صفحة 1 من 2 1 2 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 15 من 17

الموضوع: شرح ال High-Availability من منهج ال Switch

  1. #1
    عضو برونزي الصورة الرمزية mezomora123
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    1,154
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    شرح ال High-Availability من منهج ال Switch



    السلام عليكم جميعاً,,,,
    أتمنى أن يكون الجميع فى أفضل حال....يارب.
    هنشرح النهاردة موضوع ال High-Availability من كورس ال Switch...
    وهنبدأ الشرح مع ال Concepts وال Fundamentals لل High-Availability ......وبعد ما نفهم الموضوع ماشى ازاى.....نبدأ مع ال Protocols اللى أقدر أشغلها فى ال network بتاعتى عشان أطبق الموضوع دا...وايه السيناريو اللى ممكن يقابلنى فى الموضوع دا...

    نبدأ على طوووول.......
    أنا عايزك دلوقتى تركز معايا وتفكر فى اللى هقوله دا كويس أووووى...
    بص على الشكل اللى قدامك دا....وتابع معايا.


    أول ما Pc1 دا عايز حد معاه فى vlan10...هيتكلم معاه على طول عن طريق ال Switch على طول...من غير ما يحتاج لل Distribution-MLS
    أما لو Pc1 عايز يروح يكلم PC2 اللى هوا فى Vlan20 هيعمل ايه...وقبل ما نتكلم فى هيعمل ايه ...لازم نبقى عارفين ايه اللى لازم يبقى موجود عشان الاتصال دا يتم...
    هل دلوقتى Pc1 يعرف حاجة عن Pc2.....لأ طبعاً...دا لا يعرفها عن طريق ال Subnet ولا عن طريق ال Same Vlan ....يعنى مش هيبقى فى اتصال...ودا لأن ال Pc نفسه مش بيعرف يعمل Routing....
    فهنا لازم نعمل Gateway لكل Vlan ....يعنى ايه الكلام دا...؟؟؟؟
    يعنى ال Pc1 لما يكون عايز يكلم أى حد خارج ال Vlan أو ال Subnet اللى هوا فيها هقوله انت كده هتروح على Smart-Device وهوا اللى هيوجهك...
    وأعمل الموضوع دا ازاى....؟

