المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : برجاء اعطائي ارائكم



amaiko
29-03-2009, 17:29
السلام عليكم
ان شاء الله نويت شراء جهاز ديسكتوب هذا الاسبوع و الميزانية التي حددتها هي 1400 جنية [$250] و حتي لو زادت لـ 1500 جنية فلا مشكلة بالطبع هذا المبلغ بدون الشاشة و الكماليات مع العلم اني مستخدم لا يحتاج امكانيات سوبر فانا احتاج لجهاز متوسط و ربما يكون اعلي برامج استخدمها حاليا هو Photoshop CS و Microsoft Visual Studio 2005 Express Edition و الحال لن يختلف كثيرا مع الجهاز الجديد بأذن الله ايضا نظامي تشغيلي الاساسي هو Ubuntu Linux 8.10 بجانب الوندوز
و انا لاستخدم اي العاب تقريبا و لا استخدام برامج الجرافيك التي تحتاج الي اداء عالي للـ Rendering او غيره فانا مطور ويب و كما ذكرت في اقصي برنامج احتاجه عندي هو PS
انا فقط ذكرت السابق ليتكون لكم انطباع عن ماذا احتاج و الحقيقة ان جهازي الحالي لا بأس به و لكني بدات احس ببطء في التعامل ايضا احتاج لان اطور بعض اصدارات برامجي للاحداث منها و هذا امر صعب بالنسبة للجهاز و دائما مع اقوم بعدم تفعيل التأثيرات المرئية في اللينوكس للحصول علي اداء افضل و هذا امر سئمت منه و انا احتاج لجهاز متوسط الاداء يمكنه ان يعيش معي اربع سنوات بدون الحاجة لتحديثه كما فعل جهازي الحالي
بعد البحث قليلا قررت الحصول علي الموصفات الآتية
M.B : GigaByte GA-MA74GM-S2 - AMD740G ..... 320 L.E
Processor : AMD Athlon 64 X2 7750 ..... 430 L.E
Ram: 2 * 2 G - DDR2 .... 220 L.E
HD: WD 500G .... 330 L.E
DvD-R/W LG 22 X ..... 120 L.E
Normal Case ..... 140 L.E
----------------------------------------
TOTAL : 1560 L.E

الثمن في حدود المعقول بالنسبة لي و احتاج لارائكم بالنسبة للتوافقية او ابداء الملاحظات في اي شيء و بالاخص المعالج و اللوحة الأم فانا لم ابحث كثيرا عن اللوحة الام و هل لها عيوب ام لا و هل احتاج ان احصل علي Case افضل ام الموجودة تؤدي الغرض ايضا سمعت انه غالبا في منتصف شهر ابريل تبدا الاسعار في الانخفاض هل تنصحوني بالانتظار اسبوعين ام ان الفروقات ستكون شيء طفيف و ليست فروقات سعريه كبيرة.
شكرا لكم

vmidov
29-03-2009, 17:59
M.B : GigaByte GA-MA74GM-S2 - AMD740G ..... 320 L.E
Processor : AMD Athlon 64 X2 7750 ..... 430 L.E
Ram: 2 * 2 G - DDR2 .... 220 L.E
HD: WD 500G .... 330 L.E
DvD-R/W LG 22 X ..... 120 L.E
Normal Case ..... 140 L.E
----------------------------------------
TOTAL : 1560 L.E


التجميعه جميله لكن ليا رأى بسيط
لو حضرتك غيرت وخليتها كده
M.B : GigaByte GA-MA74GM-S2 - AMD740G ..... 320 L.E
Processor : AMD Phenom II X3 710 ..... 750 L.E
Ram:2 G - DDR2 .... 110 L.E
HD: WD 320G .... 260 L.E
Case Foxconn 350W ..... 160 L.E
----------------------------------------
TOTAL : 1600 L.E
اسباب التغيير
المعالج 7750 معالج ممتاز لكن X3 710 نقله تانيه خالص + معالج ثلاثى النواه + كأنك عندك C2Q
الرمات 4 جيجا كتير شويه وخصوصا بالنسبه لاستخداماتك 2 جيجا كافيين + المبلغ اللى توفره تعلى فيه فى البروسيسور
الDVD أضطريت أضحى بيه عشان أعلى البروسيسور
الهارد مش موضوع توفير فقط لكن كهارد ممتاز واداء كويس لو مجبتش ال640 البلو يبقى هات ال320
الكيسه دى كيسه محترمه أى نعم الباورمش ماركه ممتازه لكن ينصح بيها كأقل كيسه

أجماليا انا ضحيت بحاجات كتير بعضها مهم وبعضها غير مهم من وجهه نظرى لكن من رأيى ان أى حاجه تانيه من اللى لغيتهم ممكنتزودها او تجيبها بعدين لكن المعالج مينفعش تزوده ولا أيه رأيك المعالج هو الحاجه الوحيده اللى هتقعد معاك أغلب الوقت بالنسبه لتفكيرى يبقى لازم يكون اول الاهتمامات
ممكن رأيى يختلف مع رأيك عموما لو منفعش معاك الكلام ده بلغنى وان شاء الله أساعدك فى حاجه تانيه على حسب رأيك
وشوف باقى الاراء
بالتوفيق اخى تحياتى ليك

amaiko
29-03-2009, 18:30
شكرا استاذ vmidov (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11116688) علي النصيحة و جزاكم الله خيرا
افتدني كثيرا بالطبع ساخد رايك بالاعتبار و لكن ربما قد يكون هذا المعالج اكبر من حاجتي و لكني سافكر بالامر لاني دخلت علي الصفحة الخاصة باللوحة الام التي اخترتها وو جدت ملحوظة لفئة المعالجات AM2+ حيث ان المعالج الذي اخترته AMD Athlon X2 7750 من الفئة AM2+
Note:
* If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted.

هل من الممكن ان توضح لي او يوضح لي احد الاعضاء الكرام ماذا ما الضرر من ذلك؟

vmidov
29-03-2009, 18:48
شكرا استاذ vmidov (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=11116688) علي النصيحة و جزاكم الله خيرا
افتدني كثيرا بالطبع ساخد رايك بالاعتبار و لكن ربما قد يكون هذا المعالج اكبر من حاجتي و لكني سافكر بالامر لاني دخلت علي الصفحة الخاصة باللوحة الام التي اخترتها وو جدت ملحوظة لفئة المعالجات AM2+ حيث ان المعالج الذي اخترته AMD Athlon X2 7750 من الفئة AM2+
Note:
* If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted.

هل من الممكن ان توضح لي او يوضح لي احد الاعضاء الكرام ماذا ما الضرر من ذلك؟



أقولك على قد معرفتى ولو أخطات ياريت الاخوه هنا يصححولى
تردد البورده فى
AMD
يختلف عن انتل من ناحيه ان انتل لازم يكون تردد المعالج أقل من تردد البورده او يساويها لكن فى
AMD العكس
لازم يكون أعلى من تردد البورده وبما ان اللوحه المذكوره ترددها 5200 وتردد المعالج 3600 بيبقى أقل من تردد البورده فبيعمل تقليل للتردد البورده ل2000 وبالتالى يكون أقل من المعالج ليصلح تركبيبه
ودى حاجه مفيهاش أى ضرر على حد علمى

amaiko
29-03-2009, 19:01
اممممممممممممممم
اوكي الي الان قررت تغيير الهارد ديسك من 500 الي 640 بلو و اعتقد ان ثمنه 380 جنية و الكيس الي Foxconn
مشكلة الفينوم معي انها ستجعلني اتخلي عن اشياء اساسية بالنسبة لي مثل الدي في دي
ايضا انا لا استخدم تطبيقات تستفاد من تعدد الانوية بشكل جيد اللهم الا الكيرنل الخاص باللينوكس و الذي لن يشكتي حتي لو كان الجهاز P2
:)
الي الآن انا مع هذه التجميعة
M.B : GigaByte GA-MA74GM-S2 - AMD740G ..... 320 L.E
Processor : AMD Athlon 64 X2 7750 ..... 430 L.E
Ram: 2 G - DDR2 .... 110 L.E
HD: WD 640G Blue .... 380 L.E
DvD-R/W LG 22 X ..... 120 L.E
FoxConn Case 350W ..... 160 L.E
--------------------------------------
Totak ............. 1520 L.E

moatez
29-03-2009, 21:07
الماذربورد GA-MA74GM-S2 الباص بتاعها 2000 والبروسيسور 7750 باصه 3600 فكدا هيشتغل على باص الماذربورد 2000 فمعنى ذلك ان البروسيسور مش هيعمل بكامل قوته اداءه هيقل :
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2813

اقل ماذربورد ممكن تجبها هى ECS A780GM-A AMD 780G سعرها 400 جنيه الشيبست بتاعها احدث من 74g و البروسيسور هيعمل عليها بكامل قوته لان باصها اعلى 5200 من باص البروسيسور 3600 + كارت الفيجا اللى فيها hd3200 اقوى من اللى موجود فى 74 g وده رابط لمواصفاتها :
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/ProductsDetail.aspx?CategoryID=1&DetailID=866&DetailName=Feature&MenuID=1&LanID=0

amaiko
30-03-2009, 01:58
ما رايكم بتغيير اللوحة الام الي ECS A780GM-A AMD 780G كما تفضل استاذ moatez (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=154221)

amaiko
30-03-2009, 17:35
منتظر ارائكم في تغيير اللوحة الام من GigaByte GA-MA74GM-S2 الي ECS A780GM-A AMD 780G لاني علي وشك شراء الجهاز الي الآن انا مستقر علي اختيارتي عدا اللوحة الامر التي لم احزم امرها بعد انتظر مساعدتكم لي و جزاكم الله خيرا

vmidov
30-03-2009, 17:45
منتظر ارائكم في تغيير اللوحة الام من GigaByte GA-MA74GM-S2 الي ECS A780GM-A AMD 780G لاني علي وشك شراء الجهاز الي الآن انا مستقر علي اختيارتي عدا اللوحة الامر التي لم احزم امرها بعد انتظر مساعدتكم لي و جزاكم الله خيرا


توكل على الله وهات الECS وان شاء الله ربنا يباركلك فيها البورده فعلا أحسن من الجيجابايت ده لو معاك حقها

amaiko
30-03-2009, 17:56
هيا مش هتفرق عن الجيجا بايت كتير حوالي 80 جنية زيادة بس الرقاقة بتاعتها المستخدمة 780G
كده يا جماعة التجميعة النهائية لمن اراد جهاز جديد في حدود 1600 جنية
M.B : ECS A780GM-A AMD 780G ..... 400 L.E
Processor : AMD Athlon 64 X2 7750 ..... 430 L.E
Ram: 2 G - DDR2 .... 110 L.E
HD: WD 640G Blue .... 380 L.E
DvD-R/W LG 22 X ..... 120 L.E
FoxConn Case 350W ..... 160 L.E
---------------------------------------
TOTAL : 1600 L.E

نتوكل علي الله ان شاء الله خلال يومين اجيب الجهاز و اقولكم رايي و شكرا يا جماعة علي مساعدتكم لي و ربنا يجازيكم و لو فية راي او نصيحة ياريت تقولولي قبل ما اروح اجيب الجهاز

vmidov
30-03-2009, 18:52
هيا مش هتفرق عن الجيجا بايت كتير حوالي 80 جنية زيادة بس الرقاقة بتاعتها المستخدمة 780G
كده يا جماعة التجميعة النهائية لمن اراد جهاز جديد في حدود 1600 جنية
M.B : ECS A780GM-A AMD 780G ..... 400 L.E
Processor : AMD Athlon 64 X2 7750 ..... 430 L.E
Ram: 2 G - DDR2 .... 110 L.E
HD: WD 640G Blue .... 380 L.E
DvD-R/W LG 22 X ..... 120 L.E
FoxConn Case 350W ..... 160 L.E
---------------------------------------
TOTAL : 1600 L.E

نتوكل علي الله ان شاء الله خلال يومين اجيب الجهاز و اقولكم رايي و شكرا يا جماعة علي مساعدتكم لي و ربنا يجازيكم و لو فية راي او نصيحة ياريت تقولولي قبل ما اروح اجيب الجهاز

توكل على الله التجميعه متوافقه وربنا يوفقك ويباركلك فيه