المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : الى خبراء ال GNS3 ارجو المساعدة



superpal
27-11-2008, 20:37
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

هل يلزم تنزيل اي برنامج مع ال GNS3 لتشغيله؟؟؟ ام لا يحتاج الى شيء الاّ ان اضع فيه انظمة التشغيل للراوترات؟؟؟ وهل تغيير مسار الراوتر يؤثر على عمل الاتصال تل نيت بالراوتر؟؟

وشكرا

Foadd
27-11-2008, 23:12
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

برنامج WINPCap وأظن انه بيبقى ف الباكت بتاعة ال GNS3 وتقريبا بينزل معاه

على ضوء ما فهمت

بعد ما تسطب البرنامج اعمل اضافة لنسخة ال IOS وبعد كدة اتاكد من الراوتر اللي انت بتشتغل به يبقى من نفس الموديل

والأستاذ أحمد نميطة له 2 فيديو بيشرح فيهم ال GNS3 يا ريت ترجعلهم

وجزاكم الله خيرا

superpal
28-11-2008, 17:29
شكرا لك اخي فؤاد على المساعدة
لقد قمت بتنزيل ال WINPCAP وقمت بتنزيل ال IOS ولكن المشكلة بقيت كما هي في ال TELNET ساقوم الان بالبحث عن الفيديو وتنزيله
والسلام

Foadd
29-11-2008, 23:28
شكرا لك اخي فؤاد على المساعدة
لقد قمت بتنزيل ال WINPCAP وقمت بتنزيل ال IOS ولكن المشكلة بقيت كما هي في ال TELNET ساقوم الان بالبحث عن الفيديو وتنزيله
والسلام


أتمنى مساعدتك
تابع الموضوع وان شاء الله نوصل لحل

الأستاذ لومارك شارح الموضوع فيديو بس باستخدام الدينامبس

أسأل الله أن ييسر لك

ieee99
08-02-2009, 05:08
السلام عليكم

انا عندي مشكله في ال GNS
لما اجي احول الروتر لسوتش كما موجود بشرح الفديو الي علي موقع GNS و أغير slot 0 من NM-1FE-TX الي NM-16ESW
واشغل السوتش يرجع تاني ل NM-1FE-TX و مش راضي يتغر

فياريت لو حد يعرف يرد علي

وشكراا

takiadeen
08-02-2009, 05:23
شكرا لك اخي فؤاد على المساعدة
لقد قمت بتنزيل ال WINPCAP وقمت بتنزيل ال IOS ولكن المشكلة بقيت كما هي في ال TELNET ساقوم الان بالبحث عن الفيديو وتنزيله
والسلام


اذا كنت تستخدم ويندوز فيستا فيجب عليك تفعيل الـTelnet من الـcontrol panel

ثم بعدها يمكنك استخدام الـport لكي يمكنك من استخدام الـGNS3 مع اي برنامج اخر مثل الـPutty او الـsecureCRT
وهوا في العاده يبداء من 2000 وصاعداً وستحتاج الى كتابه الـlocalhost او اسم الكمبيوتر او 127.0.0.1 وذلك للاشاره ان الـGNS3 يعمل على جهازك.

اما اذا اردت ان تستخدم الـTelnet الموجود في الويندوز فحلت هذه المشكله معي من خلال الدخول الى windows/system32 ومن هناك ابحث عن telnet.exe وانسخه الى مجلد الـGNS3 في programs files.

Mountain_Top
08-02-2009, 10:31
Thank you Takiadeen for all this reply, it solve a problem that I faced.
Thank again