    طبعاً انت عارف ان ال Vlans بتبقى على ال Access Switch مخزنة Locally....يبقى لازم لما أجيب ال Smart-Device دا يبقى برده عليه ال Vlans كلها....وفى ال Topology اللى فوق أنا جبت MLS بس 2 ...عشان ال Redundancy....وهنتكلم فيها كمان شوية...
    هعمل على ال MLS دا ال SVI لكل Vlan وفى الشكل اللى فوق دا هيبقى ال SVI بتاع Vlan10 كده...10.0.0.10...وأكيد لاحظت ان ال IP بتاع ال SVI ل Vlan 10 عملته ال Gateway لل PC الموجود فى ال Vlan.....تمام كده....يبقى لما Pc1 عايز يكلم Pc2 هيرسل ARP يجيب بيه ال MAC بتاع ال MLS عشان هوا دا ال Gateway....ويبدأ الاتصال...
    ********لو حصل ان ال MLS اللى ال Pc1 دا طلع عليه وقع وبقى Down لأى سبب من الاسباب...والأسباب كتييييرة..ماعلينا.,,,
    ايه العمل دلوقتى.....؟؟؟؟
    هنا هستخدم ال High-Availability....يعنى هعمل ايه برده....؟
    حااااااااضر....
    أنت بتقول ان أنت عايز لما Pc1 يطلع على ال Gateway بتاعه اللى هوا MLS0 فى الشكل اللى فوق دا....ولقى ان ال MLS 0 دا مش UP يقوم على طول ال MLS 1 اللى هوا على اليمين دا هوا اللى يرد عليه....؟..؟؟؟:eek:
    أيوه...بالظبط كده...دا اللى أنا عايزه......طيب يتعمل ازاى....؟
    فى ال Topology اللى فوق...انا عندى اتنين MLS..واحد اسمه
    MLS 0 والتانى اسمه MLS 1.....وعشان أعمل الموضوع دا أنا هستخدم أى Protocol من التلاتة دول...HSRP-VRRP-GLBP
    وهنتكلم فى الموضوع دا عن ال HSRP وسيب الاتنين الباقيين فى موضوع تانى وهيبقى تكملة للموضوع دا ان شاء الله...
    دلوقتى مع ال HSRP ....الكلمة دى أصلاً Stand-For ..
    Host Standby Router Protocol
    والبروتوكول دا Cisco-Proprietary....وعشان أشتغل بيه لازم أبقى فاهم شوية حاجات...
    * بيبقى فى Mls واحد Active والتانى Standby.....
    - يعنى فى واحد هيرد على الطلبات والتانى فى وضع الاستعداد
    * لو فى عندى أكتر من اتنين....يعنى مثلاً فى MLS تالت فى الموضوع هيبقى فى حالة اسمها ال Listen,,,يعنى قاعد مستنى ال Standby أصلاً يبع عشان ياخد محله...
    * ال Active وال Standby دول...فى ما بينهم Hello Msg كل 3 ثوانى..ولو ال Standby مش استلم Three Hello Msg من ال Active دا Down ويتحول هوا ل Active....
    * عشان تحدد مين ال MLS اللى هبيقى Active ومين Standby بتعملها عن طريق ال Priority لكل MLS....وال أعلى قيمة فى ال Priority هوا اللى هيبقى Active....
    * ال Priority أصلاً By-Default بتساوى 100....ولنفرض ان الاتنين ليهم نفس قيمة ال Priority مين اللى هيبقى Active...؟؟ هيبقى الأعلى فى ال IP Address.....
    * فى حالة ان ال Active ال Priority بتاعته = 200 وال Standby بتساوى = 100....وال Active دا بقى Down...على طول ال Standby هيتحول ل Active.....طيب افرض ان اللى كان ال Active اللى هوا = 200 دا رجع بقى Up تانى....هل يضرب اللى ب = 100 دا على قفاه وياخد منه ال Active ويحوله تانى ل Standby....؟
    لأ....الا لو أنا فعلت خاصية ال Preempt,,,,والخاصية دى بتعمل الوظيفة اللى أنا قولتها...يعنى أول ما يرجع من النووووم اللى كان فيه ياخد ال Active على طول طالما هو الأعلى فى ال Priority.....
    *ممكن أعمل تشفير لل Connection ما بين ال Active وال Standby...بس هعمله ليييه..؟؟ افرض ان فى حد جه وركب أى Device خاص بيه وعمل ال Priority أعلى من ال Active بتاعك....هههه..هياخد هوا ال Active وكل ال PAckets تمر من خلاله..وتبقى روحت فى داهيه....:D
    *****نروح لأخر حاجة عشان مش نطول أكتر من كده...
    ****ازاى أعمل ال Config بتاع القصة دى *****
    هنطبق الموضوع دا على ال MLS 0 و MLS 1 فى ال Topology اللى فوق...بالنسبة ل Vlan 10.....
    يعنى هخلى ال MLS 0 هوا ال Active وال Mls 1 هوا ال Standby...

    نبدأ ب ال Config لل MLS 0.....
    Switch(config)#interface vlan 10
    Switch(config-if)#ip address 10.0.0.5 255.255.255.0
    Switch(config-if)#standby 1 priority 200
    Switch(config-if)#standby 1 preempt
    Switch(config-if)#standby 1 ip 10.0.0.10

    ايه اللى أنا عملته دا....
    أنا عملت ال SVI لل Valn 10 على ال MLS 0 عادى خالص...وعملت ال Priority كمان وال Preempt...والأهم ال Virtual-IP اللى هيرد بيه على كل الطلبات اللى هتجيله...وال IP دا الل هوا 10.0.0.10 هوا ال Gateway للناس الل Vlan 10
    نروح لل Config بتاع MLS 1 اللى هوا هيبقى Standby
    Switch(config)#interface vlan 10
    Switch(config-if)#ip address 10.0.0.6 255.255.255.0
    Switch(config-if)#standby 1 priority 150
    Switch(config-if)#standby 1 ip 10.0.0.10

    وعملت هنا ال Priority أقل من ال Active والأهم ان ال Virtual-IP اللى هيرد بيه على الطلبات هوا ال 10.0.0.10 اللى هوا نفس ال Gateway بتاع ال Clients اللى فى Valn10....
    *******أخر حاجة فى الموضوع ---أنا عارف ان أنا طولت---بس عشان يبقى الموضوع كامل عن ال HSRP ******
    موضوع ال Tracking.....يعنى ايه....؟
    بص تانى على ال Topology فوق تانى وشوف أنا هعمل ايه....
    افرض ان ال Client اللى فى Vlan 10 دا عايز يروح لأى حاجة خارج ال Network وليكن الانترنت...فهيخرج عن طريق ال Core اللى هوا الراوتر اللى فوق....تمام.
    طيب افرض بقى ان ال Mls 0 شغال عادى ومش فى أى مشكلة..وهوا ال Active..بس ال Link اللى واصلة بال Core بقت Down...كده هيفضل ال Client يبعت لل Mls 0 ومش هيعرف يروح الانترنت مع ان ال Standby يقدر يوصله......
    فى الحالة دى هقول لل MLS 0 تتبع ال Link اللى واصلة لل Core ولو بقت Down خلى ال Priority تبقى = 140 يعنى هتبقى أقل من ال Standby اللى أنا عملته فى ال Config اللى فوق = 150
    وفى الحالة دى ال Client هيتحول على طول لل Mls 1 ويخرج للانترنت عن طريقه...وال Config عشان أعمل الموضوع دا هعمله على MLS 0 وأعمل....
    Switch(config-if)#standby 1 track fastEthernet 0/4 60
    وأنا عملت هنا Track لل Interface Fa 0/4 اللى هوا واصل بالراوتر فى ال Topology اللى فوق وقلتله لو بقى Down نقص ال Priority واطرح منها 60 يعنى هتبقى 200 - 60 = 140 يعنى هتبقى أقل من ال MLS 1 وال Mls 1 هيبقى Active لأن كده هتبقى ال Priority بتاعته= 150 وال MLS0 هيبقى Standby....
    =====================================
    أتمنى أن أكون وضحت الموضوع كويس..والناس تفهمه بسهوله...وان شاء الله هنتكلم فى ال Protocols التانية فى موضوع أخر عشان مش ينفع نطول أكتر من كده....
    ولو حد عنده أى استفسار أنا موجود...
    وبالتوفيق ان شاء الله...
    يارب.
    [LEFT][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]
    [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Cisco [/COLOR][/B]: CCNA - CCDA - CCNP - CCIP [SIZE=3]- [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]CSE -[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3]CCIE[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]#written[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE]
    [SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Microsoft [/COLOR][/B]: MCP - MCTS - MCSA - MCSE
    [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=Navy][B][SIZE=3]Red Hat [/SIZE][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] : RHCE [SIZE=2][COLOR=Red]Training[/COLOR][/SIZE]
    [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Red][I]Linux [/I][/COLOR][/B][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue]Registered User # 528113
    [B][COLOR=Red]Ubuntu [/COLOR][/B]Registered User# 32879
    [COLOR=Red]
    [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE]

    [CENTER][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=236216"][SIZE=4][B][COLOR=#006400]شرح كورس CCNP فيديو - عربى - متجدد[/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

    [B][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=228130"][COLOR=#000000][SIZE=3]تجميع لمعظم الشروحات والخبرات الخاصة بكورس CCNP[/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]
    [/COLOR][/B]

    [/CENTER]
    [/LEFT]

  2. #2
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Feb 2006
    المشاركات
    67
    الدولة: Saudi Arabia
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: شرح ال High-Availability من منهج ال Switch

    بارك الله فيك .. موضوع جميل
    أستمر أخي الحبيب
    اللهم وفق أستاذنا الفاضل لومارك

  3. #3
    عضو فضي الصورة الرمزية ahab
    تاريخ التسجيل
    Mar 2008
    المشاركات
    2,669
    الدولة: Saudi Arabia
    معدل تقييم المستوى
    15

    رد: شرح ال High-Availability من منهج ال Switch

    بارك الله فيك أخي معاذ ، وجعل هذا العمل في ميزان حسناتك
    شرح رائع وموضوع غاية في الأهمية
    وبيجي منه أسئلة في الإنترفيوهات

  4. #4
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Apr 2010
    المشاركات
    148
    معدل تقييم المستوى
    8

    رد: شرح ال High-Availability من منهج ال Switch

    جزاك الله كل خير

    شرح ممتاز وبجدراجعت على ال HSRP معاك وكنت مستمتع بالشرح

    اسلوبك قمة فى الروعة ..... وفى انتظار باقى المواضيع

  5. #5
    عضو الصورة الرمزية سعيد يوسف
    تاريخ التسجيل
    Feb 2010
    المشاركات
    524
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    9

    رد: شرح ال High-Availability من منهج ال Switch

    موضوع رائع والي الامام
    وجزاك الله خيرا




  6. #6
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Jul 2005
    المشاركات
    66
    الدولة: Saudi Arabia
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: شرح ال High-Availability من منهج ال Switch

    جميل جداً...روح ربنا يبارك فيك و مشكور على الشرح الجميل و الممتع

  7. #7
    عضو الصورة الرمزية BENDAOUD7
    تاريخ التسجيل
    Jul 2007
    المشاركات
    793
    الدولة: Algeria
    معدل تقييم المستوى
    11

    رد: شرح ال High-Availability من منهج ال Switch

    الله الله الله
    اللهم زَوّج معاذ وارزقه الذرية الصالحة
    :D

    اللهم وفقني لحفظ القرآن
    موضوعي حول ال virtualisation مع VMware
    http://www.arabhardware.net/forum/sh...d.php?t=215569
    تعرف على شهادة الأنستركتور CCSI
    http://www.arabhardware.net/forum/sh...54#post1851054

  8. #8
    عضو برونزي الصورة الرمزية mezomora123
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    1,154
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: شرح ال High-Availability من منهج ال Switch

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة BENDAOUD7 مشاهدة المشاركة
    الله الله الله
    اللهم زَوّج معاذ وارزقه الذرية الصالحة
    :D
    ================================================== ========
    ياسلام عليك........:ah7:
    تسلم,,,
    وجزاك الله كل خير...
    [LEFT][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]
    [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Cisco [/COLOR][/B]: CCNA - CCDA - CCNP - CCIP [SIZE=3]- [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]CSE -[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3]CCIE[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]#written[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE]
    [SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Microsoft [/COLOR][/B]: MCP - MCTS - MCSA - MCSE
    [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=Navy][B][SIZE=3]Red Hat [/SIZE][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] : RHCE [SIZE=2][COLOR=Red]Training[/COLOR][/SIZE]
    [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Red][I]Linux [/I][/COLOR][/B][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue]Registered User # 528113
    [B][COLOR=Red]Ubuntu [/COLOR][/B]Registered User# 32879
    [COLOR=Red]
    [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE]

    [CENTER][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=236216"][SIZE=4][B][COLOR=#006400]شرح كورس CCNP فيديو - عربى - متجدد[/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

    [B][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=228130"][COLOR=#000000][SIZE=3]تجميع لمعظم الشروحات والخبرات الخاصة بكورس CCNP[/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]
    [/COLOR][/B]

    [/CENTER]
    [/LEFT]

  9. #9
    عضو برونزي الصورة الرمزية mezomora123
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    1,154
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: شرح ال High-Availability من منهج ال Switch

    للناس اللى مش أخدت بالها من الموضوع الجديد,,,
    تم شرح الجزء الثانى من ال High-Availability وال Protocols المستخدمة فى هذا الموضوع...
    ونصيحة,,,,
    قبل ما تقرأ الجزء التانى...لازم تكون فاهم الجزء الأول كويس لأنه بيترتب عليه حاجات كتييير,,,,
    الرابط...
    http://www.arabhardware.net/forum/sh...d.php?t=223813
    وبالتوفيق ان شاء الله,,,
    يارب.
    [LEFT][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]
    [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Cisco [/COLOR][/B]: CCNA - CCDA - CCNP - CCIP [SIZE=3]- [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]CSE -[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3]CCIE[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]#written[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE]
    [SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Microsoft [/COLOR][/B]: MCP - MCTS - MCSA - MCSE
    [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=Navy][B][SIZE=3]Red Hat [/SIZE][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] : RHCE [SIZE=2][COLOR=Red]Training[/COLOR][/SIZE]
    [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Red][I]Linux [/I][/COLOR][/B][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue]Registered User # 528113
    [B][COLOR=Red]Ubuntu [/COLOR][/B]Registered User# 32879
    [COLOR=Red]
    [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE]

    [CENTER][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=236216"][SIZE=4][B][COLOR=#006400]شرح كورس CCNP فيديو - عربى - متجدد[/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

    [B][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=228130"][COLOR=#000000][SIZE=3]تجميع لمعظم الشروحات والخبرات الخاصة بكورس CCNP[/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]
    [/COLOR][/B]

    [/CENTER]
    [/LEFT]

  10. #10
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Apr 2010
    المشاركات
    148
    معدل تقييم المستوى
    8

    رد: شرح ال High-Availability من منهج ال Switch

    An HSRP group can be assigned an arbitrary group number, from 0 to 255. If you configure
    HSRP groups on several VLAN interfaces, it can be handy to make the group number
    the same as the VLAN number. However, most Catalyst switches support only up to 16
    unique HSRP group numbers. If you have more than 16 VLANs, you will quickly run out
    of group numbers. An alternative is to make the group number the same (that is, 1) for
    every VLAN interface. This is perfectly valid because the HSRP groups are locally significant
    only on an interface. In other words, HSRP Group 1 on interface VLAN 10 is unique
    and independent from HSRP Group 1 on interface VLAN 11.

    معلش ممكن توضحلى الجزء دا ؟ :confused:

  11. #11
    عضو برونزي الصورة الرمزية mezomora123
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    1,154
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: شرح ال High-Availability من منهج ال Switch

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة محمد19900 مشاهدة المشاركة
    An HSRP group can be assigned an arbitrary group number, from 0 to 255. If you configure
    HSRP groups on several VLAN interfaces, it can be handy to make the group number
    the same as the VLAN number. However, most Catalyst switches support only up to 16
    unique HSRP group numbers. If you have more than 16 VLANs, you will quickly run out
    of group numbers. An alternative is to make the group number the same (that is, 1) for
    every VLAN interface. This is perfectly valid because the HSRP groups are locally significant
    only on an interface. In other words, HSRP Group 1 on interface VLAN 10 is unique
    and independent from HSRP Group 1 on interface VLAN 11.

    معلش ممكن توضحلى الجزء دا ؟ :confused:
    ================================================== =========
    مش احنا قلنا فوق فى ال Configuration اللى عملته على MLS 0 وعملت
    Switch(config)#interface vlan 10
    Switch(config-if)#ip address 10.0.0.5 255.255.255.0
    Switch(config-if)#standby 1 priority 200
    Switch(config-if)#standby 1 preempt
    Switch(config-if)#standby 1 ip 10.0.0.10
    صح كده.....وعملت نفس الكلام على ال MLS 1 بس مع اختلاف ال IP Address الخاص ب ال Vlan Interface ......وخد بالك أنا قلت ال Vlan Interface IP Address وليس ال Virtual IP Address....ودا طبعاً اتكلمنا فيه فى الشرح اللى فات وعرفنا بنعمل كده ليه...
    نيجى بقى للموضوع المهم...
    لو تلاحظ أنا عملت ل Vlan 10 انترفيس خاصة بيها عادى خالص واللى هوا SVI عادى جداً واديته IP Address والأهم اللى أنا عايزه دلوقتى ال Standby Group اللى هوا رقم 1....
    مش أنا كتبت فى ال Command بتاعى على ال SVI لل Vlan 10 ال Standby 1 ip 10.0.0.10 ....الرقم 1 دا هوا ال Group Number اللى هوا فيها واللى لازم ي Match مع ال MLS 1 ويكون نفسه...
    الفكرة والمشكلة هنا....
    ان عدد ال Groups اللى ممكن أعمل ليها Assign لل Standby هوا 16 بس........مش فاهم.
    يعنى لو أنا عندى فى الشبكة 20 شبكة وطبعاً 20Vlan.....صح كده..؟
    وكمان عايز أعمل High-Availability لل 20Vlan فى الشبكة زى السيناريو اللى فات بالظبط.....ف هعمل ايه...؟؟؟
    هتقولى تمام....هعمل SVI لكل Vlan ...دى حاجة....وبعد كده هدى لكل SVI ال Command دا Standby --- IP صح كده....؟
    بس هنا هترقم ال Groups دى ازاى.....؟ هتقولى ال Vlan 1 هديلها مثلاً Standby 1 ip 10.0.0.10
    وال Vlan 2 هتديها Standby 2 ip 20.0.0.20
    وال Vlan 3 هتديلها Standby 30.0.0.10 ....صح كده....؟
    من هوا انت هتوصل لحد Standby 16 IP ومش هتقدر تكمل....هتعمل ايه...؟
    ان انت عندك المقدرة انك تعمل تحت كل Group تحتها 16 Group...
    يعنى ايه.....؟
    يعنى مثلاً فى Vlan1 وعلى ال SVI Vlan 1 الخاص بيها تقدر تعمل Standby 1 IP 10.0.0.10 وكمان Standby 2 IP 10.0.0.20 وكمان Standby 3 IP 10.0.0.30 .....
    يعنى ايه اللى أنا عملته دلوقتى....؟
    أنا عملت Three Virtual IP هيردوا على أى طلب جاى من VLan 1..
    وكمان ال Groups اللى انت اخترتها هنا دى مش ليها أى علاقة ب ال Groups اللى انت هتعملها تحت VLan 2 اللى SVI الخاص ب Vlan 2..
    يعنى بالمختصر....
    عندك تحت كل SVI تقدر تعمل 16 Group لل High-Availability ولا يتأثر ولا ينقص العدد فى حال انك بدأت مع SVI تانى...
    ===========================
    أتمنى ان تكون وضحت الفكرة....
    ولو فى حاجة مش فهمتها.....قولى وأنا أعيدهالك.

    [LEFT][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]
    [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Cisco [/COLOR][/B]: CCNA - CCDA - CCNP - CCIP [SIZE=3]- [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]CSE -[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3]CCIE[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]#written[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE]
    [SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Microsoft [/COLOR][/B]: MCP - MCTS - MCSA - MCSE
    [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=Navy][B][SIZE=3]Red Hat [/SIZE][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] : RHCE [SIZE=2][COLOR=Red]Training[/COLOR][/SIZE]
    [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Red][I]Linux [/I][/COLOR][/B][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue]Registered User # 528113
    [B][COLOR=Red]Ubuntu [/COLOR][/B]Registered User# 32879
    [COLOR=Red]
    [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE]

    [CENTER][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=236216"][SIZE=4][B][COLOR=#006400]شرح كورس CCNP فيديو - عربى - متجدد[/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

    [B][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=228130"][COLOR=#000000][SIZE=3]تجميع لمعظم الشروحات والخبرات الخاصة بكورس CCNP[/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]
    [/COLOR][/B]

    [/CENTER]
    [/LEFT]

  12. #12
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Apr 2010
    المشاركات
    148
    معدل تقييم المستوى
    8

    رد: شرح ال High-Availability من منهج ال Switch

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة mezomora123 مشاهدة المشاركة
    ================================================== =========
    مش احنا قلنا فوق فى ال Configuration اللى عملته على MLS 0 وعملت
    Switch(config)#interface vlan 10
    Switch(config-if)#ip address 10.0.0.5 255.255.255.0
    Switch(config-if)#standby 1 priority 200
    Switch(config-if)#standby 1 preempt
    Switch(config-if)#standby 1 ip 10.0.0.10
    صح كده.....وعملت نفس الكلام على ال MLS 1 بس مع اختلاف ال IP Address الخاص ب ال Vlan Interface ......وخد بالك أنا قلت ال Vlan Interface IP Address وليس ال Virtual IP Address....ودا طبعاً اتكلمنا فيه فى الشرح اللى فات وعرفنا بنعمل كده ليه...
    نيجى بقى للموضوع المهم...
    لو تلاحظ أنا عملت ل Vlan 10 انترفيس خاصة بيها عادى خالص واللى هوا SVI عادى جداً واديته IP Address والأهم اللى أنا عايزه دلوقتى ال Standby Group اللى هوا رقم 1....
    مش أنا كتبت فى ال Command بتاعى على ال SVI لل Vlan 10 ال Standby 1 ip 10.0.0.10 ....الرقم 1 دا هوا ال Group Number اللى هوا فيها واللى لازم ي Match مع ال MLS 1 ويكون نفسه...
    الفكرة والمشكلة هنا....
    ان عدد ال Groups اللى ممكن أعمل ليها Assign لل Standby هوا 16 بس........مش فاهم.
    يعنى لو أنا عندى فى الشبكة 20 شبكة وطبعاً 20Vlan.....صح كده..؟
    وكمان عايز أعمل High-Availability لل 20Vlan فى الشبكة زى السيناريو اللى فات بالظبط.....ف هعمل ايه...؟؟؟
    هتقولى تمام....هعمل SVI لكل Vlan ...دى حاجة....وبعد كده هدى لكل SVI ال Command دا Standby --- IP صح كده....؟
    بس هنا هترقم ال Groups دى ازاى.....؟ هتقولى ال Vlan 1 هديلها مثلاً Standby 1 ip 10.0.0.10
    وال Vlan 2 هتديها Standby 2 ip 20.0.0.20
    وال Vlan 3 هتديلها Standby 30.0.0.10 ....صح كده....؟
    من هوا انت هتوصل لحد Standby 16 IP ومش هتقدر تكمل....هتعمل ايه...؟
    ان انت عندك المقدرة انك تعمل تحت كل Group تحتها 16 Group...
    يعنى ايه.....؟
    يعنى مثلاً فى Vlan1 وعلى ال SVI Vlan 1 الخاص بيها تقدر تعمل Standby 1 IP 10.0.0.10 وكمان Standby 2 IP 10.0.0.20 وكمان Standby 3 IP 10.0.0.30 .....
    يعنى ايه اللى أنا عملته دلوقتى....؟
    أنا عملت Three Virtual IP هيردوا على أى طلب جاى من VLan 1..
    وكمان ال Groups اللى انت اخترتها هنا دى مش ليها أى علاقة ب ال Groups اللى انت هتعملها تحت VLan 2 اللى SVI الخاص ب Vlan 2..
    يعنى بالمختصر....
    عندك تحت كل SVI تقدر تعمل 16 Group لل High-Availability ولا يتأثر ولا ينقص العدد فى حال انك بدأت مع SVI تانى...
    ===========================
    أتمنى ان تكون وضحت الفكرة....
    ولو فى حاجة مش فهمتها.....قولى وأنا أعيدهالك.


    لا والله تمام وفهمت الحمد لله وكالعادة بتبدع فى شرحك

  13. #13
    عضو برونزي الصورة الرمزية mezomora123
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    1,154
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: شرح ال High-Availability من منهج ال Switch

    ربنا يخليك يارب.
    وان شاء الله أول ما أرجع من السفر هشرح ال Weighted اللى أنا قلت هشرحه....ونسيييييييت :ah22:
    اعذرونى....
    وبالتوفيق ان شاء الله...
    يارب.

    [LEFT][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]
    [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Cisco [/COLOR][/B]: CCNA - CCDA - CCNP - CCIP [SIZE=3]- [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]CSE -[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3]CCIE[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]#written[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE]
    [SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Microsoft [/COLOR][/B]: MCP - MCTS - MCSA - MCSE
    [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=Navy][B][SIZE=3]Red Hat [/SIZE][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] : RHCE [SIZE=2][COLOR=Red]Training[/COLOR][/SIZE]
    [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Red][I]Linux [/I][/COLOR][/B][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue]Registered User # 528113
    [B][COLOR=Red]Ubuntu [/COLOR][/B]Registered User# 32879
    [COLOR=Red]
    [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE]

    [CENTER][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=236216"][SIZE=4][B][COLOR=#006400]شرح كورس CCNP فيديو - عربى - متجدد[/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

    [B][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=228130"][COLOR=#000000][SIZE=3]تجميع لمعظم الشروحات والخبرات الخاصة بكورس CCNP[/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]
    [/COLOR][/B]

    [/CENTER]
    [/LEFT]

  14. #14
    عضوية جديدة
    تاريخ التسجيل
    Apr 2008
    المشاركات
    4
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: شرح ال High-Availability من منهج ال Switch

    شكرا جزيلا على الشرح الرائع
    جعله الله في ميزان حسناتك

  15. #15
    عضو الصورة الرمزية الفارس المتعلم
    تاريخ التسجيل
    Dec 2009
    المشاركات
    184
    الدولة: Saudi Arabia
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: شرح ال High-Availability من منهج ال Switch



    حبيبي مهندس معاذ شرح 100% وحسيت اني فهمت اكثر بعد الفيديو الانجليزي الله يوفقك

صفحة 1 من 2 1 2 الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. كورس Exchange 2010 High-Availability من TrainSignal
    بواسطة nubianzerocool في المنتدى منتدى الشهادات العام
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 11-03-2013, 17:53
  2. TrainSignal Exchange Server 2010 High Availability
    بواسطة mohanad_humaid في المنتدى منتدى الشهادات العام
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 21-01-2013, 07:16
  3. high availability
    بواسطة mamymedo في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 3
    آخر مشاركة: 14-04-2012, 23:28
  4. الجزء الثانى : شرح ال High-Availabilty من منهج ال Switch
    بواسطة mezomora123 في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 9
    آخر مشاركة: 04-03-2012, 14:08
  5. High availability Linux
    بواسطة Rif-Info في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 03-04-2010, 16:05

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •