المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : طلب جهاز جديد تجميع في حدود 1000 جنيها مصريا



year183
11-06-2009, 18:18
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

ارجو معرفة اسماء مكونات جهاز تجميع ويكون في حدود 1000 جنية دون شاشة

اتمني كتابة المكونات بالاسعار الحالية في السوق ( انا لا املك خبرة فاتمني كتابة الاسم باللغة العربية والانجليزية
)

واريد انا اعرف اية حكاية الباور سبلاي لان في كلام كتير عنة وافضل case ويكون سعرها متناسب مع سعر الجهاز


شهادة لوجة الله المنتدي دا من اجمل المنتديات واتمني من الله دوام التوفيق وبارك الله للجميع فيما اعطي


في انتظار ردودكم

(((((( اتمني كتابة الاسماء باللغة الانجليزية و بجانبها الاسم باللغة العربية )))))))))) بجانب السعر دون شاشة



الاستعمال لتشغيل الالعاب مثل fifa2009 وغيرها من العاب pl 2

والسلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

masklove
11-06-2009, 19:24
x2 5000 310LE بروسيسور من اي ام دي
GA 740G 310LE ماذربورد من شركة جيجابايت
hardDisk 320G 245LE وحدة تخزين (هارد) من ويسترن ديجيتل
case foxcon 160LE كيسة من فوكس كون
Ram 1G 90LE رامات 2 جيجا من كينجستون
________________________________
المجموع 1115 جنيه مصري
للأسف الميزانية لا تكفي لشراء دي في دي
البور الذي يأتي مع كيسة فوكس كون جيد ولكن في حالة شراء كارت شاشة خارجي في المستقبل فلن يصلح
كارت الشاشة في الجهاز داخلي

year183
11-06-2009, 19:45
شكراااااااااااااااااااااا لك علي سرعة الرد وبارك الله فيك

بعض الاستفسارات
(البور الذي يأتي مع كيسة فوكس كون جيد ولكن في حالة شراء كارت شاشة خارجي في المستقبل فلن يصلح) ما الداعي مثلا لشراء كارت شاشة في المستقبل ؟؟؟؟؟ هل لزيادة قوة كارت الشاشة ام عند تلفة ؟؟؟


وهناك تساؤل اخر ( ارجو ا الرد علية لعدم خبرتي تماما بهذة الامور ) ما الذي يسمح بتركيب كارت شاشة خارجي مستقل ؟؟؟؟


اخيرا اتمني ان تكتب لي نوع dvd وسعرة

وهل ال dvd هو ال الدي في دي رايتر اي يمكن النسخ بة ام لا ؟

وشكرا واتمني الا اكون قد اثقلت عليكم بتساؤلات بدائية


والسلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

TheInfernal
11-06-2009, 19:50
تجميعة الأستاذ masklove (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=94016) هي أنسب واحدة. بس لو أمكن انك تزود الميزانية شوية هتلاقي تحسن كبير في أداء الجهاز.

THE PRO KING
11-06-2009, 19:55
أنصحك بالتجميعة دى:

AMD 64X2 5000=300
MotherBoard ECS Elite 740=270
Ram Kingston 1GB 800 Bus=60
HardDisc 320 GB=240
DVD/RW Nec Or Samsung=115
Case Tiger with Power supply 350 W=120
..............................................
الاجمالى:1105 جنيه فقط

التجميعة دى مناسبة جدااااااا وأنا اعنقد أن مفيش داعى لشراء الكيسة الفوكس كون لأن الباور بتاعها تجارى بردوه وعلى فكرة الكيسة التايجر شكلها أحسن من الفوكس كون وأرخص منها كمان وفى ناس كتير بتشتريها وبتشكر فيها كتيييييييير
وأنا عرفت أدخلك الديفيدى وسط التجميعة الحمد لله ولو عاوز أنت بعد تبقى تزود رام كمان أبقى زود براحتك.

year183
11-06-2009, 20:27
شكرااااااااااااااااااااااا لكم جميعا علي التعاون دا وبارك الله لكم وجزاكم كل خير استفسار اخير البروسيسور المكتوب دا يعتبر 3.6 ولا اية

شكرااااااا

TheInfernal
11-06-2009, 22:24
تجميعة TheProKing هي أنسب واحدة لو محتاج دي في دي. بس فيها تضحيات كتير لو قارنناها بتجميعة masklove.
لو انت زودت 200 أو 300 جنيه التجميعة هتفرق معاك كتير.

year183
12-06-2009, 13:40
شكراااااااا لكم وجزاكم الله خيراااااا

year183
13-06-2009, 09:03
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة


هناك بعض الاستفسارات اتمني من الاخوة ذوى الخبرة الاجابة عليها

1- هل البروسيسور المكتوب (x2 5000 310LE بروسيسور من اي ام دي) من الا ستاذ masklove (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=94016)

3.6 ام اقل ام اكثر ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ معذرة لعدم خبرتي بهذة الامور

2- هل نوع ال مازر بورد gigabyte g31 افضل ام GA 740G ماذربورد من شركة جيجابايت وما سعر كل منهما ؟؟؟

3- هل كارت الشاشة في كلا المازر بورد (GA 740G ------- gigabyte g31) يستطيع تشغيل الالعاب الحديثة ام لابد من كارت خارجي وهل تقبل كلا هما كارت شاشة خارجي ؟؟؟؟؟؟؟؟


4- كم يبلغ سعر رام 2جيجا من كينجستون وهل الل 2 جيجا قطعة واحدة ؟؟؟؟ ام لابد من ان تكون قطعتين ؟؟؟؟ (((( برجاء كتابة سعر الرامة 1 جيجا بالاضافة لسعر الرامة 2 جيجا )

5- هل الكيسة foxcon متوفرة لاني سألت عليها كتير ارجو ا وضع صورة لها هي والجامبو وذكر الافضلية بينهما

والله انا مش عارف اقول اية انتوا ناس محترمة اوى وجزاكم الله كل خير

الرجاء الاجابة علي كافة الاستفسارات وشكرا لكم


والسلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

masklove
13-06-2009, 11:36
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة


هناك بعض الاستفسارات اتمني من الاخوة ذوى الخبرة الاجابة عليها

1- هل البروسيسور المكتوب (x2 5000 310LE بروسيسور من اي ام دي) من الا ستاذ masklove (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=94016)
3.6 ام اقل ام اكثر ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ معذرة لعدم خبرتي بهذة الامور
2.6GHz 2 x 512KB L2 Cache

2- هل نوع ال مازر بورد gigabyte g31 افضل ام GA 740G ماذربورد من شركة جيجابايت وما سعر كل منهما ؟؟؟
الحقيقة لا استطيع المقارنة بين اثنين ماذربورد من شريحتان مخلفتان واحدة من شركة انتل والاخري من اي ام دي

3- هل كارت الشاشة في كلا المازر بورد (GA 740G ------- gigabyte g31) يستطيع تشغيل الالعاب الحديثة ام لابد من كارت خارجي وهل تقبل كلا هما كارت شاشة خارجي ؟؟؟؟؟؟؟؟
في G31 فهو كارت شاشة ضعيف جدا جدا ولا يستطيع
بالنسبة 740 فهو ايضا ضعيف ولكنه قادر علي تشغيل كثير من الالعاب بجودة منخفضة
الاثنين يشيلوا كروت شاشة حديثة عادي جدا

4- كم يبلغ سعر رام 2جيجا من كينجستون وهل الل 2 جيجا قطعة واحدة ؟؟؟؟ ام لابد من ان تكون قطعتين ؟؟؟؟ (((( برجاء كتابة سعر الرامة 1 جيجا بالاضافة لسعر الرامة 2 جيجا )
2 جيجا قطعة واحدة 130 جنيه
1 جيجا 85 جنيه

5- هل الكيسة foxcon متوفرة لاني سألت عليها كتير ارجو ا وضع صورة لها هي والجامبو وذكر الافضلية بينهما
الكيسة موجودة عند MAXIMUM Hardware وانا سألت عليها من فترة
وعلي فكرة كل الكيسات دي البور بتعها تجاري

شوف بقية الاراء

year183
13-06-2009, 19:28
اولا شكرااا لك وجزاك الله خيرا واعطاك خيري الدنيا والاخرة


ثانيا بعض التعليقات

- هل البروسيسور المكتوب (x2 5000 310LE بروسيسور من اي ام دي) من الا ستاذ masklove (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=94016)
3.6 ام اقل ام اكثر ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ معذرة لعدم خبرتي بهذة الامور
2.6GHz 2 x 512KB L2 Cache

هل يعني ذلك ان البروسيسور ليس 3.6 ( اسف جدا والله لا اعلم معني 2.6GHz 2 x 512KB L2 Cache) هل اقل من 3.6 ؟؟؟؟؟؟

استنفسار اخر هلي المازر بورد ( GA 740G) ليست من شركة جيجا بايت ؟؟؟؟؟؟؟ اصل حضرتك كنت كتبت انها من شركة جيجا بايت


GA 740G 310LE ماذربورد من شركة جيجابايت
hardDisk 320G 245LE وحدة تخزين (هارد) من ويسترن ديجيتل
case foxcon 160LE كيسة من فوكس كون
Ram 1G 90LE رامات 2 جيجا من كينجستون

وعند مقارنتها ب gigabyte g31 ذكرت انها ليسوا شركة واحدة ( اقصد ان كلا هما من شركة جيجا بايت ) ولا انا في حاجة مش فاهمها ؟؟؟

من الواضح من كلام حضرتك ان الافضل هي GA 740G

شكرااااا وجزاك الله خيراااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

والسلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

TheInfernal
13-06-2009, 20:43
1- هل البروسيسور المكتوب (x2 5000 310LE بروسيسور من اي ام دي) من الا ستاذ masklove (http://www.arabhardware.net/forum/member.php?u=94016)
3.6 ام اقل ام اكثر ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ معذرة لعدم خبرتي بهذة الامور ال5000+ X2 عبارة عن بروسيسورين في شيب واحد, و أداء كل بروسيسور فيهم يوازي أداء بنتيوم 4 على 4.5GHz.
احسب بقى ال5000+ X2 أقوى كام مرة من البنتيوم 4 بتردد 3GHz و 2 ميجا كاش اللي البياعين بيشتغلوا فيهم.
السر في كده ان بروسيسورات AMD تقدر تعمل عمليات أكتر من البنتيوم 4 لما بيشتغلوا على نفس التردد.

2- هل نوع ال مازر بورد gigabyte g31 افضل ام GA 740G ماذربورد من شركة جيجابايت وما سعر كل منهما ؟؟؟
3- هل كارت الشاشة في كلا المازر بورد (GA 740G ------- gigabyte g31) يستطيع تشغيل الالعاب الحديثة ام لابد من كارت خارجي وهل تقبل كلا هما كارت شاشة خارجي ؟؟؟؟؟؟؟؟زي ما أشار الأخوة, الG31 غير صالحة للألعاب, و ده سبب اني منصحكش بانتل لو مش هتجيب كارت شاشة خارجي.
ال740G أداؤه أعلى بكتير من الG31 و لكنه مازال متواضع جدا مقارنة بالكروت المنفصلة, و فيه ألعاب كتير مش هتشتغل عليه من الأساس. يعني أي لعبة مكتوب انها محتاجة كارت DirectX 9 هتشتغل, انما لو DirectX 9.0c أو أعلى يبقى مش هتشتغل.

فيه ماذربورد MSI 780G بحوالي 400 جنيه (أغلى ب100 جنيه من ال740G) هتشغل لك كل الألعاب الحالية بأداء الى حد كبير مقبول و قريب من الكروت المنفصلة الابتدائية, لأن الكارت اللي فيها أقوى من اللي في ال740G بمرتين و نص, و كمان يقدر يشغل الألعاب اللي محتاجة DirectX 9.0c و DirectX10 و DirectX 10.1.


4- كم يبلغ سعر رام 2جيجا من كينجستون وهل الل 2 جيجا قطعة واحدة ؟؟؟؟ ام لابد من ان تكون قطعتين ؟؟؟؟ (((( برجاء كتابة سعر الرامة 1 جيجا بالاضافة لسعر الرامة 2 جيجا )مش لازم تشتري Kingston. اشتري أرخص رامات 2 جيجا تلاقيها في السوق.
قطعة واحدة هتديك قابلية انك تركب معاها رامة تانية 2 جيجا في المستقبل بحيث يبقى عندك 4 جيجا.
قطعتين هيبقى أداؤهم أعلى من قطعة واحدة بفارق بسيط, بس هيتعبوك في التحديث.

5- هل الكيسة foxcon متوفرة لاني سألت عليها كتير ارجو ا وضع صورة لها هي والجامبو وذكر الافضلية بينهما الFoxconn أكيد أحسن من حيث جودة الكيسة. بس الاتنين الباور فيهم تجاري (أو ما يعرف بماركة حمادة).

وعند مقارنتها ب gigabyte g31 ذكرت انها ليسوا شركة واحدة ( اقصد ان كلا هما من شركة جيجا بايت ) ولا انا في حاجة مش فاهمها ؟؟؟فيه شركتين بيصنعوا البروسيسورات. واحدة اسمها Intel و هي اللي صنعت عائلة Pentium (اللي بالمناسبة اتوقف تصنيعها تماما من 3 سنين و تم استبالها بCore 2 Duo و Core i7).
و فيه شركة تانية اسمها AMD منافسة لIntel, و هي اللي بنرشح لك البروسيسور منها لأنه أنسب حاجة مقابل ميزانيتك.

شركة Gigabyte بتعمل ماذربوردات مخصصة لانتل و مينفعش يركب عليها AMD زي الG31, و بتعمل ماذربوردات مخصصة لAMD و مينفعش يركب عليها بروسيسورات انتل زي ال740G

year183
13-06-2009, 21:41
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

شكرا جزيلا لكم جميعا علي المعلومات الجامدة واتمني لكم دوام التوفيق

ممكن اعرف ازاي افرق بين gigabyte g31 الاصلية والتقليد لاني كنت لسة بسأل عليها عرفت ان فية منها اصلي ومنها تقليد ؟؟؟؟

هل الكلام دا صحيح ؟؟؟؟؟؟؟


اخيراااااا المازر بورد MSI 780G هل من شركة جيجا بايت ؟؟؟؟و هتتطلب بروسيسور من اي نوع ؟ لكي يتوافق معها ؟؟؟؟؟؟؟


والسلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

TheInfernal
13-06-2009, 21:48
ياريت الأول تكتب التجميعة اللي استقريت عليها. لأن G31 لازم تجيب معاها كارت خارجي لو مهتم بالألعاب, و ده مستحيل بالميزانية اللي حضرتك ذكرتها.

year183
13-06-2009, 22:05
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة



1- البروسيسور اتركة لكم لتحديدة

2- المازر بورد GA 740G ( ما دامت هي افضل منgigabyte g31

dvd DVD/RW Samsung 3

4- رام كينجستون 2 جيجا ( قطعة واحدة )

5- هارد 320

foxconn Case ( هل هي دابل هاند )

واتمني تسعير هذة التجميعة في الوقت الحالي

وشكرااااا لكم

والسلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

osama_hosny
14-06-2009, 01:48
اشترى جهاز مستعمل وارد الخارج افضل عشان جهاز بألف جنيه ويشغل فيفا 2009 صعبة شوية

year183
15-06-2009, 09:23
لية فية اجهزة ب1000 وتستطيع تشغيل اللعبة بكفاءة وعند سؤالهم عن مكوناتة

قالوا

g31

pro 3.8

ram 2 gb

شكرااااا لكم جميعا

year183
15-06-2009, 09:31
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة



تم زيادة الميزانية ل 1300 جنية فهل تنصحوني بنقس المواصفات السابقة ام هناك الجديد ؟؟؟؟

اريد فقط ان اعلم هل هناك فرق بين dvd rw من نوع سامسونج و lg و nec لاني افضل lg والجميع يرتبط بسامسونج ؟؟؟؟

وشكراااااا والسلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

ahmedelsabbagh
15-06-2009, 09:47
CPU Athlon 5000+ Dual =310
MotherBoard ECS 780-A =390
Ram Kingston 2GB 800 Bus =135
HardDisc 320 GB =245
DVD/RW Samsung =120
Case Jumbo =140
------------------------------------
1340 الاجمالى

ولو تقدر تزود شوية حوالى 60 ج كمان هات البروسيسور Athlon 7750 X2 ب 370 ج