النتائج 1 إلى 10 من 10

الموضوع: Sub Interface

  1. #1
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Dec 2006
    المشاركات
    40
    الدولة: United Arab Emirates
    معدل تقييم المستوى
    0

    Sub Interface



    الاخوة الافاضل / اعضاء المنتدى
    الاخ / لومارك
    استفسار بسيط بخصوص Sub Interface فى Dynagen
    اعرف لما بعمل Sub Interface فى Serial 0 بنكتب Serial 0.312
    طيب لما بيكون Serial 1/0
    حاولت اعمل Sub Interface بس دائما بيدينى خطأ ( يعنى ازاى نعمل Sub Interface )
    ارجو الافاده ولكم جزيل الشكر

  2. #2
    عضو فضي الصورة الرمزية lumark_s
    تاريخ التسجيل
    Jan 2005
    المشاركات
    2,624
    معدل تقييم المستوى
    17

    رد: Sub Interface

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة tigergad مشاهدة المشاركة
    الاخوة الافاضل / اعضاء المنتدى
    الاخ / لومارك
    استفسار بسيط بخصوص Sub Interface فى Dynagen
    اعرف لما بعمل Sub Interface فى Serial 0 بنكتب Serial 0.312
    طيب لما بيكون Serial 1/0
    حاولت اعمل Sub Interface بس دائما بيدينى خطأ ( يعنى ازاى نعمل Sub Interface )
    ارجو الافاده ولكم جزيل الشكر
    دائماً وأبداً يا أخي الحبيب أكتب رقم الإنترفيس كامل.

    يعني مثلاً لو كتبت الأمر show ip interface brief

    حتطلع عندك الإنترفيسات الموجودة على الراوتر، ولو مثلاً كنت عايز تطبق الفريم ريلاي على الإنترفيس Serial 1/0 حندخل أولاً على الإنترفيس نفسه عن طريق الكوماند interface Serial 1/0

    ومن ثم نبدأ بتطبيق الأوامر داخل هذا ال Mood .

    لكي تعمل Sub Interface لابد أولاً أن تعمل Encapsulation على هذا الإنترفيس ، وإلا ستحصل على ال error message التي كتبتها.

    الآن بعد أن عملت Encapsulation على هذا الإنترفيس ستصبح قادر على عمل sub interfaces بكل سهولة.

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
    CCIE Voice # 26926
    CCIE R&S # loading
    اللهم لك الحمد والشكر حتى ترضى ... ولك الحمد والشكر إن رضيت

  3. #3
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Dec 2006
    المشاركات
    40
    الدولة: United Arab Emirates
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: Sub Interface

    بسم الله الرحمن الرحيم
    اولا اخى العزيز اشكرك على الاهتمام و ربنا يجزيل خير
    طيب ده الكود اللى بكتبه
    R1>en
    R1#config t
    R1(config)#int s1/0
    R1(config-if)#encapsulation Frame-relay
    R1(config-if)#
    نكتب ايه بعد لعمل Sub Interface

  4. #4
    عضو فضي الصورة الرمزية lumark_s
    تاريخ التسجيل
    Jan 2005
    المشاركات
    2,624
    معدل تقييم المستوى
    17

    رد: Sub Interface

    بنكتب رقم الإنترفيس اللي عايزين نعمله

    يعني بنتكتب Serial 0.312
    CCIE Voice # 26926
    CCIE R&S # loading
    اللهم لك الحمد والشكر حتى ترضى ... ولك الحمد والشكر إن رضيت

  5. #5
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Jan 2006
    المشاركات
    47
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: Sub Interface

    أو تكتب

    S 1/1.312

    باختصار تكتب اسم الانترفيس الأصلي...ثم تضيف رقم ال SUB INTERFACE

    طبعا لتعرف اسم الانترفيس كما تفضل الأخ لومارك:
    SHOW IP INTERFACE BRIEF

    أعانك الله
    سيكون لك مكان.......بمقدار ماتعرف

  6. #6
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Apr 2006
    المشاركات
    590
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: Sub Interface

    كود:
    int s1/0.1
    بالنسبة للفريم ريلاي ، اكتب نوع subinterface
    كود:
    int s1/0.1 point-to-point
    كود:
    int s1/0.1 multipoint
    طبعا معاك من 1 الى 4 مليار تقريبا

  7. #7
    عضو فضي الصورة الرمزية lumark_s
    تاريخ التسجيل
    Jan 2005
    المشاركات
    2,624
    معدل تقييم المستوى
    17

    رد: Sub Interface

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة MaaM مشاهدة المشاركة
    كود:
    int s1/0.1
    بالنسبة للفريم ريلاي ، اكتب نوع subinterface
    كود:
    int s1/0.1 point-to-point
    كود:
    int s1/0.1 multipoint
    طبعا معاك من 1 الى 4 مليار تقريبا
    هممممممممم

    نسيت الجزئية ديت

    وحش يا MaaM وحش بحق وحقيق، ربنا يزيدك من علمه يا ريس
    CCIE Voice # 26926
    CCIE R&S # loading
    اللهم لك الحمد والشكر حتى ترضى ... ولك الحمد والشكر إن رضيت

  8. #8
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Apr 2006
    المشاركات
    590
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: Sub Interface

    دا ولا حاجة قدام اللى اتعلمناه منك

  9. #9
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Dec 2006
    المشاركات
    40
    الدولة: United Arab Emirates
    معدل تقييم المستوى
    0

    رد: Sub Interface

    بصراحة يا شباب انا فرحان بشكل التعاون الطيب ما بنا العرب -
    فى الشغل عندى اجد تعاون بين الاخوه الهنود لا اجد واحد على عشرة من التعاون بيننا نحن العرب
    ربنا يبارك فيكم
    ************************************************** *
    طيب سؤال يطرح نفسه على الساحة
    متى نستخدم
    point-to-point
    و متى
    multipoint

  10. #10
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Apr 2006
    المشاركات
    590
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: Sub Interface



    Point-to-Point يتم استخدامها في حالة منع الـ Spoke Router في رؤية ومعرفة باقي الـ Spoke Routers الأخرى
    أما Multipoint فمن خلالها يمكن معرفة جميع الNeighbors الاخرى على نفس ال Segment ... هذا ما أعرفه

المواضيع المتشابهه

  1. مشكل bus interface
    بواسطة Bitbot في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 24-08-2010, 18:17
  2. مشكل bus interface
    بواسطة Bitbot في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 24-08-2010, 18:16
  3. BVI interface
    بواسطة tornido في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 22-10-2009, 20:58
  4. help serial interface is down
    بواسطة dayday في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 7
    آخر مشاركة: 12-06-2007, 09:58
  5. peripheral interface
    بواسطة asimall في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 26-02-2005, 14:03

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •