النتائج 1 إلى 9 من 9

الموضوع: سؤال فى ال route

  1. #1
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Aug 2009
    المشاركات
    200
    معدل تقييم المستوى
    0

    Arrow سؤال فى ال route



    السللام عليكم يا شباب ,,,

    يريت يا شباب حد من الاخوه يساعدنا فى شرح حل هاذين السوالين

    وهما فى المرفقات
    الصور المرفقة الصور المرفقة

  2. #2
    عضو برونزي الصورة الرمزية أيمن النعيمي
    تاريخ التسجيل
    Nov 2007
    المشاركات
    2,600
    معدل تقييم المستوى
    21

    رد: سوال فى ال route

    السؤال الذي على اليسار حله هو الجواب E
    لأن الروتر R2 يجب أن يكون الـ DR للشبكة وهي قاعدة متبنعة في الـ OSPF عندما يتم تفعيله من خلال الـ NBMA ويطلق عليها Hub and Spoke والقاعدة العامة تقول أن الروتر (Hub Router) وهو في السؤال الروتر رقم أثنان يجب أن يكون هو الـ DR للـ OSPF لذا نلجأ إلى وضع القيمة 0 للمنافذ التى تتصل مع الروتر والتى تمثل هنا Spoke Router من خلال كتابة الأمر التالي على كل منفذ :

    R2(config)#interface serial 0/0
    R2(config-if)#ip ospf priority 0
    أترك المجال للأخوان لحل السؤال الثاني

  3. #3
    عضو برونزي الصورة الرمزية mezomora123
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    1,154
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: سؤال فى ال route

    السلام عليكم أخى....
    بداية...أتمنى لك التوفيق فى المذاكرة والنجاح فى الامتحان ان شاء الله..
    نبدأ بالسؤال الأول..... من الشمال
    نحدد المشكلة الأول.....
    لو بصيت على ال Topology وعلى المعطيات اللى تحتها هتلاقى حاجتين مهمين أووووى وهما أساس المشكلة ومنها هتعرف الحل....
    1- ان ال Topology دى شغالة Hub-And-Spoke
    2- ان فى المعطيات اللى تحت ال Topology بتقول ان R2 عامل Neighbor ship مع R1 على ان هوا ال DR...
    يبقى خلاص حددنا المشكلة وهيا...
    ان فى الشبكة من نوع ال Hub-And-Spoke لازم يبقى ال Hub هوا اللى يبقى ال DR ولأن ال DR لازم يبقى معاه Connectivity مع كل ال Spoke
    وفى ال Topology هتلاقى ان R1 هوا ال DR ودا مش ينفع خالص....
    نروح للحل يبقى ازاى.....
    الحل هنا هيبقى ان انت لازم تخلى ال Hub اللى هوا R2 هوا اللى يبقى ال DR .....
    طيب ايه من اللى الاختيارات اللى عندك هوا الحل.....؟
    هتلاقى ان الاختيار E هوا المناسب للمشكلة دى....لأن عشان تخلى ال R2 هوا ال DR يبقى هتروح على كل ال Spoke وتعمل ال Priority الخاصة بهم تساوى 0 (( صفر )) ودا معناه ان ال Spokes كده أصلا مش هيشاركم فى الانتخابات الخاصة ب ال DR أو ال BDR .....
    ==========================================
    تعالى بقى معايا نشوف السؤال التانى......
    السؤال بيقول ان فى مشكلة حصلت أثناء التحديثات واضافة بعض اللينكات وما الى ذلك,,,وتسبب ذلك فى حدوث بعض المشاكل.
    ايه هيا المشكلة أساساً....هل انت تعرفها....وكمان من ال Topology اللى موجودة مش تقدر تحدد المشكلة.....ودا عشان فى أصلا حاجة ناقصة فى السؤال......والمعلومات اللى ناقصة من السؤال دى...
    Area BACKBONE (0)
    Number of interfaces in the this area is 1
    Area has no authentication
    SPF algorithm last executed 00:00:31.280 ago
    SPF algorithm executed 5 times
    Area ranges are
    Number of LSA 13. Checksum Sum 0x16F0FD
    Number of opaque link LSA 0. Checksum Sum 0×000000
    Number of DCbitless LSA 0
    Number of indication LSA 0
    Number of DoNotAge LSA 0
    Flood list length 0

    Area 16
    Number of interfaces in this area is 2
    Area has message digest authentication
    SPF algorithm last executed 00:00:34.928 ago
    SPF algorithm executed 7 times
    Area ranges are
    Number of LSA 5. Checksum Sum 0x02FCD3
    Number of opaque link LSA 0. Checksum Sum 0×000000
    Number of DCbitless LSA 0
    Number of indication LSA 0
    Number of DoNotAge LSA 0
    Flood list length 0
    دلوقتى بقى نقرأ السؤال تانى صح مع المعطيات الجديدة دى,,,ونشوف ايه المشكلة الأول وبعد كده نشوف حلها......
    لو ركز فى المعطيات الجديدة هتلاقى ان فى
    D1 ان ال Number of interfaces فى Area 0 هوا 1 بس صح كده......
    وان ال Number of interfaces فى Area 16 هوا 2 ....صح كده....
    طيب بس على رسمة ال Topology كده...هتلاقى ان المفروض يبقى Area 0 فيها interfaces 2 ....صح.....
    يبقى المشكلة هنا فعلاً ان Area 0 هتبقى Down ودا لأنها هتبقى Discontiguous Area ....مظبوط الكلام دا....
    نروح بقى لحل المشكلة.......
    حل المشكلة دا هيبقى ان انت تعمل Virtual-Link مابين ال Areas ....
    يبقى تدخل على ال Config بتاع D1 وتعمل
    Area 16 virtual-link 8.817.175.82
    وتدخل على ال Config بتاع D2 وتعمل
    Area 16 virtual-link 4.429.113.59
    وكده يبقى المشكلة اتحلت خلاص............
    ******ملحوظة******
    الجزء اللى ناقص من السؤال دا....هتلاقى السبب من البرنامج أو الأسئلة فى ال PassGuide ......
    ولأن السؤال دا أصلا هيبقى فى الامتحان بتاع ال Route عبارة عن Hot-Spot
    ودا يعنى ان ال Topology هتبقى موجودة وعليها أكتر من 5 أو 6 أسئلة....
    وأنا بعد ما امتحنت امتحان ال Route عملت موضوع فيه كل حاجة خاصة بالمذاكرة والأسئلة والتحضيرللامتحان....ودا رابط الموضوع.
    http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=193942
    ==========================================
    ولو فى أى استفسار أو حاجة مش واضحة قولى وأنا أعيدهالك...
    وبالتوفبق ان شاء الله.....
    يارب.
    [LEFT][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]
    [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Cisco [/COLOR][/B]: CCNA - CCDA - CCNP - CCIP [SIZE=3]- [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]CSE -[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3]CCIE[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]#written[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE]
    [SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Microsoft [/COLOR][/B]: MCP - MCTS - MCSA - MCSE
    [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=Navy][B][SIZE=3]Red Hat [/SIZE][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] : RHCE [SIZE=2][COLOR=Red]Training[/COLOR][/SIZE]
    [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Red][I]Linux [/I][/COLOR][/B][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue]Registered User # 528113
    [B][COLOR=Red]Ubuntu [/COLOR][/B]Registered User# 32879
    [COLOR=Red]
    [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE]

    [CENTER][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=236216"][SIZE=4][B][COLOR=#006400]شرح كورس CCNP فيديو - عربى - متجدد[/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

    [B][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=228130"][COLOR=#000000][SIZE=3]تجميع لمعظم الشروحات والخبرات الخاصة بكورس CCNP[/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]
    [/COLOR][/B]

    [/CENTER]
    [/LEFT]

  4. #4
    عضو برونزي الصورة الرمزية mezomora123
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    1,154
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: سوال فى ال route

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أيمن النعيمي مشاهدة المشاركة
    السؤال الذي على اليسار حله هو الجواب E
    لأن الروتر R2 يجب أن يكون الـ DR للشبكة وهي قاعدة متبنعة في الـ OSPF عندما يتم تفعيله من خلال الـ NBMA ويطلق عليها Hub and Spoke والقاعدة العامة تقول أن الروتر (Hub Router) وهو في السؤال الروتر رقم أثنان يجب أن يكون هو الـ DR للـ OSPF لذا نلجأ إلى وضع القيمة 0 للمنافذ التى تتصل مع الروتر والتى تمثل هنا Spoke Router من خلال كتابة الأمر التالي على كل منفذ :

    R2(config)#interface serial 0/0
    R2(config-if)#ip ospf priority 0
    أترك المجال للأخوان لحل السؤال الثاني
    ================================================== ============
    جزاك الله خيراً أخى أيمن على الرد.....

    [LEFT][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]
    [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Cisco [/COLOR][/B]: CCNA - CCDA - CCNP - CCIP [SIZE=3]- [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]CSE -[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3]CCIE[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]#written[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE]
    [SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Microsoft [/COLOR][/B]: MCP - MCTS - MCSA - MCSE
    [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=Navy][B][SIZE=3]Red Hat [/SIZE][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] : RHCE [SIZE=2][COLOR=Red]Training[/COLOR][/SIZE]
    [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Red][I]Linux [/I][/COLOR][/B][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue]Registered User # 528113
    [B][COLOR=Red]Ubuntu [/COLOR][/B]Registered User# 32879
    [COLOR=Red]
    [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE]

    [CENTER][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=236216"][SIZE=4][B][COLOR=#006400]شرح كورس CCNP فيديو - عربى - متجدد[/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

    [B][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=228130"][COLOR=#000000][SIZE=3]تجميع لمعظم الشروحات والخبرات الخاصة بكورس CCNP[/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]
    [/COLOR][/B]

    [/CENTER]
    [/LEFT]

  5. #5
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Aug 2009
    المشاركات
    200
    معدل تقييم المستوى
    0

    Arrow رد: سؤال فى ال route

    اخى mezmora we ayman شكرا لكم على الاستجابه السريعه

    بالنسبه للسوال الاول تمام ولكن التانى فيه اشياء مش واصلى فهمها |:

    1) يقصد هنا ب D1 هو ال CSwitch صح ام خطا ؟

    2) ال Area 16 مش موجوده على الرسم وليكن انها موجوده الايبيهين اللى هنكتبهم فىاوامر ال virtual links دول جبتهم منين ؟ ؟

    3) انت كاتب كدا اننا هنكتب two command بمعنى اختيارين والمطلوب فى السوال اختيار واحد فقط

    4) وبعد ما عملت virtual link يمر من خلال ال area 16 اللى انا مش عارف هو موصله ايه بايه ما الفائده ؟

    5) area 0 discotguous معناها انها ليست مجاوره لمين ؟

    وعذرا على الاطاله

  6. #6
    عضو برونزي الصورة الرمزية mezomora123
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    1,154
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: سؤال فى ال route

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة diligent1 مشاهدة المشاركة
    اخى mezmora we ayman شكرا لكم على الاستجابه السريعه

    بالنسبه للسوال الاول تمام ولكن التانى فيه اشياء مش واصلى فهمها |:

    1) يقصد هنا ب D1 هو ال CSwitch صح ام خطا ؟

    2) ال Area 16 مش موجوده على الرسم وليكن انها موجوده الايبيهين اللى هنكتبهم فىاوامر ال virtual links دول جبتهم منين ؟ ؟

    3) انت كاتب كدا اننا هنكتب two command بمعنى اختيارين والمطلوب فى السوال اختيار واحد فقط

    4) وبعد ما عملت virtual link يمر من خلال ال area 16 اللى انا مش عارف هو موصله ايه بايه ما الفائده ؟

    5) area 0 discotguous معناها انها ليست مجاوره لمين ؟

    وعذرا على الاطاله
    ================================================== ===========
    بص ياأخى ,,,,,
    السؤال دا أصلا مكتوب غلط فى ال Brain-Dump اللى عندك
    السؤال موجود صح فى الرابط دا.....
    ########################################### يا شباب بلاش مواقع الأسئلة

    شوف السؤال من الرابط دا....واقرأ الاجابة كويس وكمان ال Explaination
    ولو فى حاجة مش وضحت معاك قولى وأنا أوضحهالك

    وبالنسبة ان أنت بتقول ان فى Two Commands هتكتبهم....دا للتوضيح عشان أوضحلك ان ال Virtual-link لازم تتعمل على ال Two MLS وكمان هتلاقى فى السؤال بيقولك ايه هوا ال Command اللى هتعمله وهيحل المشكلة ويطبق على الراوترين.....
    ******
    والأفضل انك تراجع ال Virtual-Link الأول مذاكرة......وبعد كده شوف السؤال من الرابط اللى فوق دا....
    وان شاء الله كل حاجة تبقى تمام.....
    وأنا موجود أهو....
    خلص وقولى عملت ايه....
    [LEFT][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]
    [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Cisco [/COLOR][/B]: CCNA - CCDA - CCNP - CCIP [SIZE=3]- [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]CSE -[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3]CCIE[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]#written[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE]
    [SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Microsoft [/COLOR][/B]: MCP - MCTS - MCSA - MCSE
    [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=Navy][B][SIZE=3]Red Hat [/SIZE][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] : RHCE [SIZE=2][COLOR=Red]Training[/COLOR][/SIZE]
    [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Red][I]Linux [/I][/COLOR][/B][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue]Registered User # 528113
    [B][COLOR=Red]Ubuntu [/COLOR][/B]Registered User# 32879
    [COLOR=Red]
    [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE]

    [CENTER][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=236216"][SIZE=4][B][COLOR=#006400]شرح كورس CCNP فيديو - عربى - متجدد[/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

    [B][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=228130"][COLOR=#000000][SIZE=3]تجميع لمعظم الشروحات والخبرات الخاصة بكورس CCNP[/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]
    [/COLOR][/B]

    [/CENTER]
    [/LEFT]

  7. #7
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Aug 2009
    المشاركات
    200
    معدل تقييم المستوى
    0

    Arrow رد: سؤال فى ال route

    تمام يا بوب انا روحت للينك اللى اديتهولى و كله تمام

    كان عندى سوال هو كل الاسئله مشروحه فى فى ال digitaltut ولو مش كلها ايه المواقع اللى ممكن الاقى فيها

    كل شرح الاسئله ؟

    وشكرا

  8. #8
    عضو برونزي الصورة الرمزية mezomora123
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    المشاركات
    1,154
    الدولة: Egypt
    معدل تقييم المستوى
    12

    رد: سؤال فى ال route

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة diligent1 مشاهدة المشاركة
    تمام يا بوب انا روحت للينك اللى اديتهولى و كله تمام

    كان عندى سوال هو كل الاسئله مشروحه فى فى ال digitaltut ولو مش كلها ايه المواقع اللى ممكن الاقى فيها

    كل شرح الاسئله ؟

    وشكرا
    ================================================== ==============
    السلام عليكم أخى....
    الأسئلة فى اللى موجودة فى ال Site دا مش كل الأسئلة....
    وانما الأسئلة دى منها ال Labs وأهم الأسئلة واللى غالباً ما بتكون فى الامتحان
    أما بالنسبة للموقع التانية....فأنا معرفش مواقع تانية فيها أسئلة وغالباً مفيش
    .....****......
    وأعتذر لأدارة الموقع والمشرف أحمد مصطفى على وضع رابط الأسئلة....
    وشكراً
    [LEFT][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]
    [/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Cisco [/COLOR][/B]: CCNA - CCDA - CCNP - CCIP [SIZE=3]- [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]CSE -[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][SIZE=3][SIZE=3]CCIE[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]#written[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/I][/SIZE]
    [SIZE=3][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue][B][COLOR=Navy]Microsoft [/COLOR][/B]: MCP - MCTS - MCSA - MCSE
    [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=Navy][B][SIZE=3]Red Hat [/SIZE][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] : RHCE [SIZE=2][COLOR=Red]Training[/COLOR][/SIZE]
    [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=Red][I]Linux [/I][/COLOR][/B][I][COLOR=Purple][COLOR=Blue]Registered User # 528113
    [B][COLOR=Red]Ubuntu [/COLOR][/B]Registered User# 32879
    [COLOR=Red]
    [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/I][/SIZE]

    [CENTER][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=236216"][SIZE=4][B][COLOR=#006400]شرح كورس CCNP فيديو - عربى - متجدد[/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

    [B][URL="http://www.arabhardware.net/forum/showthread.php?t=228130"][COLOR=#000000][SIZE=3]تجميع لمعظم الشروحات والخبرات الخاصة بكورس CCNP[/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]
    [/COLOR][/B]

    [/CENTER]
    [/LEFT]

  9. #9
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Aug 2009
    المشاركات
    200
    معدل تقييم المستوى
    0

    Arrow رد: سؤال فى ال route



    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة mezomora123 مشاهدة المشاركة
    ================================================== ==============
    السلام عليكم أخى....
    الأسئلة فى اللى موجودة فى ال Site دا مش كل الأسئلة....
    وانما الأسئلة دى منها ال Labs وأهم الأسئلة واللى غالباً ما بتكون فى الامتحان
    أما بالنسبة للموقع التانية....فأنا معرفش مواقع تانية فيها أسئلة وغالباً مفيش
    .....****......
    وأعتذر لأدارة الموقع والمشرف أحمد مصطفى على وضع رابط الأسئلة....
    وشكراً
    شكرا اخى و جزاك الله خيرا ,,,, و ارجو ان تظلوا فى متابعتى للاسئله اللى هضعها خلال هذه الفتره لانى ان

    شاء الله ناوى ادخل الامتحان قريبا

المواضيع المتشابهه

  1. سؤال عن ip route ?
    بواسطة hassan max في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 3
    آخر مشاركة: 05-12-2010, 13:24
  2. سؤال عن Trace route & Static IP
    بواسطة fatehalmsddi في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 05-12-2010, 13:00
  3. سؤال في RIP v1 و Default route
    بواسطة new_for_ever في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 8
    آخر مشاركة: 04-01-2010, 15:59
  4. سؤال فى الــ Route Summarization
    بواسطة المستعصم بالله في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 32
    آخر مشاركة: 29-09-2008, 02:36
  5. سؤال بخصوص ال Route Summarization في RIP V1
    بواسطة lumark_s في المنتدى الأرشيف
    مشاركات: 3
    آخر مشاركة: 17-10-2007, 13:11

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •