح لها نفس ال tag وكل ال vlan من الشركة الثانية يوضع لها tag آخر

    ويتم حذف هذه tag قبل توجيهها إلى الجهة المستلمة وبالتالي حصلنا على تشغيل ال vlan عبر ال wan بغض النظر عن كونها متشابهة عند أكثر من عميل

    والله أعلم


  10. #10
    عضو الصورة الرمزية frozenEyes
    تاريخ التسجيل
    Apr 2006
    المشاركات
    624
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: سؤال فى ال Switching

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ahab مشاهدة المشاركة


    أعتقد هذه الصورة واضحة





    وعلى حسب علمي كل ال vlan من الشركة الأولى يوضح لها نفس ال tag وكل ال vlan من الشركة الثانية يوضع لها tag آخر

    ويتم حذف هذه tag قبل توجيهها إلى الجهة المستلمة وبالتالي حصلنا على تشغيل ال vlan عبر ال wan بغض النظر عن كونها متشابهة عند أكثر من عميل

    والله أعلم

    فعلا كلامك صحيح وهى قكرة مشابهة ل MPLS/VPN بداخل Service Provider وتحديدا RD-Route Distinguisher

    http://irwanp.wordpress.com/2008/06/...isco-switches/


  11. #11
    عضو برونزي الصورة الرمزية mezomora123
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    1,154
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: سؤال فى ال Switching



    السلام عليكم..........
    عندى سؤال فى ال Fiber عايز أفهمه........

    الصور المرفقة الصور المرفقة
    • نوع الملف: jpg q3.JPG‏ (87.4 كيلوبايت, 4 مشاهدات)
    [LEFT][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]
    [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Cisco [/COLOR][/B]: CCNA - CCDA - CCNP - CCIP [SIZE=3]- [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]CSE -[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3]CCIE[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]#written[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE]
    [SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Microsoft [/COLOR][/B]: MCP - MCTS - MCSA - MCSE
    [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=Navy][B][SIZE=3]Red Hat [/SIZE][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] : RHCE [SIZE=2][COLOR=Red]Training[/COLOR][/SIZE]
    [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Red][I]Linux [/I][/COLOR][/B][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue]Registered User # 528113
    [B][COLOR=Red]Ubuntu [/COLOR][/B]Registered User# 32879
    [COLOR=Red]
    [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE]

    [CENTER][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=236216"][SIZE=4][B][COLOR=#006400]شرح كورس CCNP فيديو - عربى - متجدد[/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

    [B][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=228130"][COLOR=#000000][SIZE=3]تجميع لمعظم الشروحات والخبرات الخاصة بكورس CCNP[/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]
    [/COLOR][/B]

    [/CENTER]
    [/LEFT]

المواضيع المتشابهه

  1. سؤال فى ال ccnp switching tn فى موضوع ال dynamic arp inspection
    بواسطة Dr Virus.exe في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 29-12-2012, 13:57
  2. سؤال بسيط فى ال switching
    بواسطة Dr Virus.exe في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 7
    آخر مشاركة: 05-07-2011, 20:36
  3. سؤال عن Switching
    بواسطة fatehalmsddi في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 01-11-2010, 03:48
  4. سؤال Routing and switching
    بواسطة Fsg في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 14-02-2010, 18:41
  5. سؤال فى ال switching
    بواسطة the small في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 22-09-2009, 23:32

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •