النتائج 1 إلى 12 من 12

الموضوع: عاوز حد يشرحلي برتكول arp cash بالتفصيل

  1. #1
    عضو
    تاريخ التسجيل
    May 2009
    المشاركات
    61
    معدل تقييم المستوى
    0

    عاوز حد يشرحلي برتكول arp cash بالتفصيل



    يا اخواني عاوز حد يشرحلي برتكول arp cash
    وانا ارفقت كام سؤال عاوز حد يشرحلي عليهم لأني بصراحة اتلخبطت جدا
    عشان نفس السؤال وكل مرة بييجي بحل شكل

    ياريت حد يكون فاهم يفهمني طريقة عمل برتكول arp cash

    Refer to the exhibit. What is the correct addressing for a frame and packet received by Host B from Host A?







    A. Destination MAC: 0011.43da.2c98Source MAC: 0070.0e8f.088aDestination IP: 192.168.60.5Source IP: 192.168.24.5
    B. Destination MAC: 0011.43da.2c98Source MAC: 00b0.d0ef.5f6aDestination IP: 192.168.60.5Source IP: 192.168.24.5
    C. Destination MAC: 0011.43da.2c98Source MAC: 0070.0e8f.088aDestination IP: 192.168.60.5Source IP: 192.168.60.1
    D. Destination MAC: 0011.43da.2c98Source MAC: 0070.0e97.af4eDestination IP: 192.168.60.5Source IP: 192.168.60.2
    Answer: A


    Refer to the graphic. Workstation A in the Sales location is communicating with the server in the Production location. What will be the source MAC address of the frames received by workstation A from the server?

    A. the MAC address of router interface e1
    B. the MAC address of host A
    C. the MAC address of the server network interface
    D. the MAC address of router interface e0
    Answer: D




    Refer to the exhibit. After HostA pings HostB, which entry will be in the ARP cache of HostA to support this transmission?





    A. A
    B. B
    C. C
    D. D
    E. E
    F. F
    Answer: D



    In the network below, host PC-A is transferring a file to the FTP server. Point A represents theframe as it goes toward router1. What will the Layer 2 destination address be at this point?



    A. abcd.2246.0035 B. 192.168.1.1
    C. 192.168.7.17
    D. abcd.1123.0045
    Answer: A


    Refer to the exhibit. Host A needs to send data to Host B. Which Layer 2 and Layer 3 destination addresses will be used to send the data from Host A to Host B?

    A. 192.168.24.2 and 0007.0e84.acef
    B. 192.168.60.5 and 0007.0e56.ab2e
    C. 192.168.60.5 and 0011.43da.2c98
    D. 192.168.24.1 and 0007.0e56.ab2e
    Answer: B


    Refer to the exhibit. Host A is to send data to Host B. How will ROUTER1 handle the data frame received from Host A? (Choose three.)

    A. ROUTER1 will strip off the destination MAC address and replace it with the MAC address ofHost BB. ROUTER1 will strip off the source IP address and replace it with the IP address on theforwarding FastEthernet interface.
    C. ROUTER1 will forward the data frame out interface FastEthernet0/2.
    D. ROUTER1 will strip off the source MAC address and replace it with the MAC address on theforwarding FastEthernet interface.
    Answer: A,C,D


  2. #2
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Jan 2005
    المشاركات
    789
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    13

    رد: عاوز حد يشرحلي برتكول arp cash بالتفصيل

    اخى العزيز تحيه طيبه وبعد

    اولا لقد عملت لك مثال بسيط فى هيئة صوره حتى نشرح عليها وباذن الله تفهم الموضوع كويس



    Uploaded with ImageShack.us


    لكى تفهم يا عزيزى فكرة عمل بروتكول ال arp الذى يعتبر اساس نقل الداتا فى الشبكه
    ينبغى عليك الالمام ب 4 نقاط اساسيه

    السؤال الذى يطرح نفسه هو التالى

    لكى يتمكن اى جهاذ من مخاطبة اى جهاذ اخر فى الشبكه وتسليم الداتا له ماذا يحتاج؟!
    يحتاج معرفة 4 اشياء
    two points for source host

    1:the source ip for the sender host

    2: the mac address of the sender source host

    and tow points for the destination host


    1:the destination ip for the destination host

    2: the mac address of the receiver destination host

    هتقلى مش فاهم حاجه من الكلام ده هقلك ولا يهمك تعالى نبص على المثال بتعنا

    1: لو ال هوست A عاوز يبعت بيانات لل هوست B

    احنا قولنا ايه؟ محتاج يعرف 4 نقاط

    اول حاجه الهوست A هيلاقى انه فعلا عارف ال IP بتاعه وكمان عارف ال MAC بتاعه
    SO SOURCE IP AND SOURCE MAC IS KNOWN

    طيب هيسال نفسه انا عاوز ابعت لمين؟ الاجابه ل هوست Bطيب
    هو ال IP بتاع B ايه هيلاقى نفسه عارفه

    ولكن هتلاحظ ان ال IP بتاع B يقع فى شبكه اخرى غير الشبكه التى يقع فيها
    ال A
    واحنا اتعلمنا ان عشان كمبيوتر فى شبكه يكلم كمبيوتر فى شبكه تانيه لازم نستخدم روتر عشان نقدر نروح الشبكه التانيه دى تمام كدا؟

    الحمد لله اشترينا روتر ببلاش

    المهم من مميزات الروتر انه مش بيغير ال IP سواء لل SENDER او ال IP لل RECEIVER
    الله ممتاذ جدا طيب امال الروتر بيغير ايه؟
    كل اللى بيعملوا الروتر ان بيغير ال MAC بتاعت ال SOURCE وال DESTINATION

    يلى بينا نبص على المثال بتعنا ونفهم ونشوف اذاى الداتا بتمشى من A لغاية ما بتوصل ل B


    1: الداتا هتطلع من A مش هتوصل ل B على طول لكن لازم تعدى على فتحة الروتر اللى متصل بيها الهوست A

    اللى اسمها هنا فى رسمتنا F0/1
    افتكر القاعده بتعنا ان الداتا اول ما تروح لل روتر مش هيقدر يغير ال IP سواء لل SOURCE OR DESTINATION

    هتلاقى ان الماك بتاع ال SOURCE A موجود وهنا بقا الروتر هيستخدم الماك بتاع الانترفيس F0/1
    كانه DESTINATION MAC
    اما ال IP بتاع ال DESTINATION مش هيتغير يعنى ال IP اللى هيروحله اللى هوا ال ال اى بى بتاع الهوست B مش هيتغير

    اذن شكل الداتا فى المرحله الاولى هيكون شكلها كدا

    1: SOURCE IP AND source mac for host A
    2: HERE THE DEstination ip will be the ip of host B but the destination mac will be the mac of f0/1 of router

    ***********************************
    بعد كدا الداتا هتدخل جوا الروتر وتعدى من الانترفيس التانى اللى اسمه f0/0عشان توصل لى HOST B
    جميل

    1:
    الSOURCE IP قلنا الروترات مبتغيرشى ال IP اذن السورس اى بى مازال هو ال اى بى بتاع الهوست Aطيب والDESTINATION IP قلنا برضه ان الروتر مش بيغير ال اى بى اذن هيكون هوا ال اى بى بتاع B
    نيجى بقا على الماكات
    هيبدا يغيرها
    هيخلى ال SOURCE ماك هى الماك بتاعه الانترفيس الى اسمه F0/0
    ويخلى الDESTINATION MAC
    هو الماك بتاع الهوست B

    كدا انتهى الموضوع تعالى بقا للاسئله الجميله جدا اللى انت حططها كل اجوبتك صح

    ما عدا السؤال الاخير الاجابه الصحيحه هى c-d
    a اجابه خاطئه مش صحيحه لانه كتبلك ايه؟
    ROUTER1 will strip off the source IP address and replace it with the IP address on theforwarding
    strip off يعنى ايه يعنى ينزع
    واحنا اتفقنا ان الروترات مش بتشيل ال ip سواء بتاع ال سورس او الديستنيشن عشان كدا تعتبر اجابه خاطئه

    ************************************************** ******************

    اخذت بالك انى كل ده ما كلمتكشى عن arp protocolانا كل ده بشرحلك الداتا ماشيه ازاى

    بس انت ما سئلتنيشى وقلتى هو الانترفيس بتاع الروتر اللى اسمه f0/1 and f0/0
    ليه حطوا الماك ادرس بتاعهم

    اجابة سؤالك عند arp
    هو الهوست A لما كان عاوز يبعت كان يعرف ايه؟ كان يعرف فقط ال اى بى بتاع B وكان يعرف الIP بتاعه اللى هوا ال اى بى بتاع الهوست A وكان يعرف الماك بتاعه اللى هوا الماك بتاع A لكن ناقص له انه مش عارف الماك بتاع B
    فبيبعت حاجه اسمها ARP REQUEST وبتكون برود كاست لل روتر بيقلوا يا روتر انا عاوز ماك ادرس للهوست B
    يرد عليه الروتر ويقله بس كدا غالى قوى والطلب رخيص
    بس انا يا هوست A مش عارف ال ماك بتاع الهوست B لكن بص انا اعرف اوصلك ليه عن طريق الانترفيس بتاعى اللى اسمه F0/1
    انا هديك الماك بتاعه وانت استخدمه كانه الماك بتاع B وبعد كدا انا هتصرف وهخرج لك الداتا على بى هيقله تمام كدا
    عشان كدا
    ARP : IS ADDRESS RESOLUTION PROTOCOL
    WHICH MAKE THE LINK BETWEEN THE IP ADDRESS AND MAC ADDRESS
    عكس البروتوكول ده بروتوكول اسمه ال RARP REVERSE ARP
    ودى هتشوفها واضحه قوى لو انت انت بصيت فى جهاذ ال PC بتاعك على حاجه اسمها DHCP
    وفى خاصيه اسمها
    OBTAIN IP ADDRESS AUTOMATICALLY
    هنا هيروح الكمبيوتر للروتر يقله يا روتر انا الماك بتاعى اهوه ممكن لو سمحت يا روتر تدينى IP من عندك
    طبعا بيكون الروتر معمله اعدادات انه يشتغل ك DHCP SERVER ويبدا يدى لكل الاجهزه اللى متصله بيه اى بيهات مختلفه بس بشرط انهم يسالوه بواسطه REVERSE ARP بروتوكول وعلى فكره ده مش بيديهم بس ال اى بى ده بيديهم هديه كمان فوقيه اللى هيا GATEWAY وكمان ال SUBNET MASK وكمان ال DNS SERVER
    ولما تمشى قدام فى المنهج هتفهم الفرق بين ال DHCP وحاجه تانيه اسمها BOOTP اللى هيا نفس ال DHCP
    بس هتدى الكمبيوتر ال اى بى والماسك والجيت واى بس لكن مش هتديله الDNS

    بالتوفيق اخى




  3. #3
    عضو
    تاريخ التسجيل
    May 2009
    المشاركات
    61
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: عاوز حد يشرحلي برتكول arp cash بالتفصيل

    اخي العزيز

    بارك الله فيك
    وجزاك الله خيراً على سرعة ردك واستجابتك

    تقريبا انا عارف الحاجات دي وعارف عمل arp ولكن فيه اسئلة تانية انا عاوز ارفقها لحضرتك خاصة بعمل arp برضك
    انا بجهزها دلوقتي وان شاء الله بحاول ارفعها اليوم
    بجد هي دي الأسئلة اللي عامله ليا لخبطة

  4. #4
    عضو
    تاريخ التسجيل
    May 2009
    المشاركات
    61
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: عاوز حد يشرحلي برتكول arp cash بالتفصيل

    QUESTION NO: 1
    Refer to the graphic. Host A has established a connection with the HTTP server attached to interface E0 of the xyz router. Which of the following statements describe the information contained in protocol data units sent from host A to this server? (Choose three.)
    Exhibit:
    A. The destination IP address of a packet will be the IP address of the network interface of the
    HTTP server.
    B. The destination address of a frame will be the MAC address of the E0 interface of the abc
    router.
    C. The destination address of a frame will be the MAC address of the HTTP server interface.
    D. The destination port number in a segment header will have a value of 80.
    E. The destination port number in a segment header will have a unique value greater than or equal
    to 1023.
    F. The destination IP address of a packet will be the IP address of the E0 interface of the abc
    router.
    Answer: A,B,D
    QUESTION NO: 2
    Refer to the exhibit. What is the correct addressing for a frame and packet received by Host B from Host A?
    A. Destination MAC: 0011.43da.2c98
    -Source MAC: 0070.0e8f.088a
    -Destination IP: 192.168.60.5
    -Source IP: 192.168.24.5
    B. Destination MAC: 0011.43da.2c98
    -Source MAC: 00b0.d0ef.5f6a
    -Destination IP: 192.168.60.5
    -Source IP: 192.168.24.5
    C. Destination MAC: 0011.43da.2c98
    -Source MAC: 0070.0e8f.088a
    -Destination IP: 192.168.60.5
    -Source IP: 192.168.60.1
    D. Destination MAC: 0011.43da.2c98
    -Source MAC: 0070.0e97.af4e
    -Destination IP: 192.168.60.5
    -Source IP: 192.168.60.2
    Answer: A
    QUESTION NO: 3
    Refer to the exhibit. After HostA pings HostB, which entry will be in the ARP cache of HostA to support this transmission?
    A. A
    B. B
    C. C
    D. D
    E. E
    F. F
    Answer: D
    QUESTION NO: 4
    In the network below, host PC-A is transferring a file to the FTP server. Point A represents the frame as it goes toward router1. What will the Layer 2 destination address be at this point?
    A. abcd.2246.0035
    B. 192.168.1.1
    C. 192.168.7.17
    D. abcd.1123.0045
    Answer: A
    QUESTION NO: 5
    Refer to the exhibit. Host A needs to send data to Host B. Which Layer 2 and Layer 3 destination addresses will be used to send the data from Host A to Host B?
    A. 192.168.24.2 and 0007.0e84.acef
    B. 192.168.60.5 and 0007.0e56.ab2e
    C. 192.168.60.5 and 0011.43da.2c98
    D. 192.168.24.1 and 0007.0e56.ab2e
    Answer: B

    QUESTION NO: 6
    Refer to the exhibit. Host A is to send data to Host B. How will ROUTER1 handle the data frame received from Host A? (Choose three.)
    A. ROUTER1 will strip off the destination MAC address and replace it with the MAC address of Host B
    B. ROUTER1 will strip off the source IP address and replace it with the IP address on the
    forwarding FastEthernet interface.
    C. ROUTER1 will forward the data frame out interface FastEthernet0/2.
    D. ROUTER1 will strip off the source MAC address and replace it with the MAC address on the
    forwarding FastEthernet interface.
    Answer: A,C,D
    QUESTION NO: 7
    The user of Host1 wants to ping the DSL modem/router at 192.168.1.254. Based on the Host1 ARP table that is shown in the exhibit, what will Host1 do?
    A. send a unicast ARP packet to the DSL modem/router
    B. send a Layer 2 broadcast that is received by Host2, the switch, and the DSL modem/router
    C. send Layer 3 broadcast packets to which the DSL modem/router responds
    D. send unicast ICMP packets to the DSL modem/router
    Answer: D

    QUESTION NO: 8
    Refer to the exhibit. PCA is sending packets to the FTP server. Consider the packets as they leave out interface Fa0/0 forwards RouterB.Drag the correct frame and packet address to their place in the table.
    Answer:
    QUESTION NO: 9
    Refer to the exhibit. Host PC-A pings Host PC-B. What source MAC address and source IP address are contained in the frame as the frame leaves Router2 destined for host PC-B?
    A. abcd.abcd.b002
    B. abcd.abcd.a001
    C. 10.2.0.1
    D. 10.2.0.15
    Answer: A,D

  5. #5
    عضو
    تاريخ التسجيل
    May 2009
    المشاركات
    61
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: عاوز حد يشرحلي برتكول arp cash بالتفصيل

    يا اخوان عاوز حد يشرحلي عمل برتكول arp على هذه الأسئلة
    يعني يضع تعليقه على كل سؤال ويقولي ليه الديستنيشن ماك ادرس بيتغير في كل حالة ويقولي ايضا امتى بيتغير

    ربنا يبارك فيكم


    http://www.facebook.com/essnaa.majd.msr

  6. #6
    عضو
    تاريخ التسجيل
    May 2009
    المشاركات
    61
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: عاوز حد يشرحلي برتكول arp cash بالتفصيل

    يا اخوان عاوز حد يشرحلي عمل برتكول arp على هذه الأسئلة
    يعني يضع تعليقه على كل سؤال ويقولي ليه الديستنيشن ماك ادرس بيتغير في كل حالة ويقولي ايضا امتى بيتغير

    ربنا يبارك فيكم
    معقوله ما حدش عارف يحل هذه الأسئلة


    http://www.facebook.com/essnaa.majd.msr


  7. #7
    عضوية جديدة
    تاريخ التسجيل
    Dec 2010
    المشاركات
    40
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: عاوز حد يشرحلي برتكول arp cash بالتفصيل

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ابو مصطفى1 مشاهدة المشاركة

    تقريبا انا عارف الحاجات دي وعارف عمل arp ولكن فيه اسئلة تانية انا عاوز ارفقها لحضرتك خاصة بعمل arp
    يااخي حل الاسئله لايفيد بشي اهم شي تفهم عمل arp وزي ماقلت انت بتعرف الحاجات ذي اما المشكله في ايش؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    لو قرأت شرحي الي كتبتة لك وكذلك شرح الاخ sheno الاكثر من رائع راح تحل هذه الاسئله بسرعه ومن دون تفكير
    حاول تعود الي الشرحين عشان تفهم فكرة عمل arp وسوف تحلها بنفسك ان شاء الله
    لو احل الاسئله كلها واشرحها واحد واحد راح ارجع اقول نفس الكلام الذي قلته في المشاركة السابقه
    لانه هو فكرة عمل arp
    تقبل تحياتي

  8. #8
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Jan 2005
    المشاركات
    789
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    13

    رد: عاوز حد يشرحلي برتكول arp cash بالتفصيل

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة eng_aboodi مشاهدة المشاركة
    يااخي حل الاسئله لايفيد بشي اهم شي تفهم عمل arp وزي ماقلت انت بتعرف الحاجات ذي اما المشكله في ايش؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    لو قرأت شرحي الي كتبتة لك وكذلك شرح الاخ sheno الاكثر من رائع راح تحل هذه الاسئله بسرعه ومن دون تفكير
    حاول تعود الي الشرحين عشان تفهم فكرة عمل arp وسوف تحلها بنفسك ان شاء الله
    لو احل الاسئله كلها واشرحها واحد واحد راح ارجع اقول نفس الكلام الذي قلته في المشاركة السابقه
    لانه هو فكرة عمل arp
    تقبل تحياتي
    **********************************

    شكرا جزيلا اخىeng aboodi

    عموما على اى حال اخونا مصطفى انظر لتلك المثال الذى ارفقته
    وركز جدا جدا جداااااااااااااااااااااااااا فيه لو فهمته كدا يبقا انسى كلمة ال ARP دى
    لانك ببساطه جدا انا هدخلك جوا قلب الروتر وهخليك تشوفه وهوا بيتخذ قرار توجيه الداتا

    Uploaded with ImageShack.us




  9. #9
    عضو
    تاريخ التسجيل
    May 2009
    المشاركات
    61
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: عاوز حد يشرحلي برتكول arp cash بالتفصيل

    اخي الكريم
    ربنا يجزاك خير


    انا عاوز شرح QUESTION NO: 2 وايضا QUESTION NO: 8

    عاوز تقولي على اي اساس اتغير الديستنيشن ماك ادرس في السؤالين دول بالذات بس ويبقى كدا بارك الله فيك

    لكن اقسم بالله المثال اللي انت حطيته انا عارفه كويس جدا

    اتحملني اخي الفاضل
    تكرما حل السؤالين اللي وضعتلك ارقامهم 2 و8 قولي طريقة سير الباكيت والفريم وليه arp اختار الديستنيشن ماك ادرس والسورس

  10. #10
    عضوية جديدة
    تاريخ التسجيل
    Dec 2010
    المشاركات
    40
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: عاوز حد يشرحلي برتكول arp cash بالتفصيل

    QUESTION NO: 2
    Refer to the exhibit. What is the correct addressing for a frame and packet received by
    Host B from Host A?
    answer:
    المطلوب
    source(ip,mac), destination(ip,mac)
    الباكت غادرت هوست
    A
    ومتجهه لهوست
    B
    اذا زي ماتعرف لايتغير
    source ip and destnation ip from end-to-end users
    شوف ايبي الي يرسل هو جهاز
    a
    source ip:192.168.24.5
    ورايح الباكت لجهاز
    b
    destination ip:192.168.60.5هو ايبي جهاز b
    نجي لحكاية mac
    لاحظ من لفظ السؤال يقول لك
    received
    معناته ماضي
    يعني ان الباكت وصل بالفعل الي المستلم
    B
    لذلك يكون
    destination mac mac address of host B
    destnation mac:0011.43da.2c98
    اخر واحد في السكه استلم الباكت اكيد هو جهاز
    B
    طيب مين الجهاز الذي عمل تمريروتوجيه للباكت قبل ماتوصل للجهاز
    B
    اكيد هو الراوتر
    Router1
    طيب عندما كان يعمل تمرير استخدم اي انترفيس عشان يسلم الباكت لجهاز
    b
    راح تجاوبني اكيد استخدم الانترفيس الاقرب لجهاز
    b
    طيب شوف معاي اش هو
    mac
    تبع هذا الانترفيس ورايح يكون
    source mac:0070.0e8f.088a

    answer q8:
    فهم السؤال نصف الاجابه
    شوف السيناريو هنا
    جهاز الكمبيوتر يرسل للسيرفر
    طيب على طول وبسرعه
    source ip is the ip of pc
    source ip :172.16.21.7
    destination ip is the ip of server
    destination ip :172.16.34.250
    واضح
    نجي لل mac
    ركز لازم تحدد مكان تواجد الباكت في السكه بين الجهاز والسيرفر
    يقول لك في السؤال الباكت غادر الراوتر
    a
    ومتجه للراوتر
    b
    طيب معناه راوتر
    a
    هو السورس والراوتر
    b
    هو الدستنيشن
    لذلك يكون انترفيس الراوتر
    a
    هو source mac
    وانترفيس الراوتر
    b
    هو الدستنيشن
    source mac:...........:9999
    destination mac:.......:3333

  11. #11
    عضو
    تاريخ التسجيل
    May 2009
    المشاركات
    61
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: عاوز حد يشرحلي برتكول arp cash بالتفصيل

    اخي eng_aboodi

    جزاك الله خير الجزاء على شرحك الوافي وعلى سعة صدرك

    والله هي دي الحاجة اللي كانت ناقصاني عشان افهم عمل arp

    بصراحة بارك الله فيك انك اتحملتني
    وحليت السؤالين

    شكرأ يا بشمهندس

  12. #12
    عضو الصورة الرمزية anti_world2007
    تاريخ التسجيل
    May 2008
    المشاركات
    684
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    10

    رد: عاوز حد يشرحلي برتكول arp cash بالتفصيل



    السلام عليكم ورحمة الله....فى يا اخى ppt انا وضعتها لكم على هذا الرابط ...انصحك بانك تطلع عليها هتفيدك كتير ...وموفق بعون االله....:D

    Network , INFO Security , VOIP , Virtualization , Messaging
    Specialist On CISCO , Microsoft , VMware , Open Source Technology

    Visit : HotCISCOLabs.Blogspot.Com

    Contact Me On Skype : hotciscolabs
    I Like To Hear From You


المواضيع المتشابهه

  1. مشاركات: 6
    آخر مشاركة: 28-11-2010, 11:06
  2. مساعده blue 16M cash VS green 64M cash
    بواسطة yemensniper3 في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 27-04-2010, 15:22
  3. مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 05-06-2008, 17:48
  4. مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 09-07-2004, 08:46

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •