النتائج 1 إلى 13 من 13

الموضوع: Problem with dynamips

  1. #1
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Nov 2006
    المشاركات
    367
    معدل تقييم المستوى
    0

    Problem with dynamips




    Hi there ,
    i have a problem with dynamips. i am not getting any response after telnet the router.
    fisrt i start the router with " start " command :


    after that i telnet the router and get this windows and nothing happend :


    thanks for helping me.

  2. #2
    عضو فضي الصورة الرمزية lumark_s
    تاريخ التسجيل
    Jan 2005
    المشاركات
    2,624
    معدل تقييم المستوى
    17

    رد: Problem with dynamips

    check what is going on at the Dynamips server and show me what it says

    does the IOS boots ?

    waitting ur responce and dont focus on the dynagen, the errors all happen and u can see them in the dynamips server not the dynagen
    CCIE Voice # 26926
    CCIE R&S # loading
    اللهم لك الحمد والشكر حتى ترضى ... ولك الحمد والشكر إن رضيت

  3. #3
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Nov 2006
    المشاركات
    367
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: Problem with dynamips


    i don't know why i get this error when i starting the dynagen



    thanks

  4. #4
    عضو فضي الصورة الرمزية lumark_s
    تاريخ التسجيل
    Jan 2005
    المشاركات
    2,624
    معدل تقييم المستوى
    17

    رد: Problem with dynamips

    on the dynagen type start R1 then show me the dynamips server output
    CCIE Voice # 26926
    CCIE R&S # loading
    اللهم لك الحمد والشكر حتى ترضى ... ولك الحمد والشكر إن رضيت

  5. #5
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Nov 2006
    المشاركات
    367
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: Problem with dynamips


  6. #6
    عضو فضي الصورة الرمزية lumark_s
    تاريخ التسجيل
    Jan 2005
    المشاركات
    2,624
    معدل تقييم المستوى
    17

    رد: Problem with dynamips

    aha

    the server is fine, no problems with it

    i think the problem is in the telnet software, try to telnet using any other client like Secure CRT or anything.

    if u go to the directory where u installed dynamips, u will find a file called

    dynagen.ini

    open it, it will look like this:


    # ---------------------------------------------------------------------------------
    # idledb option
    # Specify the file that stores the idle-pc database
    # Defaults to the user's home directory
    # Usage:
    # idledb = /usr/local/etc/dynagenidledb.ini

    # ---------------------------------------------------------------------------------
    # udp option
    # Changes the base UDP NIO port for all labs. Default is 10000
    # Usage:
    # udp = 11000

    # ---------------------------------------------------------------------------------
    # telnet option
    # Specify the command to execute when using the telnet command from the CLI
    # The following substitutions are performed:
    # %h = host
    # %p = port
    # %d = device name

    # Uncomment below for Windows
    telnet = start telnet %h %p
    # Or better yet for Terra Term SSH users:
    #telnet = C:\progra~1\TTERMPRO\ttssh.exe %h %p /W=%d /T=1
    # For PuTTY users:
    #telnet = start C:\progra~1\PuTTY\putty.exe -telnet %h %p

    # Uncomment below for Linux
    #telnet = xterm -T %d -e telnet %h %p > /dev/null 2>&1 &

    # Uncomment and correct the path below for OS X
    #telnet = /usr/bin/osascript -e 'tell application "Terminal" to do script with command "telnet %h %p ; exit"' -e 'tell application "Terminal" to tell window 1 to set custom title to "%d"'


    make sure the red line is not commented other wise it wont telnet, if its commented with hash or # this means its not active, so make sure its not commented, and try to telnet using other telnet client like Secure CRT or puTTY

    let me know

    regards
    CCIE Voice # 26926
    CCIE R&S # loading
    اللهم لك الحمد والشكر حتى ترضى ... ولك الحمد والشكر إن رضيت

  7. #7
    عضو فضي الصورة الرمزية lumark_s
    تاريخ التسجيل
    Jan 2005
    المشاركات
    2,624
    معدل تقييم المستوى
    17

    رد: Problem with dynamips

    man the ram size u put in ur config file is too big for this image, for the 12.4 code i use only 96 MB of ram, so by using 128 MB of ram ur PC gonna halt and die

    thats my 2 cents lol
    CCIE Voice # 26926
    CCIE R&S # loading
    اللهم لك الحمد والشكر حتى ترضى ... ولك الحمد والشكر إن رضيت

  8. #8
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Nov 2006
    المشاركات
    367
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: Problem with dynamips


    not working man.
    the securecrt not recognized what is R1 or R2

  9. #9
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Nov 2006
    المشاركات
    367
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: Problem with dynamips


    worked after changing the RAM. thanks .
    now i have this screenshot .. nothing happens and the CPU is good.




  10. #10
    عضو فضي الصورة الرمزية lumark_s
    تاريخ التسجيل
    Jan 2005
    المشاركات
    2,624
    معدل تقييم المستوى
    17

    رد: Problem with dynamips

    what do u mean its not reconized R1 ??

    u need to choose telnet option in secure crt protocol type, then put ur PC name in the hostname field , then choose the port 2001 to connect to R1

    thats it
    CCIE Voice # 26926
    CCIE R&S # loading
    اللهم لك الحمد والشكر حتى ترضى ... ولك الحمد والشكر إن رضيت

  11. #11
    عضو فضي الصورة الرمزية lumark_s
    تاريخ التسجيل
    Jan 2005
    المشاركات
    2,624
    معدل تقييم المستوى
    17

    رد: Problem with dynamips

    again y need to show me the dynagen screen, is it giving u any errors ?
    CCIE Voice # 26926
    CCIE R&S # loading
    اللهم لك الحمد والشكر حتى ترضى ... ولك الحمد والشكر إن رضيت

  12. #12
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Nov 2006
    المشاركات
    367
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: Problem with dynamips

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Protocol مشاهدة المشاركة
    worked after changing the RAM. thanks .
    now i have this screenshot .. nothing happens and the CPU is good.



    what about this man

  13. #13
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Nov 2006
    المشاركات
    367
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: Problem with dynamips




    thanks dude for your help. i did it.
    it was a problem in the *.bin file.


المواضيع المتشابهه

  1. tar problem
    بواسطة eng_ganna في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 9
    آخر مشاركة: 03-11-2011, 10:10
  2. Dynamips and NAC problem
    بواسطة isharkawi في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 5
    آخر مشاركة: 12-01-2010, 17:33
  3. ?? VPN problem ??
    بواسطة nabaweka في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 17-12-2009, 01:33
  4. VPN Problem :(
    بواسطة nabaweka في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 3
    آخر مشاركة: 12-12-2009, 16:17

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •