صفحة 1 من 2 1 2 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 15 من 28

الموضوع: لكل من يحضر TSHOOT..أو مهتم بال Troubleshooting

  1. #1
    عضو برونزي الصورة الرمزية mezomora123
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    1,154
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    لكل من يحضر TSHOOT..أو مهتم بال Troubleshooting



    السلام عليكم....
    يارب تكونوا كلكم فى أحسن حال يارب.......
    موضوعى النهاردة.....لكل من يحضر لامتحان ال TSHOOT.....وكمان مل الناس اللى بتحب تعمل Troubleshooting وتكتشف المشاكل بنفسها وتحلها....وطبعاً دا بيدى خبرة كبيييرة جداً وبيراجع على معلوماتك وبيثبتها أوووى.....وخصوصاً الفكرة اللى أنا هقول عليها دلوقتى.....
    أنا بقترح ان دلوقتى
    كل واحد عجبه الموضوع دا وهيشارك فيه بخبرته أو يسأل أو يتفسر فيه عن حاجة....لازم يعمل اللى هقول عليه....
    الفكرة بتقول.....
    هنبدأ نراجع ونعمل Labs عن كل حاجة فى منهج ال CCNP...كله.
    بس بطريقة مختلفة شوية.......

    أنا هعمل Lab عن ال Layer 2 Switching مثلاً على ال GNS3....بس هعمله وفيه شوية حاجات ناقصة وحاجات تانية معمولة غلط.....وهرفع ال Lab دا هنا....والناس هنا تحمل ال Lab دا وتحله وتشوف المشكلة في ايه بالظبط.....وبعد كده يرفع ال Lab تانى مع ذكر الحل اللى عملها فى خطوات بس....
    وبما ان أنا اللى عارف المشاكل دى فين.....ومسجلها عندى وهشوف ال Lab اتحل ولا لأ.......
    والفكرة هنا تكمن فى.....
    ان الواحد لو جه يعمل Lab لنفسه وعمل فيه مشكلة أو اتنين....مازال برده هوا عارف المشكلة فين بالظبط.....لكن لما حد تانى يبقى هوا اللى عامل ال Lab دا...هيبقى الأمر مختلف طبعاً......
    وبكده...يبقى هنساعد بعض...وكلنا هنستفاد كتيييير....والميزة هنا كمان ان احنا هنمشى بترتيب منهج ال TSHOOT....
    يعنى هنبدأ ب Lab فيه Layer 2 Switching......

    وعشان طريقة العمل تبقى موحدة....
    - ال Lab هنعمله على أخر اصدار من ال GNS3
    -هنشتغل على IOS واحد كلنا........
    - هنستخدم Router 3600 فى أى حاجة عايزة Routing.....وفى ال Switching هنستخدم Router 3700 بس متركب عليه ال IOS الخاصة بال Switching.....
    ان شاء الله هرفع ال IOS اللى هنشتغل عليها Routing و Switching عشان يبقى كل الشغل واحد......
    ودا رابط ال GNS3 و ال IOS اللى هنشتغل بيها Routing و Switching......
    http://jumbofiles.com/771ces4659sw
    وكل اللى عليك انك لما تحمل ال Lab.....تعمل Edit لل File وتغير ال Target الخاص ب ال IOS للمكان اللى انت حاطط عندك فيه ال IOS.....وتغير طبعاً ال Idle PC.....
    وهرفع كمان أول Lab ونشوف مين اللى هيبدأ ي Troubleshoot معانا......:D
    ولو حد عنده فكرة أو أى اضافة يتفضل.....
    وربنا يوفقنا جميعاً.....
    يارب.

    [LEFT][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]
    [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Cisco [/COLOR][/B]: CCNA - CCDA - CCNP - CCIP [SIZE=3]- [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]CSE -[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3]CCIE[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]#written[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE]
    [SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Microsoft [/COLOR][/B]: MCP - MCTS - MCSA - MCSE
    [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=Navy][B][SIZE=3]Red Hat [/SIZE][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] : RHCE [SIZE=2][COLOR=Red]Training[/COLOR][/SIZE]
    [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Red][I]Linux [/I][/COLOR][/B][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue]Registered User # 528113
    [B][COLOR=Red]Ubuntu [/COLOR][/B]Registered User# 32879
    [COLOR=Red]
    [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE]

    [CENTER][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=236216"][SIZE=4][B][COLOR=#006400]شرح كورس CCNP فيديو - عربى - متجدد[/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

    [B][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=228130"][COLOR=#000000][SIZE=3]تجميع لمعظم الشروحات والخبرات الخاصة بكورس CCNP[/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]
    [/COLOR][/B]

    [/CENTER]
    [/LEFT]

  2. #2
    عضو الصورة الرمزية ali hamdy
    تاريخ التسجيل
    Apr 2008
    المشاركات
    63
    معدل تقييم المستوى
    10

    رد: لكل من يحضر TSHOOT..أو مهتم بال Troubleshooting

    بارك الله فيك فكرة ممتازة

  3. #3
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Jan 2007
    المشاركات
    594
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: لكل من يحضر TSHOOT..أو مهتم بال Troubleshooting

    فكرة جامدة انا معاك بس اخر الشهر عقبال كا اخلص امتحانات الكلية ادعولى
    سبحان الله و بحمده سبحان الله العظيم

  4. #4
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Jan 2007
    المشاركات
    594
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    0

    Talking رد: لكل من يحضر TSHOOT..أو مهتم بال Troubleshooting

    [فكرة جامدة انا معاك بس اخر الشهر عقبال ما اخلص امتحانات الكلية ادعولى
    سبحان الله و بحمده سبحان الله العظيم

  5. #5
    عضو برونزي الصورة الرمزية mezomora123
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    1,154
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: لكل من يحضر TSHOOT..أو مهتم بال Troubleshooting

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة wessam gharip مشاهدة المشاركة
    فكرة جامدة انا معاك بس اخر الشهر عقبال كا اخلص امتحانات الكلية ادعولى
    ============================================
    ربنا يوفقك......
    وان شاء الله تبقى من الأوائل....
    ولا أقولك على حاجة أحلى....
    خليك فى الامتياز على طول....
    ربنا يوفقك....
    يارب.
    [LEFT][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]
    [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Cisco [/COLOR][/B]: CCNA - CCDA - CCNP - CCIP [SIZE=3]- [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]CSE -[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3]CCIE[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]#written[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE]
    [SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Microsoft [/COLOR][/B]: MCP - MCTS - MCSA - MCSE
    [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=Navy][B][SIZE=3]Red Hat [/SIZE][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] : RHCE [SIZE=2][COLOR=Red]Training[/COLOR][/SIZE]
    [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Red][I]Linux [/I][/COLOR][/B][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue]Registered User # 528113
    [B][COLOR=Red]Ubuntu [/COLOR][/B]Registered User# 32879
    [COLOR=Red]
    [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE]

    [CENTER][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=236216"][SIZE=4][B][COLOR=#006400]شرح كورس CCNP فيديو - عربى - متجدد[/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

    [B][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=228130"][COLOR=#000000][SIZE=3]تجميع لمعظم الشروحات والخبرات الخاصة بكورس CCNP[/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]
    [/COLOR][/B]

    [/CENTER]
    [/LEFT]

  6. #6
    عضو برونزي الصورة الرمزية mezomora123
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    1,154
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: لكل من يحضر TSHOOT..أو مهتم بال Troubleshooting

    السلام عليكم...
    زى ما اتفقنا.....وأنا قلت ان أنا هبدأ بأول Lab.
    بس فى حاجات لازم تاخد بالك منها فى اللاب دا قبل ما تبدأ....
    لازم فى الأول تظبط اعدادات ال PC كلها الموجودة فى اللاب...ودا طبعاً بالبرنامج VPC اللى كلنا عارفينه....واللى مش عارفه دا رابط الشرح بتاعه
    http://www.networkset.net/2010/04/27/vcps-gns3/
    بس طبعاً أنا ظبطت كل حاجة فيه.....كل اللى عليك تدخل تظبط ال IP لكل جهاز بس زى ماهوا مكتوب فى اللاب......بالطريقة دى....
    تدخل على ال VPC الأول قبل ما تفتح ال اللاب ب ال GNS3...لازم.
    وبعد كده تكتب رقم 1 عشان تظبط ال IP الخاص بجهاز 1..
    وتكتب.....
    IP 10.0.0.1 10.0.0.10 24 ....ودا مثال ل IP لجهاز رقم 1 فى اللاب..
    وعلى كده باقى ال 5 أجهزة......
    بس كده.....
    وكمان مش تشغل ال Core Router....ولا ال 4 Links اللى بين ال DIST Routers......مش لازم يعنى....هنخليهم قدام لما نعمل ال Ether-Channel
    والمشكلة فى اللاب دا هيا ال Connectivity....مابين ال PC 1 وبين ال PC 3 و PC 5 .......
    وعايزين نشوف مين اللى هي Troubleshoot اللاب دا الأول....
    وربنا معاكم...
    رابط اللاب........
    http://www.mediafire.com/?2jpl3ncxhyga02b
    الصور المرفقة الصور المرفقة
    [LEFT][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]
    [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Cisco [/COLOR][/B]: CCNA - CCDA - CCNP - CCIP [SIZE=3]- [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]CSE -[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3]CCIE[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]#written[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE]
    [SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Microsoft [/COLOR][/B]: MCP - MCTS - MCSA - MCSE
    [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=Navy][B][SIZE=3]Red Hat [/SIZE][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] : RHCE [SIZE=2][COLOR=Red]Training[/COLOR][/SIZE]
    [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Red][I]Linux [/I][/COLOR][/B][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue]Registered User # 528113
    [B][COLOR=Red]Ubuntu [/COLOR][/B]Registered User# 32879
    [COLOR=Red]
    [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE]

    [CENTER][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=236216"][SIZE=4][B][COLOR=#006400]شرح كورس CCNP فيديو - عربى - متجدد[/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

    [B][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=228130"][COLOR=#000000][SIZE=3]تجميع لمعظم الشروحات والخبرات الخاصة بكورس CCNP[/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]
    [/COLOR][/B]

    [/CENTER]
    [/LEFT]

  7. #7
    عضو الصورة الرمزية BENDAOUD7
    تاريخ التسجيل
    Jul 2007
    المشاركات
    793
    الدولة: Algeria
    معدل تقييم المستوى
    11

    رد: لكل من يحضر TSHOOT..أو مهتم بال Troubleshooting

    ماشاء الله
    راح ننظر فيه

    اللهم وفقني لحفظ القرآن
    موضوعي حول ال virtualisation مع VMware
    http://www.arabhardware.net/forum/sh...d.php?t=215569
    تعرف على شهادة الأنستركتور CCSI
    http://www.arabhardware.net/forum/sh...54#post1851054

  8. #8
    عضو برونزي الصورة الرمزية أيمن النعيمي
    تاريخ التسجيل
    Nov 2007
    المشاركات
    2,600
    معدل تقييم المستوى
    21

    رد: لكل من يحضر TSHOOT..أو مهتم بال Troubleshooting

    أنا أنتهيت

  9. #9
    عضو برونزي الصورة الرمزية mezomora123
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    1,154
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: لكل من يحضر TSHOOT..أو مهتم بال Troubleshooting

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أيمن النعيمي مشاهدة المشاركة
    أنا أنتهيت
    ================================================== =============
    دا العادى أكييييد......
    بس ياريت تقولنا هنا ايه اللى عملته فى اللاب دا.....
    يعنى فى خضطوات بس....
    يعنى قول مثلاً....
    1- كان فى كذا.....وكان الحل.....
    2-...........
    عشان الكل هنا يستفيد......
    وأتمنى انك تعمل لاب....وعايزك تبوظ فيه حاجات كتييير وأنا هبدأ فيه على طول ان شاء الله....:D
    وأخيراً....
    ربنا يوفقنا جميعاً.....
    يارب.
    [LEFT][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]
    [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Cisco [/COLOR][/B]: CCNA - CCDA - CCNP - CCIP [SIZE=3]- [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]CSE -[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3]CCIE[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]#written[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE]
    [SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Microsoft [/COLOR][/B]: MCP - MCTS - MCSA - MCSE
    [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=Navy][B][SIZE=3]Red Hat [/SIZE][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] : RHCE [SIZE=2][COLOR=Red]Training[/COLOR][/SIZE]
    [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Red][I]Linux [/I][/COLOR][/B][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue]Registered User # 528113
    [B][COLOR=Red]Ubuntu [/COLOR][/B]Registered User# 32879
    [COLOR=Red]
    [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE]

    [CENTER][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=236216"][SIZE=4][B][COLOR=#006400]شرح كورس CCNP فيديو - عربى - متجدد[/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

    [B][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=228130"][COLOR=#000000][SIZE=3]تجميع لمعظم الشروحات والخبرات الخاصة بكورس CCNP[/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]
    [/COLOR][/B]

    [/CENTER]
    [/LEFT]

  10. #10
    عضو برونزي الصورة الرمزية أيمن النعيمي
    تاريخ التسجيل
    Nov 2007
    المشاركات
    2,600
    معدل تقييم المستوى
    21

    رد: لكل من يحضر TSHOOT..أو مهتم بال Troubleshooting

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة mezomora123 مشاهدة المشاركة
    ================================================== =============
    دا العادى أكييييد......
    بس ياريت تقولنا هنا ايه اللى عملته فى اللاب دا.....
    يعنى فى خضطوات بس....
    يعنى قول مثلاً....
    1- كان فى كذا.....وكان الحل.....
    2-...........
    عشان الكل هنا يستفيد......
    وأتمنى انك تعمل لاب....وعايزك تبوظ فيه حاجات كتييير وأنا هبدأ فيه على طول ان شاء الله....:D
    وأخيراً....
    ربنا يوفقنا جميعاً.....
    يارب.
    انا رح أحاول أفتكر كل اللى عملته ورح أضع الأعدادات على كلا الروتران
    المشكلة كلها موجودة على سويتش الأكسس 1 والـ Dist 1 وبالتحديد على المنافذ التى تربط بينها
    اولا لاحظت ان المنافذ بين الجهازان كلها في وضع Access Mode على الـ Vlan 20 وطبعا هذا خطأ لان الربط يجب ان يكون ترنك
    ثانيا وجدت تغيير للـ Native Vlan على الـ Dist-1
    هذا ما اذكره المهم هي الأعدادت على الأكسس 1

    كود PHP:
    version 12.4
    service timestamps debug datetime msec
    service timestamps log datetime msec
    no service password
    -encryption
    !
    hostname Access1
    !
    boot-start-marker
    boot
    -end-marker
    !
    !
    no aaa new-model
    memory
    -size iomem 5
    ip cef
    !
    !
    !
    !
    ip auth-proxy max-nodata-conns 3
    ip admission max
    -nodata-conns 3
    !         
    multilink bundle-name authenticated
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !         
    no spanning-tree vlan 10
    no spanning
    -tree vlan 20
    no spanning
    -tree vlan 30
    archive
     log config
      hidekeys

    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    interface 
    FastEthernet0/0
     no ip address
     shutdown
     duplex auto
     speed auto
    !
    interface 
    FastEthernet0/1
     no ip address
     shutdown 
     duplex auto
     speed auto
    !
    interface 
    FastEthernet1/0
    !
    interface 
    FastEthernet1/1
     switchport access vlan 10
    !
    interface 
    FastEthernet1/2
     switchport access vlan 10
    !
    interface 
    FastEthernet1/3
    !
    interface 
    FastEthernet1/4
     switchport mode trunk
    !
    interface 
    FastEthernet1/5
     switchport access vlan 20
    !
    interface 
    FastEthernet1/6
    !
    interface 
    FastEthernet1/7
    !         
    interface 
    FastEthernet1/8
    !
    interface 
    FastEthernet1/9
    !
    interface 
    FastEthernet1/10
    !
    interface 
    FastEthernet1/11
    !
    interface 
    FastEthernet1/12
    !
    interface 
    FastEthernet1/13
    !
    interface 
    FastEthernet1/14
    !
    interface 
    FastEthernet1/15
    !
    interface 
    Vlan1
     no ip address
    !
    ip forward-protocol nd
    !
    !
    ip http server
    no ip http secure
    -server
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    control-plane
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    line con 0
     exec
    -timeout 0 0
    line aux 0
    line vty 0 4
     login
    !
    !
    end 
    وعلى الـ Dist-1

    كود PHP:
    version 12.4
    service timestamps debug datetime msec
    service timestamps log datetime msec
    no service password
    -encryption
    !
    hostname Dist1
    !
    boot-start-marker
    boot
    -end-marker
    !
    !
    no aaa new-model
    memory
    -size iomem 5
    ip cef
    !
    !
    !
    !
    ip auth-proxy max-nodata-conns 3
    ip admission max
    -nodata-conns 3
    !         
    multilink bundle-name authenticated
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    archive   
     log config
      hidekeys

    !
    !
    vlan internal allocation policy ascending
    !
    !
    !
    !
    !
    interface 
    FastEthernet0/0
     no ip address
     shutdown
     duplex auto
     speed auto
    !
    interface 
    FastEthernet0/1
     no ip address
     shutdown
     duplex auto
     speed auto
    !         
    interface 
    FastEthernet1/0
    !
    interface 
    FastEthernet1/1
     switchport mode trunk
    !
    interface 
    FastEthernet1/2
    !
    interface 
    FastEthernet1/3
     switchport mode trunk
    !
    interface 
    FastEthernet1/4
     switchport mode trunk
    !
    interface 
    FastEthernet1/5
    !
    interface 
    FastEthernet1/6
     no switchport
     no ip address
     shutdown
    !
    interface 
    FastEthernet1/7
    !
    interface 
    FastEthernet1/8
    !
    interface 
    FastEthernet1/9
    !
    interface 
    FastEthernet1/10
     no switchport
     ip address 172.16.16.2 255.255.255.0
    !
    interface 
    FastEthernet1/11
    !
    interface 
    FastEthernet1/12
     shutdown
    !
    interface 
    FastEthernet1/13
     shutdown
    !
    interface 
    FastEthernet1/14
     shutdown
    !
    interface 
    FastEthernet1/15
     shutdown
    !
    interface 
    Vlan1
     no ip address
    !
    interface 
    Vlan10
     ip address 10.0.0.10 255.255.255.0
    !
    interface 
    Vlan20
     ip address 20.0.0.10 255.255.255.0
    !
    interface 
    Vlan30
     ip address 30.0.0.10 255.255.255.0
    !
    router eigrp 1
     network 172.16.0.0
     no auto
    -summary
    !
    ip forward-protocol nd
    !
    !
    ip http server
    no ip http secure
    -server
    !
    !
    !
    !         
    !
    !
    !
    control-plane
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    line con 0
     exec
    -timeout 0 0
    line aux 0
    line vty 0 4
     login
    !
    !
    end 
    نعود لموضوعنا ماهو المطلوب علي فعله هل التعديل على نفس اللاب ام عمل لاب جديد وهل مطلوب مني التقييد بالطبقة الثانية ام كل شيء متاح ؟

  11. #11
    عضو برونزي الصورة الرمزية mezomora123
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    1,154
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: لكل من يحضر TSHOOT..أو مهتم بال Troubleshooting

    جزاك الله خيراً أخى......
    فى اللاب الجاى ان شاء الله كل شىء متاح......
    وان شاء الله هيبقى فيه مشاكل أكتر وأصعب شوية....
    ** كل المسموح بيه Show and Debug Commands...
    وبانتظار أول لاب تعمله انت لينا ان شاء الله....
    وبالتوفيق.
    [LEFT][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]
    [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Cisco [/COLOR][/B]: CCNA - CCDA - CCNP - CCIP [SIZE=3]- [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]CSE -[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3]CCIE[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]#written[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE]
    [SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Microsoft [/COLOR][/B]: MCP - MCTS - MCSA - MCSE
    [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=Navy][B][SIZE=3]Red Hat [/SIZE][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] : RHCE [SIZE=2][COLOR=Red]Training[/COLOR][/SIZE]
    [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Red][I]Linux [/I][/COLOR][/B][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue]Registered User # 528113
    [B][COLOR=Red]Ubuntu [/COLOR][/B]Registered User# 32879
    [COLOR=Red]
    [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE]

    [CENTER][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=236216"][SIZE=4][B][COLOR=#006400]شرح كورس CCNP فيديو - عربى - متجدد[/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

    [B][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=228130"][COLOR=#000000][SIZE=3]تجميع لمعظم الشروحات والخبرات الخاصة بكورس CCNP[/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]
    [/COLOR][/B]

    [/CENTER]
    [/LEFT]

  12. #12
    عضو برونزي الصورة الرمزية mezomora123
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    1,154
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: لكل من يحضر TSHOOT..أو مهتم بال Troubleshooting

    السلام عليكم......
    النهاردة فيه لاب جديد....
    نبدأ على طول مع ال Issues....
    when mentoring performance of Ether-Channel between Dist 1 and Dist 2 ...Network Administrator mentioned that traffic between two multi-layer switches still slow after bundling 4 Fast-Ethernet links to act as a ether-channel
    In Which Device can you Identify that issue ,,,,and solve it
    ---------------------
    After that issue solved and traffic go through 4 bundled links,

    network administrator mentioned that all clients using Dist 2 as a default gateway instead of Dist1
    **Network Administrator configured Dist 1 As primary gateway
    What's the reason of that Issue,,, and what's the config will make Dist 1 the primary gateway again
    --------------------
    After Second issue solved.....
    The connectivity between Clients and Core Loopback Address Still Down
    Identify The Issue ,, and what's the config will bring up the connectivity
    Good Luck
    *****
    ودا رابط اللاب.......
    http://jumbofiles.com/flvxd46awcxo
    وان شاء الله هبقى أجمع كل اللابات فى الموضوع الأصلى فى الصفحة الأولى فى حال تعدد الصفحات....
    استخدم ال Show وال Debug
    بس مفيش حد يعدل ويفضل يجرب فى Config جديد....
    يعنى زى مابيحصل فى منهج ال TSHOOT والامتحان......
    عشان نقدر نستفيد.....
    وبالتوفيق ان شاء الله....
    يارب.

    [LEFT][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]
    [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Cisco [/COLOR][/B]: CCNA - CCDA - CCNP - CCIP [SIZE=3]- [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]CSE -[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3]CCIE[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]#written[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE]
    [SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Microsoft [/COLOR][/B]: MCP - MCTS - MCSA - MCSE
    [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=Navy][B][SIZE=3]Red Hat [/SIZE][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] : RHCE [SIZE=2][COLOR=Red]Training[/COLOR][/SIZE]
    [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Red][I]Linux [/I][/COLOR][/B][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue]Registered User # 528113
    [B][COLOR=Red]Ubuntu [/COLOR][/B]Registered User# 32879
    [COLOR=Red]
    [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE]

    [CENTER][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=236216"][SIZE=4][B][COLOR=#006400]شرح كورس CCNP فيديو - عربى - متجدد[/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

    [B][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=228130"][COLOR=#000000][SIZE=3]تجميع لمعظم الشروحات والخبرات الخاصة بكورس CCNP[/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]
    [/COLOR][/B]

    [/CENTER]
    [/LEFT]

  13. #13
    عضوية جديدة
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    المشاركات
    25
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: لكل من يحضر TSHOOT..أو مهتم بال Troubleshooting

    فكره رائعة جزاك الله خيرا , اتمني انكم تستمرو في الموضوع لحد مخلص الراوتنج و السوتش عشان اقدر اشارك معاكم , ربنا يوفق الجميع

  14. #14
    عضو برونزي الصورة الرمزية أيمن النعيمي
    تاريخ التسجيل
    Nov 2007
    المشاركات
    2,600
    معدل تقييم المستوى
    21

    رد: لكل من يحضر TSHOOT..أو مهتم بال Troubleshooting

    انتظرت كثييرا ولم أجد أي مبادرة ونتمنى المزيد من التفاعل مع هذا الموضوع
    لو أخذنا هذا اللاب وحللنا مشاكله وحده وحدة سوف نجد ان المشكلة الأولى والخاصة بالأيثر جانل سببها الـ Dist1 وخصوصا الوضعيات التى يتم العمل عليها فأحيانا نجد ان لمنفذ لم يتم تحويله إلى ترنك وأحيانا نجد أن المنفذ تم أعداده لكي يعمل Half Duplex وأحيانا نجد أن السرعة تم تغييرها من 100 إلى عشرة وهذه هي أماكن الأخطاء
    [PHP]interface FastEthernet1/12
    channel-group 1 mode on (must be trunk)
    !
    interface FastEthernet1/14
    switchport mode trunk (must change the speed and mode duplex)
    duplex half
    speed 10
    channel-group 1 mode on
    !
    interface FastEthernet1/15
    channel-group 1 mode on (must be trunk)
    ![/PHP
    ]
    المشكلة الثانية والمتعلقة بموضوع الجيت واي الخاص بالشبكة فسببه أن خاصية ال Preempt مش مفعلة على DIST 1 ...واللى المفروض تمكنه من استعادة ال Active مرة أخرى فى حال اكتشافه ان ال Standby أقل فى ال Priority.
    المشكلة الثالثة وسبحان الله والله أثناء قرأتي لها قلت المشكلة من الأيبي وفعلا عملت sh ip int br ووجدت أن المنفذ المتصل مع الـ Dist-1 & 2 قد تم أعطاءه أيبي من سب نيت آخرى 172.16.166.0 و 192.168.2.1 والصح أن يكون 172.16.16.0 و 192.168.1.1 وهناك نقطة آخرى
    وهي ال A.S الخاص بي ال EIGRP على ال Core بيساوى 11....وال A.S على DIST 1 و DIST 2 بيساوى 1.....
    لذلك يجب تعديله ايضا

    شكرا لمتابعتكم ونتمنى منكم المزيد من التفاعل

  15. #15
    عضو
    تاريخ التسجيل
    May 2012
    المشاركات
    6
    الدولة: Turkey
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: لكل من يحضر TSHOOT..أو مهتم بال Troubleshooting



    والله فكرة رائعة ... لا أعلم ان كنتم على نفس الخُطى وتكملون في هذا الطريق ولكني على استعداد بأن أنفذ كل اللابات وأن أساعد قدر الأمكان في انجاح هذه المحاولة مع المهندس مُعاذ اللذي يُبهرنا دائماً بكل جديد ...

صفحة 1 من 2 1 2 الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. ممكن شخص يحضر لكورس CCNP TSHOOT
    بواسطة xman10b في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 10
    آخر مشاركة: 16-05-2012, 19:34
  2. احد يحضر لختبار 617-642
    بواسطة bluemoon55 في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 4
    آخر مشاركة: 28-02-2012, 10:23
  3. TSHOOT Demo Item لمن يحضر لل CCNP النسخة الجديدة
    بواسطة StrangerInMoscow في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 25-03-2010, 09:41
  4. إلى كل مهتم بMicrosoft
    بواسطة ahmed Namita في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 8
    آخر مشاركة: 17-06-2007, 18:28
  5. لكل من هو مهتم بشهادة MCSE
    بواسطة ThE bIoS في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 25
    آخر مشاركة: 24-12-2004, 20:52

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •